Mijn favoriete woonblogs

Iedereen heeft weer een andere manier om inspiratie op te doen. Persoonlijk heb ik behalve dat ik verslaafd ben aan Pinterest en waar ik dan ook de meeste ideeën op doe, ook een paar vaste websites die ik regelmatig bezoek. Dit zijn mijn persoonlijke  favorieten:

Op nr. 4:  Tomines Hjem. Een Noorse weblog van een dame die ook een woonwinkel heeft. Ik moet bekennen dat ik meestal alleen de foto’s bekijk want Google translate laat nogal eens een steekje vallen :)

 1bddb28c973ef3a3f258120002032761.jpg

Foto:  Tomines Hjem

Op nr. 3:  Frieda Dorresteijn voor interieuradvies en styling. Een prachtige website waar je volop inspiratie op kunt doen. Ze heeft een webshop met een Van het Huys collectie, geeft workshops en regelmatig Open Huys dagen.  Jammer dat ze zo ver weg woont!

ACB56CA6-home2.jpg

88248D23-IMG_8917.jpg

Foto’s: Frieda Dorresteijn

Op nr. 2: Villa Paprika. Eveneens van een Noorse dame die een winkel heeft en een blog bijhoudt. Bijzonder om te zien dat haar eigen woning bijna volledig is ingericht met meubilair en accessoires van het Nederlandse merk Riviera Maison. Op Instagram post ze dagelijks foto’s van haar leven, de winkel en haar huis.  Leuk om te volgen!

 f16aa97c226cd837c3952f225eb4bcab.jpg

Foto: Villa Paprika

En dan met stip op nummer 1:  Room Seventeen (mag ik daar wonen aub? :)  Een paar jaar geleden heb ik een workshop bij de eigenaresse gevolgd en dat heeft op interieurgebied een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Ik ben nog nooit eerder in zo’n mooi huis geweest! Ik kon mij slecht op de workshop concentreren want ik wilde het liefst door het hele huis en de tuin dwalen om alles beter te kunnen bekijken. Wat een prachtig huis! Ze verkoopt ook supermooie woonaccessoires, neem maar eens een kijkje in haar webshop.  Ik ben al jarenlang een vaste stalker van haar site ;-)

img_5814.jpg

img_1200.jpg

via Room Seventeen_xl.jpg

Foto’s:  Room Seventeen

Waar doe jij je inspiratie op?

5 reacties

 1. melissa schreef:

  Leuk artikel!

 2. Henny Kroeze schreef:

  Hallo Benita,

  Ik heb sinds kort je site ontdekt en ik ben helemaal fan!! Leuke artikelen en ik vind vooral je “binnenkijkers” een bron van inspiratie. Mijn interieur gaat langzamerhand veranderen in een meer sobere stijl. Toch blijft het best moeilijk om zelf b.v. hoekjes te stylen maar door jouw artikelen en de bijdrage van diverse bloggers kom ik op steeds meer ideeën.
  Jouw site is een echte aanrader!
  Hartelijke groet
  Henny

  • De Wemelear schreef:

   Wat echt superaardig dat je dit laat weten! Ik word er erg blij van! :) Binnenkort volgen er weer leuke binnenkijkers, de meesten wilden wachten totdat de tuin weer bloeit. En er doen de komende weken heel veel mee aan de photo diary die sober wonen dus ik hoop dat je veel nieuwe ideeën voor je eigen huis krijgt :) Bedankt voor je berichtje Henny! Fijne zondag! Groetjes Benita

 3. Anoniem schreef:

  Mooi site met mooie foto’s ben bij toeval hier terecht gekomen ,maar zal binnenkort weer eens langskomen om ideeën op te doen. Met vriendelijke groet Anthony

 4. Joyce van Belle schreef:

  Leuk dat je dit met ons wilde delen zeg! Heel fijn :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.