Photo diary: de woonweek van Ineke van den Berg van &Styling Interieuradvies

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Ineke van den Berg van &Styling Interieuradvies. Kijk mee naar de week van Ineke!

&Styling-Interieuradvies-dW9m7.jpg

Mijn naam is Ineke van den Berg. Ik ben getrouwd met EJ en samen hebben we 3 kinderen gekregen, 2 jongens en een meisje. Alle 3 inmiddels jongvolwassen. Sinds 2001 ben ik professioneel interieurdesigner. Hierin heb ik echt mijn passie gevonden. Ik ben opgegroeid bij ouders met een verf- en behangwinkel. Later kwam daar ook stoffering bij. Als kind vond ik het heerlijk om in de winkel rond te hangen. Behangboeken kijken, kleuren zoeken in de kleurenwaaiers. Uit school ging ik er vaak heen. Toch koos ik er voor om een opleiding te doen die niets met interieur te maken heeft; apothekersassistente. Na een paar jaar in een apotheek te hebben gewerkt, kwam ik uiteindelijk weer bij mijn ouders in de zaak. Hier was ik helemaal op mijn plek. Mensen helpen bij het maken van de keuzes voor hun interieur.  Mijn passie voor wonen vertaalt zich in onuitputtelijk enthousiasme voor mijn werk.  Ik werk graag met kalkverven, vergrijsde kleuren, beton, hout, linnen en andere natuurlijke materialen. Mooi wonen is genieten! Een stijlvolle werkomgeving kan bijdragen aan een goede werksfeer. Ik streef ernaar in samenwerking met de opdrachtgever een prettige en sfeervolle woon- en/of werkomgeving te creëren.  Bij het geven van advies hou ik niet vast aan mijn persoonlijke stijl, maar probeer die sfeer neer te zetten die past bij de wens van de opdrachtgever. Eenvoud en Evenwicht in Stijl.

Zondag
Zondag is voor ons een rustdag. EJ en ik hebben beiden een baan waarbij we op zondag niet hoeven te werken. Dit is dan ook echt een dag voor ons gezin, voor elkaar. We maken van de zondag een relaxdag. Na heerlijk uitslapen en een fijn ontbijt gaan EJ en ik eerst naar de kerk. De dienst in onze kerk begint pas om 11.15 uur en dat is heel prettig.

Tuintafel 1.jpg

Als we weer thuis zijn drinken we koffie en genieten we na van het kluswerk wat zaterdag is gedaan, waaronder het in elkaar zetten van onze nieuwe tuintafel.

Tuintafel 3.jpg

Onze vorige tafel, van steigerhout, heeft het vorig jaar begeven. Het was een heerlijke tafel en hij heeft zeker 8 jaar dienst gedaan. We zijn blij met deze nieuwe tafel hoewel ik niet kan wachten tot deze er wat verweerder uit gaat zien.

Het is helaas geen weer vandaag om al gebruik van de tafel te maken en omdat we niets op het programma hebben staan vandaag ga ik een rondje hardlopen. Het douchen erna is voor mij altijd extra fijn.

jtrOn.jpeg

De rest van de middag breng ik door op de bank met wat woontijdschriften, dit is genieten.

Woontijdschriften.jpg

Maandag
Normaal gesproken sta ik rond 7.15/7.30 uur op, maar vanochtend blijf ik iets langer liggen. Dochterlief heeft vakantie van school en ik doe een beetje mee. Om 8.00 uur sta ik naast mijn bed. Deze ochtend besteed ik aan mails beantwoorden en wat administratie. Ik bekijk foto’s die ik heb ontvangen van een fotograaf waar ik af en toe mee werk en stuur er wat naar de grafisch ontwerper voor op mijn site.

&StylingKeukenP2.jpg

Tussendoor doe ik wat huishoudelijke taken. Dat is het voordeel (en het nadeel) van thuiswerken.

Ik heb om 12.30 uur een lunchafspraak in Doetinchem met een vriendin. Tussen het praten door hebben we een heerlijk broodje genuttigd. Omdat ik toch in de stad ben loop ik de mooie winkel ‘Mooi ben jij’ even binnen.

Mooibenjij1.jpg

Mooibenjij3.jpg

De rest van de middag zit ik achter de computer te werken aan een opdracht.

Design 3.jpg

Dinsdag
De dag begin ik met een rondje hardlopen na een licht ontbijt. En terwijl ik meestal tijdens het ontbijt al kijk naar mijn mail, doe ik dat nu pas nadat ik fris gedoucht achter mijn iMac zit.

Het huishoudelijke werk (behalve de was en de boodschappen) kan ik deze week uitbesteden aan dochterlief; heel fijn! Dan kan ik me wijden aan mijn werk. Mail checken – ik zoek de belangrijke mails uit, de rest komt later als ik tijd ‘over’ heb – en beantwoorden, en daarna tekenen op de computer. Voor ik het weet is het lunchtijd.

