Photodiary: de woonweek van Eveline

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photodiary van Eveline van Originstyle! Kijk mee naar de woonweek van Eveline!

Lieve lezers van De Wemelaer,
Vorig jaar verhuisden mijn man en ik – Eveline (28 jaar) van het stoere Rotterdam naar een dorpje aan de IJssel. We kozen voor een klassiek huis met authentieke elementen, zoals glas in lood, een erker en een open haard. Het huis was vanaf de jaren ’60 door een en dezelfde bewoners bewoond, dus niet geheel moeilijk om een beeld te vormen van hoe het huis er vorig jaar nog uitzag. Waar sommigen rond deze leeftijdsfase een wereldreis maken, besloten mijn man en ik om een grootschalig klusproject aan te gaan. Nou, dat hebben we geweten ook, haha. Acht weken lang en ieder weekend daarna hebben we zowat fulltime geklust om het huis zo ver af te krijgen zoals het nu is. Muren eruit, nieuwe geïsoleerde plafonds, kozijnen, dubbel glas en openslaande deuren naar de tuin werden geplaatst. Ook de badkamer, het toilet en de keuken moesten eraan geloven. Het leukste deel van de verbouwing, de styling van het interieur, is onlangs aangebroken. Heerlijk! Hier houd ik mij in mijn vrije tijd dan ook graag mee bezig! Mijn woonstijl is te typeren als landelijk, met een stoere, sobere, rustieke en af en toe een klassieke touch. Daarnaast ben ik fan van de Scandinavische stijl. Ik houd van warme, natuurlijke en authentieke doorleefde materialen met een verhaal. Vandaar dat mijn stijl dan ook een mix is van allerlei stijlen. Het is dan ook een genoegen om jullie een kijkje te geven in mijn woonweek!

welkomintroductie_gang_algemeen2_originstyle.jpg

Maandag
Vandaag heb ik mijn gebruikelijke ‘vrije dag’. Heerlijk even een moment voor mijzelf. Op deze dag slaap ik net wat langer en neem ik heerlijk de tijd om een kop koffie te drinken, te ontbijten en even rustig aan wakker te worden. Onder het genot van mijn – alweer tweede – cappuccino start ik deze ochtend met mijn favoriete woonprogramma’s VT wonen en Eigen huis en tuin.
Rond het middaguur heb ik afgesproken met een van mijn vriendinnen, die dezelfde passie voor de landelijke en sobere woonstijl deelt. Wij kunnen uren praten over interieur en wat we nog willen klussen, kopen, zelf maken en veranderen. Zo blijven we elkaar inspireren. Ze is ook onlangs verhuisd en vroeg mij om langs te komen, om samen met haar de ingekochte spullen een weloverwogen plek te geven in haar huiskamer. Na wat heen en weer schuiven is dit het resultaat van een hoek van haar huiskamer.

stylinggeholpenhuisvriendin_originstyle_maandag.jpg
Op de terugweg besluit ik nog eventjes langs het winkelcentrum te gaan. Ik zie een mooie vaas die ik absoluut niet kan laten liggen. Ook zijn de kerstspullen alweer uitgestald. Verleidelijk! Twee doorzichtige kerstballen met veren en een fonkelend bling bling variant gaan mee naar huis. Alvast leuk om langzaamaan in de wintersfeer te komen.

Kerstballenmetkrans_originstyle_maandag.jpg

stylingkerstballenmetkrans_originstyle_maandag.jpg

De kerstballen krijgen een plek in de olijfbak, die ik onlangs aanschafte. Ik heb er een zelfgemaakte krans van eucalyptus ingelegd. De kerstballen komen mooi naar voren tussen zo’n stuk natuurlijk groen. Eenmaal zo lekker bezig met stijlen en decoreren merk ik dat ik de smaak te pakken heb gekregen. Daarom besluit ik mijn nieuw gekregen verfafbrander eens uit te gaan proberen – hier heb ik na mijn verjaardag helaas nog geen tijd voor gehad. Wow.. wat gaat dat snel zeg! Dat is wel even wat anders in vergelijking met schuren. Na een uur branden komt er de volgende houtlook tevoorschijn.

