Photodiary: de woonweek van Mieke Koch

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Mieke Koch. Kijk mee naar de woonweek van Mieke!

Ik zal me eerst even voorstellen: ik ben Mieke Koch, getrouwd met Bjorn en samen hebben we 3 kinderen. We wonen in het ouderlijk huis van Bjorn dat al meer dan 100 jaar aan een leuk dijkje ligt in een Brabants dorp. We wonen hier bijna 15 jaar en zijn sinds vorig jaar klaar met verbouwen en klussen. We hebben dit huis in al die jaren naar ons zin gemaakt en genieten van de heerlijke plek en vrijheid. Het woonvirus is in deze jaren behoorlijk toegenomen en daarom neem ik jullie deze week mee om een kijkje in ons huis en tuin te nemen. Veel plezier!

Maandag
Afgelopen week heerlijk genoten met vriendin Anita op de woonbeurs. We gaan er al jaren samen heen en vooral dit jaar waren we weg van het huis van Wonen Landelijke Stijl. Het inspiratiehuis was ingericht door woonwinkel ‘De Potstal’ uit Valburg, wat ook nog eens onze favoriete woonwinkel is! Wat was het mooi, we hebben heerlijk genoten en ideeën opgedaan.

20151001_153546.jpg

Nog nagenietend van de beurs zit ik even heerlijk op onze veranda. Natuurlijk met een woonblad op schoot en de zon in mijn gezicht.

20151003_154321.jpg

Dinsdag
We kunnen nog lekker van het herfstzonnetje genieten en met dit heerlijke weer ook nog steeds foto’s maken in de tuin. Er zijn nog volop vlinders te vinden, die mooi kleuren bij de Verbena die nog steeds staat te bloeien. Hier zien jullie ook een Frans bed staan, meegenomen van de brocantemarkt in Lille. De brocantemarkt is, naast de woonbeurs, ook een uitje waar we ieder jaar naar toe gaan. Ik had dit bed natuurlijk niet meegenomen voor de tuin, maar onze zoon vond zo’n bed maar meisjesachtig dus heb ik het in de tuin gezet. Nu groeien de Hortensia Annabelle doorheen. Een fantastische oplossing want normaal gesproken vallen ze altijd om na een regenbui.

20150929_145642.jpg

Nog zo’n fijne vondst in Lille was de Jielde lamp. Erg mooi maar meestal ook erg prijzig, deze had ik gelukkig voor een leuke prijs. Ook de oude koplamp komt er vandaan.

20151005_154453.jpg

De fles is nu mooi met een rozenbotteltak.

20151005_154537.jpg

Woensdag
Goedemorgen! Het is altijd heerlijk wakker worden in deze slaapkamer en sinds we shutters hebben is deze kamer nog mooier geworden. We hebben er lang over nagedacht maar we vonden shutters uiteindelijk toch de mooiste raambekleding. Het kost wel wat, maar ik ben er nog elke dag blij mee.

20151006_175516.jpg

Ik lig hier graag in bad! Het bad kregen we van een kennis die op kamers ging wonen, ze hadden het daar op zolder laten staan! Het kostte heel wat zweet en spierkracht om het naar beneden te krijgen maar nu staat hij hier mooi te zijn. Zelfs het emaille was nog helemaal goed. Alleen een ander kleurtje op de buitenkant en klaar!

20150922_094704.jpg

Dit is een doorkijkje naar onze gang. Ik heb de ski’s er net weer een plekje gegeven. Ik vind het leuk om te wisselen met aankleding in huis en in de herfst komen de ski’s altijd weer te voorschijn.

20151004_133129.jpg

Donderdag
Vandaag wil ik jullie een kijkje in de slaapkamer van onze dochter geven. Ze wordt deze maand 11 en wilde graag van haar roze kamer af, kleine meisjes worden groot! Omdat haar kamer niet zo heel groot is en je boven tot in de nok kunt kijken, hebben we een bedstee met lades ernaast en eronder voor haar getimmerd.

