#dewemelaertop5 op Instagram I

Naast de woonbladen en tv-programma’s kun je op internet natuurlijk eindeloos veel inspiratie op doen. Je gaat samen met Google zelf op zoek, je volgt Facebookpagina’s of woonblogs, of pint urenlang plaatjes op Pinterest, heerlijk!

Maar waar vind je met één zoekopdracht gelijkgestemden? Waar zie je in een oogopslag of deze stijl jou ook aanspreekt? Waar kun je advies vragen of je die muur nou wel of niet moet verven en kun je in een mum van tijd antwoord verwachten, omdat er altijd wel íemand online is? Instagram! Persoonlijk ben ik gek op Instagram, er valt zoveel te zien en te leren en je hebt er verbazingwekkend snel leuk contact met mensen van over de hele wereld, erg bijzonder.

Op Instagram ontdekte ik bijv. met hoeveel zorg de dames in Noorwegen de tafel dekken, hoe licht en riant hun huizen zijn en hoe ze zich ‘s avonds behaaglijk in een hottub op de eigen veranda laten zakken… Ik kwam erachter hoe ontzettend creatief de Franse dames zijn en hoeveel ze in Duitsland ook van Riviera Maison houden. Uiteraard zijn interieurfans uit ons eigen land ook goed vertegenwoordigd, zo tref je er heel veel superactieve #VTwonen en #witwonen fans aan!

Een week of 3 geleden deed ik op Instagram de oproep om foto’s te plaatsen met de hashtag #dewemelaertop5 om de ‘landelijk wonen accounts’ er eens uit te lichten, ik had niet verwacht dat er zoveel dames mee zouden doen! Superleuk! Uiteindelijk zou ik veel meer accounts kunnen noemen maar ik moest ergens beginnen en misschien is het best leuk om er een vast item van te maken.

IMG_2038.jpg

Vandaag dus de eerste 5 Instagram accounts die zeker het volgen waard zijn. Te beginnen met het account van Pauline, zij plaatst met enige regelmaat (maar van mij mag het best vaker;) foto’s van haar prachtige, stijlvolle en ingetogen interieur.
Roosje_home

IMG_2040.jpg

Dan Saskia, iedere dag wenst ze je getrouw een goedemorgen en met foto’s van haar prachtige huis en tuin, fraai gestylde kopjes koffie, gezellige honden en lome poezen en zo nu en dan zelfs een mooie man, is zij een aanwinst in je timeline!
Zwitwart

IMG_2041.jpg

Ook het account van Eveline is het volgen waard. Supermooie foto’s van, zoals ze het in haar eigen bio omschrijft: een sober, stoer, rustiek en klassiek interieur!
Originstyle

IMG_2044.jpg

Mirja volg je voor haar inspirerende ‘eigen wonen landelijke stijl’ foto’s en haar leuke do it yourself projectjes!
Mirja_lifestyle

IMG_2045.jpg

Het account van Olga met foto’s van haar originele interieur met zachte kleuren en een moderne twist, verdient ook zeker een plekje in je Instagram lijst!
Olga Schraven

IMG_2048.jpg

TIP: Als je op op Instagram inspirerende landelijk wonen accounts zoekt, dan zoek je met de hasthtag #landelijkwonen of #soberwonen en vind je vast en zeker heel veel mensen wiens interieurstijl je aanspreekt.

Volg jij de Wemelaer al op Instagram? Een must voor je dagelijkse dosis interieur inspiratie! :) Gebruik voor je mooiste foto’s de hasthtag #dewemelaertop5 en wie weet verschijnt jouw account met foto in de volgende Instagram top 5 van De Wemelaer!

5 reacties

 1. Mirjam schreef:

  Heel erg leuk, deze 5 dames die samen de top 5 bemannen. Ik kende eigenlijk alleen zwitwart, maar de andere IG-ers zijn ook super.
  Liefs,
  Mirjam

 2. Maartje schreef:

  Bedankt voor de inspirerende Instagram accounts! De meeste kende ik nog niet :) Ik ben als verhuurmakelaar in Amsterdam geïnteresseerd geraakt in interieur, en Instragram is altijd een mooie manier om snel inspiratie te krijgen. Blijf zo doorgaan :)

 3. lia schreef:

  Ik vroeg me al af waarom sommige dit erbij zette, Ik mis nog weleens iets op IG hihi….
  Maar weer wat geleerd.

 4. De Wemelaer schreef:

  haha binnenkort komt er een nieuwe top 5! :) Groetjes Benita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.