Photo diary: de woonweek van Yvonne van Onder de Rieten Kap

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Yvonne van de blog Onder de rieten kap. Kijk mee naar de woonweek van Yvonne! 

Zondag
Vandaag is het naast een luie ook een koude en natte dag, dus ’s middags hebben we al lekker de open haard aangestoken.  Heerlijk die warmte en geur van een echt haardvuur! Meestal lees ik dan een mooi boek en zet ik een cd op van Natalie King Cole of Frank Sinatra (ik vind dat hele fijne achtergrondmuziek) maar vandaag kijken we naar de DVD van Dances with Wolves.

abb 066.JPG

Wij hebben onze open haard jaren geleden aangeschaft bij Het Achterhuis in Udenhout, ook de haardplaat en vuurbokken komen daar vandaan. We zijn er nog steeds heel erg blij mee!

abb 079.JPG

Maandag
De dag begint hier altijd met het verzorgen van alle dieren en dat zijn er nogal wat! Paarden, ganzen, kippen, konijnen en eendjes. De meesten zijn afgedankt of hebben een handicap. Wij geven ze hier een veilig thuis.  Daarna maak ik ontbijt voor mezelf.  Ik start de dag altijd met versgeperste jus d’orange, heerlijk!

11048723_447886388712598_3091526067111411416_n.jpg

Royal Stables.jpg

Vervolgens kruip ik op deze plek voor de openslaande deuren achter mijn laptop, van hieruit heb ik een prachtig uitzicht op de tuin en zo kan ik ook een oogje in het zeil houden op alle dieren. Deze week werk ik voornamelijk vanuit huis; ik werk als P.A. voor een CEO van een internationaal bedrijf en deze week verblijft hij in het buitenland. s’ Avonds hangen we de vlag halfstok en houden we 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan hen die voor onze vrijheid hebben gevochten.

abb 015.JPG

Dinsdag
Bevrijdingsdag! ’s Ochtends meteen de vlag opgehangen, behalve dat het feestelijk staat vind ik het heel erg belangrijk om 4 & 5 mei te vieren! Dit is nog een foto van gisteren met de vlag halfstok, zo belangrijk om deze dagen te blijven herinneren.

603733_460438040790766_8685656177288316588_n.jpg

Vandaag dus heerlijk een vrije dag, toch blijft de wekker hier op hetzelfde tijdstip afgaan. Alle dieren hier hebben een klokje in hun hoofd en weten precies hoe laat het etenstijd is, die hebben echt geen boodschap aan mijn vrije dag haha! Daarna ben ik een kruiklamp gaan pimpen die hier al 2 jaar staat maar die net niet helemaal naar mijn zin was.  Ik vond hem te glad en de kleur was ook niet helemaal mijn ding, dus ben ik aan de slag gegaan met tegellijm. Ik heb de randen aangezet en vlekken gemaakt, nu nog de juiste grijze kleur kalkverf uitzoeken en daarna met bloem en aarde afwerken. Als hij af is plaats ik de metamorfose op mijn blog! Vanavond naar het bevrijdingsconcert op tv kijken.

aaa 006.JPG

aaa 007.JPG

Woensdag
Vroeg opgestaan en na het verzorgen van de dieren direct aan mijn werk gegaan want er is een hoop te doen! Aan het eind van de middag langs de diervoederwinkel gereden om de hele auto vol te laden met paardenbix, kippengraan etc. en daarna lekker de tuin in! We hebben hier best een flinke tuin om het huis heen en het is een hoop werk om alles te onderhouden maar we beleven er ook ontzettend veel plezier aan. De bloesem is nu op zijn mooist en het hele erf is in deze zoete geur gehuld, echt heerlijk! Ik heb deze foto als nieuwe header gebruikt voor mijn woonblog, het geeft zo’n heerlijk voorjaarssfeertje!

Appelbloesem.JPG

Ik heb alleen de kleuren paars, blauw en wit in mijn tuin. Vandaag de Agapanthus-zaadjes die ik vorig jaar geoogst heb voorgezaaid in potten, ik wil straks een hele strook aanleggen met deze prachtige plant en wat ik overhoud geef ik weg aan vrienden en familie. Daarna ga ik lekker een rondje hardlopen met mijn zus door de polder hier, heerlijk uitwaaien!

10317543_313472712153967_7292585330737811670_o.jpg

Donderdag
Na het ochtendritueel van dieren verzorgen en een lange dag werken, vandaag aan het einde van de dag boodschappen doen en even gezellig langs geweest bij mijn favoriete woonwinkel Landelijke Stijl & Wonen in Krimpen aan den IJssel. Ik vertrek hier eigenlijk nooit met lege handen, alles is hier altijd zo mooi gestyled.  Het is net een snoepwinkel voor mij, haha!

abbbb 010.JPG

abbbb 014.JPG

abbbb 003.JPG

Deze prachtige lampenvoet mag mee naar huis, ik heb er al een mooie plek voor in gedachten. Een kap heb ik thuis al maar de kleur is niet goed.  Samen met de eigenaresse van de winkel heb ik Rustica-krijtverf van Painting the Past in de kleur Pewter uitgezocht om de lampenkap thuis in de goede kleur te verven. Ook vond ik nog een mooie houten Hoffz kandelaar waar ik al een tijdje naar op zoek was, goed geslaagd naar huis dus! Thuis aangekomen gauw het avondeten maken en alle dieren weer verzorgen en voeren en daarna heerlijk languit op de bank met een stapel woonbladen.

