Gastblog van Duska: nieuwe aanwinsten

Weten jullie nog: de foto van die bak in de tuin? Nou, het is klaar hoor! Niet met het gewenste resultaat maar ach, ik ben er best blij mee. Ik had nog wat hout over van een oude ladder en zag hoe Miranda van ‘Onder de beuk’ hier een mooie tray van had gemaakt. Toen werd het nog een dingetje, omdat manlief vond dat ik nu toch echt maar eens zelf moest leren timmeren en zagen etc. Ach, wij power vrouwen kunnen dat ook prima zelf toch? En ja hoor, ik heb mijn eerste plankjes gezaagd, geboord en in elkaar gezet.

20150518_193341.jpg

Ik had de plankjes eerst in een bak met soda gezet voor het gewenste resultaat, het zou dan driftwood worden. Mooie grove planken met een mooie structuur. Afijn, ik weet niet hoe het jullie vergaat maar ik heb dus echt geen geduld. Na een paar  weken wachten vond ik het dus wel welletjes. Al met al ben ik best trots op mezelf. Daarna heb ik het behandeld met een recept van azijn en brillo, voor een zelfgemaakte beits. Ik heb zelf nog een koffiepad toegevoegd voor een andere kleur. Verder heb ik nog greepjes en een mooi theepotje gescoord bij de kringloop. Nu nog op zoek naar oude lepeltjes en iets voor de suiker etc. en mijn gewenste plaatje is compleet.

20150520_175936.jpg

Voorlopig staan er een paar geweldige kruiken op mooi te zijn. Wat ben ik verliefd op deze Nepalese kruiken, op de kleur en de structuur. Precies goed. En het zijn mijn eerste kruiken á la Hoffz. Ik heb ze samen met een mooie toef gekocht bij Carola van Vliet van ‘Landelijk en Sober Wonen’.

20150601_124530.jpg 20150601_124543.jpg

Samen met de buuf was ik een dagje uit. Carola had open huis. Ook zijn we bij Anja Otto-Sterrenburg geweest want ook zij had open huis. Daar heb ik nog een uniek potje gekocht voor op mijn tray. Echt, ik ben verliefd want wat wonen zij allebei ontzettend mooi! Echt de moeite waard om te bezoeken. En het was natuurlijk ook super om iedereen te ontmoeten. Op de terugweg zijn we nog even langs Arianne van ‘Sober en Stoer geweest’, in hartje Amersfoort.

20150601_124341.jpg

Ik kan nog nagenieten van een heerlijk weekend. Gelukkig gaan we nu ook weer een heerlijk weekend tegemoet, lekker genieten van het mooie weer. Eindelijk weer eens genieten van de tuin en de Annabelles die bijna uitkomen. Na het nodige snoeiwerk ligt de buxus er weer strak bij (tenminste voor mijn doen strak). De zijwanden zijn in de veranda geplaatst, al kan ik ze wel grijs kijken haha. Maar het is een heerlijk beschut plekje geworden. Wijntje, hapje en mindfull genieten. De vogels in de tuin die de stilte onderbreken, de vlinders die fladderen en dat in de stad..

20150513_111815.jpg
DSCN1612.JPG

DSCN1650.JPG
Ik heb ook nog even een krans gemaakt van valse tijm voor op de veranda, ik heb er inmiddels een Hoffz toefje ingehangen en Rudolph tijdelijk een ander verblijf gegeven. En er ligt ook nog het een en ander te wachten in de schuur, ideeën genoeg. Nu de uitvoering nog. Voorlopig genieten van het mooie maar warme weer.

DSCN1610.JPG

20150601_124458.jpg

Iedereen alvast een heel fijn weekend,
lieve groetjes Duska

2d9aff45a629c1f92a0670f87758530e.jpg

4 reacties

 1. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Hallo Duska,
  Helemaal leuk geworden. Nu inderdaad eerst maar genieten van het mooie weer.
  Liefs Coby

 2. Mirjam schreef:

  Wat een super mooi tray is dat geworden. Haha, wij vrouwen zijn heel wat mans, ik kan zelfs beweren dat ik beter kan zagen dan Ben…
  Het blijft genieten deze tijd, van alles wat met buitenzijn te maken heeft…
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

 3. Carola van Vliet schreef:

  Zie het nu pas! Wat leuk!
  Liefs Carola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.