Photo diary: de woonweek van Tamara

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Tamara!

Mijn naam is Tamara, ik ben getrouwd met Jerry en samen hebben we 4 kids. Ik woon in een klein gezellig dorpje, onder de rook van Amsterdam genaamd Driemond.  En ja, ook ik ben besmet met het virus dat wonen heet haha! Heerlijk decoreren, meubeltjes restylen en zelf dingen maken..love it! Stapels woonbladen heb ik liggen, waaronder Ariadne at Home en Landelijke Stijl, die ik regelmatig doorspit en waar ik veel inspiratie uithaal. Bij mij in huis is alles landelijk maar wel met veel lichte naturel, zand/grijs en pastel tinten, warm maar ook een tikkeltje stoer doordat ik het combineer met steigerhout en rattan. Roze is mijn favo kleurtje die je regelmatig terug ziet komen maar op het moment vind ik mint ook heel leuk!

Maandag
Nadat de kids allemaal naar school zijn, neem ik een bakkie koffie en kijk dan even op mijn Instagram account (Lovelyhomeandme) en vaak begint het dan alweer te kriebelen: decoreren en foto’s maken, ik kan er uren mee zoet zijn! Als ik het echt in mijn bol heb, dan staat aan het einde van de dag niets meer op dezelfde plek! Ik ben het afgelopen weekend begonnen om de hal (ook gedeeltelijk wat muren) en trappen opnieuw te schilderen, een leuk klusje en het knapt nu al op! Ook mijn slaapkamer krijgt een kleine verandering.

Tamara maandag.jpg

Dinsdag
Mooi dagje vandaag! Vanmorgen ben ik weer verder gegaan met de trap.. pff wat een werk! Ons huis staat te koop en a.s. zaterdag komt er weer een kijker en dan moet het huis er natuurlijk weer tiptop uitzien. Aan de trap kan het in ieder geval niet meer liggen!

Verder ben ik vanmiddag bezig geweest met de slaapkamer en heb achter het bed een vlak geschilderd met mijn mengkleurtje: IG 173-C, die meerdere keren in huis terugkomt. Weer verse bloemen gekocht en de slaapkamer is weer helemaal naar mijn zin.. voor deze week tenminste.. hihi
dinsdag 1.jpg
dinsdag 2.jpg
dinsdag 3.jpg
dinsdag 4.jpg

Woensdag
Na het ontbijt, krijgt de badkamer vandaag een sopbeurt en ook daar vind ik het leuk om te decoreren. Ik heb van een steigerplank een “badplank” gemaakt voor op mijn vrijstaande bad op pootjes. Ik zet er dan leuke spulletjes op en dat is erg handig als mijn dochtertje in bad gaat..ahum.. net als alll die kussens op het bed..mijn man is er dol op..uh niet dusss haha voor velen denk ik héél herkenbaar! Maar het staat zooo gezellig! Gelukkig heb ik een gemakkelijke man die me verder lekker mijn gang laat gaan en het niet uitmaakt of ik overal roze accessoires neerzet of dat ik de kast heb verplaatst! Het bad heb ik trouwens ooit gekocht op Marktplaats waarna het een hele poos in de schuur heeft gestaan, wachtend op zijn bestemming. Tot we in 2010 ons huis gingen bouwen en ik ‘m eindelijk in de badkamer kwijt kon!

woensdag 1.jpg

woensdag 2.jpg

Woensdagmiddag zijn de kids vrij. De jongens gaan voetballen, mijn oudste is op school en er komt een vriendinnetje van m’n dochtertje spelen, kan ik nog even een beetje rommelen in huis…Wat gordijnen gewassen en ramen gelapt, meteen een stuk lichter in huis! ;-)  Gisteren al boodschappen gehaald voor vandaag, dus hoef ik niet meer weg…relax..lekker bakkie en natuurlijk nog even een foto geplaatst op Instagram.

woensdag 3.jpg

woensdag 4.jpg

Donderdag
Wat heerlijk zeg, wakker worden met een zonnetje dat naar binnen gluurt en het getjirp van de vogeltjes. Als de kids  naar school zijn loop ik even door de tuin.

Tamara donderdag.jpg

Alles wordt steeds groener en er komen steeds meer plantjes in bloei, daar moet ik meteen even wat foto’s van maken en terwijl ik in een hele vreemde houding zit/lig om een mooie shot te maken komt er toevallig een vriendinnetje langsfietsen.. hihi lekker gênant. Verder meteen even wat onkruid weggehaald, is de tuin ook weer netjes.

donderdag 1.jpg

Inmiddels is de trap naar boven klaar en de onderkant van de muur in de hal heb ik weer geschilderd met dezelfde kleur, veel beter zo! Nog even snel bij het tuincentrum wat mooi kleurige planten opgehaald. Op de tuintafel staat nu een vaas met fluitenkruid die ik bij ons op de dijk geplukt heb.