kastjeklussenmetverfmachine_maandag_originstyle.jpg

Ik laat mijn gedachten gaan over wat ik met het kastje wil gaan doen. In de loogbeits, kalkverf of matte lak? Uiteindelijk besluit ik nog een nachtje te slapen over in wat voor nieuw jasje ik dit pronkstuk ga steken. Dit kastje heb ik al jaren. Ik heb het ooit gekocht bij een tweedehands winkel voor een leuke prijs. Het is een van mijn eerste echte brocante vondsten. Ik ben daarom best wel gehecht aan dit kastje en wil deze dan het liefst ook nog niet wegdoen. Het witte van het kastje paste alleen niet meer bij de rest van het interieur, ik vond het net wat teveel afsteken tegen de grijze muur. Wordt vervolgd dus…

Dinsdag

Vol met energie ga ik weer aan het werk. ’s Morgens heb ik eerst een gesprek met een klant in midden Brabant. Vervolgens rijd ik door naar mijn volgende afspraak, waar ik een Talentenonderzoek afneem bij een kandidaat. Als arbeidspsycholoog doe ik grofweg gezegd onderzoek naar wat de talenten van mensen zijn en geef ik advies over hoe zij optimaal kunnen floreren in hun functie en werkomgeving. Ik werk o.a. voor de bouwsector. Zodoende hoor ik veel verhalen van timmermannen, uitvoerders, stratenmakers enz. Zo pik ik hier en daar wat mee over de inhoudelijke kant van klussen en verbouwen…altijd handig om wat vanaf te weten ;) Een grote overeenkomst tussen mijn werk en mijn liefde voor interieurstyling is dat het gaat over hoe de mens het best tot zijn recht kan komen (in de werk- of leefomgeving). Dit zijn plekken waar de meeste mensen veel van hun tijd doorbrengen, dus enige aandacht voor het creëren van de ultieme werk- en thuisplek is erg waardevol in mijn ogen. Het geeft mij veel energie en voldoening om mensen hier persoonlijk advies over te geven en verder mee op weg te helpen.

werk_dinsdag_originstyle.jpg

Nu ik in de buurt ben van een van mijn favoriete inkoopadresjes, besluit ik op de terugweg naar huis nog even snel langs te gaan. Aangezien ik veelal door heel Nederland werk, probeer ik – als het mogelijk is – bezoekjes aan inspirerende woonwinkels te combineren. Vandaag vond ik een mooie doorleefde schaal, altijd goed. Op het laatste moment gaan toch twee kussens mee voor in de slaapkamer. Ook neem ik nog wat spullen mee voor mijn vriendin, aangezien ik haar mag helpen met de styling van haar huis.

Samenvoegingfotos_inkoop_dinsdag_originstyle.jpg

’s Avonds ga ik oefenen met de band. Muziek maken en zingen is namelijk ook een van mijn passies. Daarom hebben wij in huis ook een studio – muziekkamer gemaakt, waar we regelmatig lekker los gaan. We kozen ervoor om deze kamer een studiolook te geven door het gebruik van donkere kalkverf met industriële meubels. Dit sluit goed aan bij het zwart van de muziekinstrumenten. Ook hebben we een groot karpet gekocht in bijpassende kleuren, om het geluid enigszins wat te dempen. Hierbij een impressiefoto van deze ruimte.