abbbb 016.JPG

Vrijdag
Wakker worden onder een rieten kap ziet er voor ons zo uit. Vanuit dit raam kijken uit we over de weilanden en onze boomgaard met perenbomen, we ontwaken hier zoals je kunt zien altijd door de zon die op ons gezicht schijnt.  Echt heel fijn wakker worden zo!

abb 021.JPG

De slaapkamer is nog niet helemaal af, maar ik heb mijn nieuwe beddengoed al wel in gebruik genomen.  Ik heb altijd een hele rits kussentjes en een plaid op bed, dat maakt het zo knus en warm! Meteen even foto’s gemaakt voor mijn volgende blogpost.

abcc 014.JPG abcc 016.JPG

Vrijdag is altijd mijn parttime dag. Vandaag ga ik 2 broodplankjes maken voor een vriendin die jarig is, ik maak ze altijd van reststukjes eikenhout.  Ik heb er ooit een paar voor mezelf gemaakt en op mijn blog gezet, sindsdien zijn ze niet aan te slepen haha! Ik pak ze altijd leuk in met een streng knoflook, een flesje balsamico azijn en maak er dan ook altijd zelf een bakje kruidenboter erbij.  Het is een geliefd cadeau geworden onder vrienden en kennissen.

plank 005.JPG

Zaterdag
Op zaterdagochtend maak ik altijd alle stallen en dierenverblijven helemaal schoon.  Een flinke klus en toen alles weer spik en span was, was ik rijp voor de douche!  Daarna ben ik aan de slag gegaan met het verven van mijn lampenkap. Ik heb er in totaal 3 lagen verf op gedaan, ik vind hem zelf echt heel erg mooi geworden!

aq 001.JPG

aq 012.JPG aq 021.JPG

’s Middags mijn nieuwe blogpost online gezet met o.a. de foto’s van de ‘lampenkap metamorfose’, aan het eind van de middag alle dieren in hun schone stallen gezet en gevoerd en daarna samen met mijn man in de auto gestapt voor een heerlijke strandwandeling.  Lekker uitwaaien en genieten van de zeelucht.

13905_430187310482506_1686521063065809625_n.jpg

Ik vond het heel erg leuk om een photo diary bij te houden, grappig om zo zelf op je week terug te kijken!

Yvonne
Onder de rieten kap

12 reacties

 1. Home & Lifestyle schreef:

  Wat woon je toch mooi en ook nog eens dicht bij het strand! Erg leuk om jouw week te lezen! Niet alleen om je interieur maar ook om jullie liefde voor dieren die bij jullie een thuis vinden en een goede verzorging krijgen. Een geweldig initiatief!!

  Liefs, Ingrid

 2. Anneke schreef:

  Ik heb zo genoten van de reportage en de prachtige foto’s. Grote bewondering hoe jullie de dieren onder je hoede nemen. Zelf hebben we een zwerfkat die is komen aanlopen. Zo aandoenlijk om te zien. Maar wat hebben jullie toch een geweldig sfeervol huis. Ik hou er van. Xxxx

 3. Inge schreef:

  Leuk om te lezen…wat een mooie plek hebben jullie voor al die dieren gecreeërd…goed dat er nog mensen bestaan die dieren een goed tehuis geven.
  Ik heb deze photodiary met plezier gelezen.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  • Diana schreef:

   Hallo Yvonne even een vraagje want ik wist even niet hoe ik je anders een bericht je kon sturen,dus vandaar op deze manier .Ik heb jou tip op gevolgd om loogbeits te maken Nu staat het een paar dagen maar het wordt niet de kleur zoals bij jou was .Heb een groentepot gevuld met schoonmaakazijn en een brillosponsje en dat staat al een paar dagen buiten ?Maar het wil niet echt heel hard bruin worden. Je mag me ook een mailtje sturen diaan.2209@gmail.com. Alvast bedankt.
   Mvg Diana. Ps je heb een geweldig mooi blog en huis .

 4. patricia vizzini schreef:

  Leuke woonweek om te lezen!
  Liefs Patricia.

 5. Christel schreef:

  Heel leuke reportage, de dieren kunnen geen betere thuis krijgen dan bij jou.
  Leuk jou iets beter te leren kennen .
  Christel , Garcyasplace

 6. Majon schreef:

  Prachtige reportage van Yvonne, ze woont zo prachtig, geweldige foto’s en alles heel mooi gestyled…en bijzonder haar liefde voor de dieren.
  Lieve groet Marjon

 7. christel schreef:

  Heb ervan genoten,leuk om te lezen,krijg er tranen van in m’n ogen wat je voor de dieren doet,mooie foto’s en gezellige hoekjes.

 8. Lia schreef:

  Wat een prachtige omgeving om in te wonen.
  Leuk om te lezen.

 9. Linda schreef:

  Het kwam nu pas in me op om te kijken of je al je photo diary hebt geplaatst…Maar ik heb het met plezier gelezen en bekeken, Yvonne!
  Groetjes, Linda

 10. Jannie schreef:

  Hallo Yvonne,

  Mag ik je wat vragen? Ik heb je blogs gevolgd via huisje weltevree.
  je hebt eens een blog gepost met het verouderen van eikenhout wat je zelf gedaan hebt.
  Je had het met twee verschillende producten geprobeerd met het eerste resultaat was je niet tevreden.
  je had toen een product bij een drogist besteld en dat was je helemaal naar zin.
  Helaas weet ik niet meer welk product het was en bij welke drogist.
  Zou je mij deze info willen geven?

  Met vriendelijke groet,

  Jannie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.