donderdag 4.jpg

donderdag 5.jpg

Vrijdag
Vanmorgen met trap nummer 2 begonnen. Volgende keer mag mijn man het doen…pfff! Tussen de middag blijven 2 van mijn jongens over want vrijdag is het tostidag op school!  Na het eten ga ik snel met m’n dochter naar zwemles, daarna boodschappen doen en om 16:30 staan er alweer vriendjes voor de deur! Snel eten en dan discozwemmen! Ik heb ook nog even 2 hortensia’s gekocht, voor op de vensterbank in de woonkamer zodat het er morgen gezellig uitziet als de kijkers komen. Vanavond zit ik in de zwemkantine en ga ik op mijn gemak maar wat woonbladen doornemen en lekker op Pinterest en Instagram rondneuzen, ik vermaak me wel!
IMG_20150204_091901.jpg
vrijdag 1.jpg

IMG_20150204_092339.jpg

Zaterdag
Deze ochtend begint al gehaast want om 11:30u is er een bezichtiging gepland. ik heb tot 10 u. om het huis aan kant te krijgen want mijn zoon heeft een uitwedstrijd met voetbal. Snel nog even de was verder wegwerken, wat poetswerk, de stofzuiger er doorheen en de bedden opmaken. Ik vind het wel best zo! En nu maar weer afwachten maar niet te lang meer… Want in plaats van verhuizen hebben we ook nog een andere optie en dat is uitbouwen. Ik ben er al een poosje mee bezig en heb wat tekeningen gemaakt. I have a dream, hihi. Een uitbouw met een overkapte veranda eraan! We hebben nu een inpandig balkon, die gaat dan weg en wordt dan bij het eetgedeelte aangetrokken (zie de tekening, de rode stipjes markeren de uitbouw én waar het inpandig balkon dan heeft gezeten).

zaterdag 2.jpg

We zijn al een beetje in huis bezig geweest om e.e.a. wat op te knappen, er wordt hier natuurlijk met 4 kids ook flink geleefd! Zo hebben we pasgeleden ook een bedstee bij mijn dochtertje in haar slaapkamertje gemaakt, zooo leuk! Ook al staat ons huis (al 9 maanden..) in de verkoop, we hebben het er gewoon ingemaakt want wie weet wordt het huis niet verkocht en nu kunnen wij er in ieder geval zelf nog van genieten.

zaterdag 3.jpg
Ik heb pas een paar Ikea stoelen gekocht, geschilderd en nu heb ik er een handvat opgemaakt! Ik had het al eerder gezien bij stoelen van Riviera Maison, staat best geinig al zeg ik het zelf! :)

zaterdag 1.jpg

Zondag
Zondag is altijd zo’n dag dat we nooit weten wat we gaan doen. We proberen sowieso een beetje uit te slapen, voor zover als dat  kan met onze kinderen..haha en daarna lekker ontbijten met heerlijke croissants.

IMG_20150302_202911.jpg

Wat was het weer een lekker weertje vandaag! Na het middageten zijn we naar het Amsterdamse bos geweest, wat een supermooi bos is dat zeg! Er is een geitenboerderij en een boerderij waar je pannenkoeken kan eten en door het bos lopen gezellige paadjes met beekjes en bruggetjes. Een aanrader om er eens heen te gaan! Thuis heeft mijn man pannenkoeken gebakken, die gingen er wel in natuurlijk! En nu even lekker niets, lekker op de bank. Nog even op Instagram, Pinterest etc…hierbij nog een paar sfeerfoto’s als afsluiting.

IMG_20150125_214957.jpg

IMG_20150513_090719.jpg

Tamara zondag.jpg
Dit was alweer de laatste dag, jammer…maar wat was het leuk om te doen!! Ik wil Benita bedanken! Ik vind het een hele eer dat ze mij heeft gevraagd om een photo diary bij te houden voor haar prachtige site!
Groetjes Tamara

Tamara heeft geen blog maar wel een heel inspirerend en vrolijk Instragramaccount.

8 reacties

 1. Mirjam schreef:

  Een heel leuk verslag van Tamara. Een heel sfeervol huis en ze zit duidelijk boordevol met heel leuke ideetjes. Super om die steigerhouten plank zo over het bad te leggen. En ook heel leuk die broodplanken die ze maakte van een stuk van een gewone plank…
  Ik heb er weer van genoten…
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

 2. Anoniem schreef:

  Heel mooi,je hebt precies dezelfde smaak als ik.
  Waar heb je die handvaten voor de stoelen gekocht,daar ben ik al lang naar op zoek.
  Gr. Wilma

 3. vera schreef:

  Dit kan zo in de “boekskes”. Perfecte balans in het gebruikte kleurenpallet, topfoto’s van een prachtig resultaat van styling met eenvoudige hebbedingetjes. Je hebt het in je vingers, meid. Meer van dat.

  • Tamara schreef:

   wauw, dank je Vera voor je mooie compliment! lijkt mij ook erg leuk om er meer mee te gaan doen en ben van plan om een cursus interieurstyling te gaan volgen. :) groetjes Tamara

 4. Marjon schreef:

  Dit was ook alweer een prachtige binnenkijker wat helemaal naar mijn smaak is. Prachtig gestyled met een romantische touch….super mooi Tamara….lieve groet van Marjon (MJ-House)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.