&Styling-Interieuradvies-dW5m.jpg

Na de lunch is het verder werken aan de opdracht van vanmorgen. Boodschappen doen. En weer verder tekenen.

Ik geniet enorm van mijn werk. Het voelt eigenlijk niet als werken. Elke volgende opdracht is weer een nieuwe uitdaging. Of het nou een oud huis is of nieuwbouw, een kantoorruimte of een winkel, landelijk of industrieel, alles is even leuk!

Een van de opdrachten waar ik de afgelopen tijd aan werkte is een winkel die deze maand gaat openen. De klant wist precies wat voor sfeer ze wil in de winkel en ik mocht het vorm gaan geven in mijn tekeningen.

&Styling-Interieuradvies-2as17.jpg

Halverwege de middag komt mijn schoonmoeder; zij komt iedere dinsdag en donderdag bij ons koken en eten. We drinken samen een kop thee en als ik weer aan het werk ga, leest zij de krant, maakt de puzzel uit de krant en begint met het eten.

Terwijl ik ergens foto’s voor aan het zoeken ben stuit ik op het mapje: portfolio BNS Crisp… oeps, die had ik allang weer in moeten sturen!  Ik ga proberen om ze in de loop van de week te bewerken en te mailen.

Hieronder een foto die in de portfolio komt.

&Styling-Interieuradvies-portfolio.jpg

Woensdag
Tijdens en na het ontbijt check ik mijn mail, zoals iedere dag. Eigenlijk kijk ik gedurende de hele dag regelmatig wat er binnenkomt.  Vandaag staat er fotograferen van spullen die ik op Marktplaats wil zetten op het programma.

Afgelopen weken was ik erg druk met opdrachten (ontzettend fijn hoor!) maar deze week lijkt het als of ik wat meer ‘eigen tijd’ kan incalculeren. Best prettig, want er is veel blijven liggen: kasten die nodig opgeruimd moeten worden, onze slaapkamer op zolder die al maanden op mijn lijstje staat om eens veranderen: wanden verven, nieuwe indeling, andere nachtkastjes/tafeltjes/kisten en dergelijke. Een ander bed hebben we een paar maanden geleden al aangeschaft, dus het begin was er. Nu het vervolg graag.

Onze dochter doet de opleiding Fotografie en mag mij vandaag helpen door foto’s van de spullen te maken. Omdat ze vakantie heeft slaapt ze uit maar ik begin vast met het verplaatsen van alle spullen naar de woonkamer.

&Styling-Interieuradvies-dW6m.jpg

Om 11 uur ga ik een uur sporten met mijn 3 zussen. Dat doen we iedere week samen. Een combinatie van kracht- en conditietraining. Naast het hardlopen vind ik dit heerlijk om te doen.

Na de lunch en een heerlijke douche gaan dochter en ik aan de slag met het fotograferen. Terwijl zij daarna de foto’s gaat bewerken, kruip ik achter mijn Mac en ga aan een opdracht werken. Tussendoor doe ik nog een boodschapje.

&Styling-Interieuradvies-dW6m3.jpg

Na het avondeten ga ik nog even door met werken. Ik wil graag nog een tekening afmaken en de spullen op Marktplaats zetten. Helaas gaat dat laatste niet meer lukken. Dat schuiven we dan maar door naar morgen.

&Styling-Interieuradvies-dW6m5.jpg

Donderdag
Na het ontbijt doe ik eerst wat huishoudelijke klusjes. Daarna trek ik mijn sportkleding aan om om 10 uur een half uur te trainen voor (ja, ik lijk wel gek!) een mudrun. Als je niet weet wat dat is: google het maar eens.  Eind mei is de bedoeling dat we dit gaan doen; nee, ik doe het niet alleen. Met een groep gaan we deze run doen. Ach, 1 keer in mijn leven moet ik het gedaan hebben, toch? Hahahaha.

&Styling-Interieuradvies-dW7m.jpg

Weer thuis begin ik aan het plaatsen van de advertenties op Marktplaats. Het zijn best veel spullen die ik wil verkopen dus een flinke klus voor alles er op staat. Bijna krijg ik spijt dat ik dit allemaal ga verkopen; het zijn echt heel mooie paspoppen, hoedendozen en koffers. Maar ik zet toch door: er komen steeds weer nieuwe dingen in huis dus er moet er echt ook weer wat uit.

&Styling-Interieuradvies-dW7m5.jpg

Na de lunch maak ik de Marktplaatsklus af en doe daarna de ‘wekelijkse’ boodschappen. Helaas ben ik niet zo gestructureerd dat ik maar 1x per week boodschappen hoef te doen. Ik kan en wil niet al voor de hele week bedenken wat we gaan eten en daarbij vergeet ik ook nog wel eens wat. En de kinderen eten dan wel en dan niet mee; dat wordt niet in het voren gepland. Ach, mijn werk brengt het ongestructureerde ook wel met zich mee en dat past wel bij me.