muziekkamermetpiano_dinsdag_originstyle.jpg

Woensdag
Deze werkdag vloog voorbij. Op de terugweg naar huis ga ik snel nog even een boodschap doen. Manlief was vandaag vrij en heeft aan onze voortuin gewerkt en kan dus wel een stevige maaltijd gebruiken. Bij binnenkomst in de hal van de supermarkt valt mijn oog op een leuk plantje. Mmm.. daar kan ik wel wat mee.. ons huis kan hier en daar nog wel wat groen gebruiken. Eenmaal thuis gekomen zie ik dat mijn man een aantal kaarsen heeft aangestoken. Zo lief! Dat kan ik wel waarderen. Hij begint oog voor sfeer te krijgen, denk ik ;)

closeupkaarsjes_woensdag_originstyle.jpg

Ik besluit nog meer kaarsen aan in te steken in de woonkamer, dat vind ik zo’n heerlijke, warme sfeer geven. Daarna post ik een foto op Instagram en ga ik kort even op Pinterest om wat inspiratie op te doen.

4huiskamermetkaarsen.jpg

Af en toe, zoals ook op deze avond, werk ik met een lekkere kop muntthee in onze studeerkamer aan mijn fotoboek van de verbouwing. Deze studeerkamer is volgens de laatste mode(rne) trend ingericht, met steigerhout, mintgroen, wit en koper. De nieuwe vaas die ik maandag heb gekocht krijgt een bestemming in deze ruimte.

fotoboek_4_woensdag_originstyle.jpg

Na een uurtje heb ik het achter de computer zitten wel weer gehad. Tijd voor iets creatiefs! Het plantje dat ik heb meegenomen lonkt.. wat ga ik er mee doen? Op Pinterest zag ik laatst een leuk Do It Yourself projectje. Even opzoeken… Ik ga op zoek naar geschikt touw in de garage. Gelukkig hadden we dit nog in huis. Een klein half uurtje later is mijn macramé plantenhanger gereed voor gebruik.

macremeplantenhanger_woensdag_originstyle.jpg


Donderdag
Een half dagje werken vandaag. Dat komt goed uit, want het brocante kastje – waar ik deze week aan begonnen was – wil ik graag afmaken. Als ik in de woonkamer tegen een kaal geschuurd kastje aankijk, gaat dat al snel op mijn zenuwen werken en gaan mijn handen jeuken om aan de slag te gaan. Uiteindelijk besluit ik om het kastje in de kalkverf te zetten in een donkere, grijze kleur. Even langs de dealer om de verf te halen voor de klusjes voor vanmiddag. Het brocante kastje is binnen een half uurtje klaar. De klassieke meubelknopjes verf ik mee, lekker makkelijk ;)

deel van kastje_donderdag_originstyle.jpg

Vandaag moet ook de buffetkast er weer aan geloven. Vorige week was ik hier al aan begonnen, maar ik was nog niet happy met het resultaat. Qua kleur heb ik lang zitten twijfelen wat mooi is: een donkere grijze kleur (zoals het zojuist geverfde brocante kastje) of een wat lichtere zandachtige taupe kleur (beter passend bij de schouw en de bank). Na een aantal maanden wikken en wegen heb ik uiteindelijk gekozen voor een mix van beide kleuren: zand-grijs. Vorige week resulteerde mijn eerste verfpoging in een lila-kleur: niet wat ik voor ogen had! Poging 2 viel opnieuw paarsachtig uit. Het is niet de eerste keer ik ontevreden was met een gekozen verfkleur (dat heb ik weer, denk ik dan.. ik lijk altijd wel de verkeerde kleur te kiezen, of is het perfectionisme?). Vandaag poging 3: eindelijk de juiste kleur! Doordat er op de kast al een laag krijtverf zat van poging 2, is het verven zo gepiept en verdwijnt de paarsige gloed als sneeuw voor de zon. Drie maal is scheepsrecht, nietwaar? ;)

buffetkast1_donderdag_originstyle.jpg

Ook wil ik nog mijn nieuwe kandelaar, die ik van vriendinnen voor mijn verjaardag heb gekregen, een plekje geven in de woonkamer. Wat is dat ding zwaar zeg! Ik hoop dat onze gestuukte muur dit houdt! Ik boor eerst een gat in de muur. Vervolgens kit ik de plug en de schroef vast in de muur, naar aanleiding van een tip die ik laatst kreeg. Tada… daar hangt de kandelaar dan eindelijk! Weer een nieuw hoekje gereed in huis.