20151007_105100.jpg

De deuren voor de kast zijn luiken van een heel oud huisje hier uit het dorp dat gesloopt werd, die mocht ik zo meenemen! Dat zijn nog eens cadeautjes! Het bureau heb ik gemaakt van steigerplanken met een schraag eronder en een ladekastje. Veel ruimte om te schrijven en knutselen dus!

20151007_105239.jpg

In de hoek een paar poefs waar ze met haar vriendinnen kan chillen. De luiken tikte ik deze zomer bij Dejavu (een brocante winkel) in Oosterhout op de kop. Precies de maat van het raam terwijl ik had het thuis niet eens eerst had opgemeten, ik was er erg blij mee. Voor mij is dat net het stukje aankleding in zo’n kamer.

20151007_105459.jpg

Vrijdag
Vandaag laat ik jullie wat foto’s van mijn woonkamer zien. De eerste is van mijn bank waar ik heel blij mee ben. We hebben de bank dit voorjaar gekocht bij de Potstal in Valburg. Jarenlang keek ik tegen een bruine bank aan waar ik niet meer blij mee was, maar hij was nog te goed om weg te doen. Uiteindelijk verkocht ik hem op Marktplaats en kwam deze ervoor in de plaats.

20151008_145451.jpg

Heerlijk die oude koffers, je kunt er niet genoeg van hebben vind ik. Het zijn leuke styling objecten en ook nog praktisch want er kan een hoop in.

20151008_161254.jpg

De kachel is ook een favoriet item in ons huis. Alleen zomers brandt hij niet maar de rest van het jaar vrijwel dagelijks. Zien jullie de klok? Ook een vondst in Lille, toen we hem kochten werd ons verteld dat hij het niet meer deed. Toen we thuis kwamen en de klok wilden pakken tikte hij toch! Na wat schoonmaakwerk en opnieuw opwinden hangt hier alweer een aantal jaren mooi te zijn!

20151007_134915.jpg

Zaterdag
Vandaag werden voor het eerst de bloemen van Bloomon bezorgd. Vorige week stonden ze op de woonbeurs en ik vond hun bloemen zo mooi! Zo’n bos wilde ik thuis ook op tafel hebben staan!

20151008_222841.jpg

En nu staat er hier al een bos op tafel te stralen!

20151009_105012.jpg

Deze week was ik in het tuincentrum hier in de buurt en er lagen alweer Amaryllis bollen. Die vind ik ook altijd zo mooi! Ze hebben ook maar weinig nodig: een mooie houten schaal of een glazen vaas. Van mij hoeft alleen die groene stengel er niet uit te komen, ik durf het haast niet te zeggen maar ik knip het gelijk af als er iets groens uit komt.

20151009_120856.jpg

Zondag
Vandaag was het heerlijk weer en hebben we de laatste verfklusjes aan ons huis gedaan voor de winter. Wonen is een grote liefde en hobby van mij, maar daarnaast heb ik nog een grote liefde en dat is mijn Kever. Voordat ik mijn rijbewijs had kocht ik hem al! Toen we vorig jaar de tuin veranderden, hebben we een schuur met carport gebouwd zodat mijn autootje droog kan staan.

20150921_150608.jpg

Vanmiddag zijn we nog even naar Het Achterhuis in Udenhout geweest, wat een mooie zaak is dat zeg! Daar ben je wel even zoet met snuffelen tussen al die oude bouwmaterialen. Ik nam alleen een groene toef mee voor op mijn luiken.

IMG-20151010-WA0004.jpg

Dit was de laatste dag dat jullie een kijkje in mijn huis kregen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden, ik heb het met veel plezier gedaan! Bedankt Benita, dat je me gevraagd hebt!

Je kunt Mieke volgen op Instagram!

2 reacties

  1. Diane schreef:

    Mooie binnenkijker!

  2. Mirjam schreef:

    Wat een heerlijke, gezellige woning hebben jullie. Geen toonzaal van moois, maar fijn wonen, dat is wat je hier ziet. Ik heb ervan genoten. En je kever is helemaal top.
    Liefs,
    Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.