Als ik weer thuis ben van de boodschappen drink ik een kop thee met mijn schoonmoeder die ondertussen is gearriveerd, waarna ik weer achter mijn bureau kruip om te werken. Offertes maken en mailen, kleurnummers en foto’s mailen naar een klant, facturen schrijven, foto’s op Facebook en Instagram plaatsen. Dan is het al weer tijd om te eten.

Na het eten moet ik naar klanten toe voor een oriëntatiegesprek. Deze mensen wonen nog niet zo lang in een nieuw gebouwde woning en kunnen de woonkamer niet gezellig krijgen. Ik inventariseer hun beider wensen voor de ruimte, noteer de knelpunten en maak wat foto’s om het beeld vast te houden als ik (hopelijk) met de opdracht bezig ben.

En oh ja, tussendoor nog wat decoratie verplaatst/veranderd.

&Styling-Interieuradvies-dW7m3.jpg

Vrijdag
Voor vandaag neem ik me voor een begin te maken aan de zolder. EJ en ik slapen op zolder en ik wil deze ruimte echt graag weer onder handen nemen. Maar voor ik aan het schilderen kan beginnen wil ik eerst de kasten daar opruimen. We hebben schotten waarachter bergruimte zit en een grote kast bij de ketel. En bij die kast wil ik beginnen. Ook in die kast zit bergruimte achter de schotten. Dat wordt een beste klus. Dus.

&Styling-Interieuradvies-dW8m3.jpg

&Styling-Interieuradvies-dW8m4.jpg

Maar eerst ga ik mijn mailboxen opschonen. Ik schreef al eerder deze week dat ik iedere dag de belangrijkste mails er uit filter en de rest moet later uitgezocht worden. Dat laatste ga ik nu dus eerst doen onder het genot van een heerlijke cappuccino en daarna nog één. Voor ik het weet is het 12 uur geweest, het kost meer tijd dan ik dacht. Mijn lunch nuttig ik achter de iMac om nog even door te kunnen gaan.

&Styling-Interieuradvies-dW8m1.jpg

En dan is het tijd voor de zolder. Opruimen, uitzoeken, stofzuigen (want wat een stof verzamelt zich daar!) en tussendoor de hond van mijn zus uitlaten, want die is met haar gezin een dagje uit, daarna dochter ergens heenbrengen en een uur later ophalen en weer verder met opruimen. Rond half 5 is de grote kast klaar en heb ik er genoeg van. Ik voel me stoffig en warm.

Ik kruip nog even achter de iMac: een prijs opvragen voor een klant, iets opzoeken voor een andere klant, wat mails beantwoorden en nog even op Facebook en Pinterest kijken: werk combineren met wat leuks.

&Styling-Interieuradvies-dW8m.jpg

Het avondeten wordt vandaag in 3 fases gegeten: dochter eerst omdat ze vroeg weg moet, EJ en ik een half uur laten als hij terug is van zijn werk, de 2 zoons nog een half uur later, omdat de één eerst gaat sporten en de ander laat thuis is van zijn werk. Daarna ga ik de was opvouwen, want de wasmachine en de droger draaien gewoon tussen de bedrijven door.

&Styling-Interieuradvies-dW8m2.jpg

En nú, nu even niets meer. Weekend!

Zaterdag
Meestal een vrije dag. Of een in-en-om-het-huis-rommeldag. Een rondje-hardlopen dag. Een samen-naar-de-markt dag. Maar vandaag niet. Vandaag gaan we uit. Met een overnachting erbij. Afgelopen week besloten en direct geregeld door EJ.

Interieurtechnisch kan ik niet veel meer melden dan dat we eerst heerlijk geluncht hebben bij Hotel Ruimzicht in Doetinchem – die een mooie buitenkant heeft en een heel mooie binnenkant. Ben je een keer in de Achterhoek dan is het een aanrader om dit hotel aan te doen. Al is het alleen maar voor een heerlijke cappuccino.

&Styling-Interieuradvies-dW9m5.jpg

Na de lunch vertrekken we richting Roermond. Aangekomen bij Het Arresthuis checken we in, drinken de aangeboden Prosecco op het terras, verfrissen ons in onze kamer en lopen het centrum in.

&Styling-Interieuradvies-dW9m4.jpg

’s Avonds dineren we ook in het hotel; het eten is er fantastisch en we kunnen beiden een paar wijntjes drinken omdat we alleen een trap op hoeven om naar onze kamer te gaan. Het is maar 1 dag en een nacht dat we weg zijn maar het is wel echt quality time samen. En even niets ‘moeten’, alleen genieten.

 &Styling-Interieuradvies-dW9m.jpg

&Styling-Interieuradvies-dW9m3.jpg

&Styling-Interieuradvies-dW9m6.jpg

&Styling-Interieuradvies-dW9m2.jpg

2 reacties

  1. lia schreef:

    Wat een leuke en toch wel druk bezette week. Maar het klinkt niet als vervelend werk.
    Jammer dat we de metamorfose van je zolder niet konden zien. Wie weet komt die nog eens voorbij!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.