kandelaar_donderdag_originstyle.jpg

kastjegeverfdmetkandelaar_donderdag_originstyle.jpg

Vrijdag
Al vroeg ga ik op pad richting het noorden van het land. Vandaag heb ik een cursus voor mijn werk over adviesvaardigheden. De cursus vindt plaats in een pittoresk stadje in Noord-Holland. Zodra ik het oude centrum van het stadje inrijd, geniet ik van de historische panden, oude walen in de smalle straatjes en authentieke lantaarnpalen die mij tegemoet komen. Van zo’n omgeving kan ik intens genieten.

pittoreskdorpjemetwaren_vrijdag_originstyle.jpg

Tussen het middaguur loop ik samen met de andere cursusdeelnemers naar een lunchtentje om de hoek van de trainingslocatie. De inrichting van het zaakje is een fleurig geheel van de kleuren paars, roze, groen en hier en daar wat houttinten. Een robuuste kloostertafel is voor ons gedekt. Zo’n kloostertafel staat al een tijdje op mijn verlanglijstje voor in mijn eigen huis, maar daar moet ik manlief nog van zien te overtuigen, haha. Achter de kloostertafel bevindt zich een gecapitonneerde achterwand, welke bekleed is met een mooie, fluwelen aaibare stof. Ook vind ik de vloer van de locatie erg mooi. Er liggen grijs-groene portugese tegels. Op de lunchkaart staan diverse lekkere broodjes en salades. Ik kies voor een pompoensoep vooraf en een broodje gekruide kip met een verse jus d’orange.

lunchtentje_vrijdag_originstyle.jpg

Als onze buikjes weer gevuld zijn, start het middagdeel van de training. Net voor het buiten begint te schemeren mag ik de file weer in. Ruim anderhalf uur later kom ik op mijn bestemming aan en ga ik de stad in met een vriendin. Vrijdagavond is het koopavond in Rotterdam. Dit is een goed begin van het weekend! De dag sluit ik af door wat te bladeren in een van mijn favoriete tijdschriften, Wonen Landelijke Stijl.  Heerlijk even nog wat plaatjes kijken en inspiratie opdoen.

wonenlandelijkestijl2_vrijdag_originstyle.jpgZaterdag
Heerlijk weer weekend! Ik sta erg vroeg op vandaag. Zo kan ik lekker verder aan mijn Klussen To Do List werken. Bovenaan staat het planten van een beukenhaag in de voortuin. Hier gaat mijn man vandaag mee aan de slag. Voor mij staat het maken van een steigerhouten achterwand voor achter ons bed op het programma. Zodoende ga ik richting de bouwmarkt, om steigerhouten planken te kopen en op maat te laten zagen. Zodra ik thuis ben aangekomen, schuur ik de planken lichtjes op en zet ik ze achter het bed. De steigerhouten planken blijven gelukkig overeind staan zonder extra lat erachter. Dat scheelt weer wat werk! De kussens die ik eerder gekocht heb deze week, krijgen nu ook een welverdiend plekje op bed. Na wat gepuzzel, is dit het resultaat.

achterwand bed slaapkamer_zaterdag_originstyle.jpg

Wij hebben ervoor gekozen om op zolder te slapen. Ook onze slaapkamer hebben we grondig verbouwd. Zo hebben we onder andere het lage plafond verwijderd, zodat de houten balken tot in de nok zichtbaar zouden worden. Deze balken geven juist dat stukje (extra) sfeer en doen recht aan de authentieke details van dit huis. De slaapkamer is in Scandinavische stijl ingericht. Wit, zwart en houttinten voeren de boventoon. Deze stijl spreekt mij aan vanwege de hippe en natuurlijke uitstraling en het gebruik van natuurlijke vachtjes, prints, hout en grafische vormen. In een hoek van de slaapkamer staat een bruine chesterfield in loveseat formaat. Ook hebben we een kleine haard geplaatst, om het in de slaapkamer ook lekker warm te stoken in de winter.

deelslaapkamermetchesterfieldenhaardje_zaterdag_originstyle.jpg

scandinavischeslaapkamer_zaterdag_originstyle.jpg

Tegen het eind van de middag doe ik de boodschappen en rijd ik vervolgens naar Etten-Leur, om met vriendinnen lekker bij te kletsen onder het genot van een ‘high wine’.

Zondag
Zoals gewoonlijk op zondagochtend vertrek ik naar EC Europoort; de kerk waar ik deel van uitmaak. In de kerk klets ik na de dienst bij met een aantal vrienden. Thuis aangekomen ga ik aan de slag om mini cupcakes te maken. Dit doe ik uiteraard in onze keuken, daarom hierbij een kiekje van een deel van onze keuken.

keuken_zondag_originstyle.jpg

De zondag is voor ons een dag waarop wij lekker luieren en veelal met familie of vrienden afspreken. ’s Middags komen er vrienden langs. Ik maak de tafel alvast gezellig en de kaarsjes gaan aan. Per week gaat er wel een zak waxinelichtjes doorheen. De donkere dagen voor kerst komen eraan, dus ja, eh.. nog meer reden om kaarsen aan te steken ;)

muffins1_zondag_originstyle.jpg

overzichthuiskamer_zondag_originstyle.JPG

Later op de avond kruip ik samen met mijn man op de bank. Onder een wollen plaid kijken we de laatste aflevering van Penoza. Daarna besluit ik nog het een en ander aan woonaccessoires op Marktplaats te zetten. In ons huis is een aankoop nooit zeker. Enige variatie houdt het levendig zeg ik altijd maar.. en des te meer reden om binnenkort weer op pad te gaan ;)

kerstballen7_maandag_originstyle.jpg

De week vloog voorbij. Ik ben blij dat ik weer wat taken van onze to do list heb kunnen afstrepen. Met een oud huis en creatieve geest blijf je bezig, hè ;) Ik vond het superleuk om mijn liefde voor interieur en styling met jullie te mogen delen!  Ter afsluiting van deze diary wil ik graag mijn dank uitspreken aan de persoon achter de Wemelaer. Bedankt, Benita!! Ik voel mij vereerd dat je mij hiervoor hebt benaderd. Ik hoop jullie lezers nog eens tegen te komen op Instagram. Op die manier kun je op de hoogte blijven van mijn projectjes in en rondom ons huis.

optioneel extra kaarsen schouw_woensdag_originstyle.jpg

22 reacties

 1. Diane schreef:

  Wat leuk om bij jou binnen te mogen kijken!
  Gezellig!

 2. Jopie schreef:

  Wauw! Wat een prachtig interieur. Ik herken mezelf in je met al dat verven, haha. Heb weer veel inspiratie voor mijn vrije dag morgen. Dank je wel.

  • Eveline van Originstyle schreef:

   Hoi Jopie,

   Oh wat leuk om te horen zeg.. Heb je een goede vrije dag gehad? Have fun!

   Groeten, Eveline van Originstyle

 3. Moniek schreef:

  Wow Eveline, wat gaaf he jouw paleis! Wat een talenten en creativiteit!! Ik weet wel wie ik kan vragen voor tips voor ons nieuwe huis ooit ;) Leuke verhalen ook! Thanx! Liefs Moniek

  • Eveline van Originstyle schreef:

   Hoi Moniek,

   Dank je wel voor je enthousiaste reactie! .. bloos bloos.. Ik hoor wel als het zo ver is ;)

   Groeten, Eveline van Originstyle

   • Eveline van Originstyle schreef:

    Als je Instagram hebt, kun je mij vinden onder ‘Originstyle’, of je kunt mij een mailtje sturen (originstyling@gmail.com)

 4. Christelle schreef:

  Zo zeg is dat oogverblindend mooi. Ik verbaas me over de professionele manier van inrichten en fotograferen. Je hebt je roeping misgelopen als interieurstyliste. Ik wil graag een beoep doen op je professionaliteit om mijn huiskamer te restylen

  • Eveline van Originstyle schreef:

   Hoi Christelle,

   Hartelijk dank voor je uitgebreide en enthousiaste reactie en complimenten! Oh haha, nou wie weet in de toekomst ;)
   Als je Instagram hebt kun je mij vinden onder ‘Originstyle’ of stuur mij een mailtje via originstyling@gmail.com

   Groeten, Eveline van Originstyling

 5. interiorlover schreef:

  Prachtig!! Echt geweldig ingericht, je hebt er oog voor! Ik vind het leuk en origineel om te zien dat je meerdere stijlen in één huis hebt toegepast. Dat inspireert mij, dus heel erg bedankt! En, ook leuk om te lezen btw!

  • Eveline van Originstyle schreef:

   Hoi interiorlover,

   Thanks voor je lovende woorden! Oh goed om te horen dat het je inspireert om meerdere stijlen naast elkaar te gebruiken :)

   Groeten, Eveline van Originstyle

 6. Eef schreef:

  Mooi hoor! Zo te zien ben je van alle markten thuis! Ik zag op je Instagram ook nog een andere prachtige kamer in jou huis, krijgen we die ook nog te zien?
  Groetjes van je mede naamgenoot

  • Eveline van Originstyle schreef:

   Hoi Eef,

   Ja dat klopt, goed gezien! Ik heb niet van alle kamers en hoekjes van het huis foto’s kunnen maken. Voor sommige hoekjes was het op dat moment te donker in huis (lees regenachtig) voor goede foto’s. Wie weet next time ;)

   Via mijn Instagram account deel ik in ieder geval wel regelmatig plaatjes van andere hoekjes, mocht je het leuk vinden om die te blijven zien, voeg mij dan toe (Originstyle).

   Wie weet tot op Instagram ;)

   Groeten, Eveline van Originstyle

 7. Mirjam schreef:

  Wat hebben jullie een heerlijk huis en zo leuk om te lezen dat jullie zo veel mogelijk zelf doen. Lekker creatief bezig zijn, dat geeft zo veel voldoening. Een heerlijk, gezellig en mooi, warm ingericht huis. Ik heb er van genoten. Ik ga je op IG even opzoeken hoor.
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

  • Eveline van Originstyle schreef:

   Hoi Mirjam,

   Wat leuk om je reactie te lezen, dank je wel daarvoor! Ik zie je graag op IG (hoop je te herkennen ;)) en jij ook fijne dag!

   Groeten,
   Eveline van Originstyle

 8. Marjonel schreef:

  Mooie stijlvolle woning, heb dan ook met plezier bij je binnen gekeken.

  Groet, Marjonel puur en stoer wonen.

 9. yasmina schreef:

  Leuke diary opnieuw.
  Ook erg leuk die mix van stijlen, de wereld is aan de durvers ;).
  Tot op instagram!

  Fijne avond, grtjs Yasmina~oumaimae

 10. Eveline van Originstyle schreef:

  Yasmina, wat lief van je een berichtje hier te lezen!! :) Ik heb ook met veel plezier jouw woonweek laatst gelezen, nogmaals complimenten daarvoor!! Jij ook fijne avond en inderdaad tot op IG,

  Groeten, Eveline van Originstyle

 11. Vivianne Ramos schreef:

  Prachtige foto’s zeg! Wat woon je mooi Eveline.

 12. Lydia schreef:

  Beste Eveline,

  wat een leuk ingerichte woning henb jij. Mag ik vragen welke (kleur) muurverf je hebt gebruikt voor de woonkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.