Photodiary: de woonweek van Michanou at Home

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier!  Kijk mee naar de week van Michanou!

Ontzettend verrast ben ik met het aanbod van Benita om een week lang een photodiary bij te houden. Het is voor mij de eerste keer dat ik dit doe dus het is best wel spannend.

Ik zal mij eerst even voorstellen: mijn naam is Michanou, ik ben 28 jaar oud en heb al 9 jaar een relatie met mijn vriend Jan Willem. Wij zijn 2 jaar geleden samen gaan wonen in Vlaardingen. Vanaf onze huiskamer kijken wij uit op een stukje prachtige natuur. Wij wonen vlakbij het natuur- en recreatiegebied Midden-Delfland, waar wij regelmatig te vinden zijn aangezien wij echte buitenmensen zijn. Ik loop graag hard in onze groene omgeving en Jan Willem maakt graag foto’s van de natuur. Daarnaast genieten wij vaak van het uitzicht wat wij vanaf ons 9 meter lange balkon hebben, die op het zuiden gelegen is. Naast mijn parttime baan als pedagogisch medewerker heb ik een enorme passie voor landelijke inrichtingen. Ik houd van warmte en gezelligheid in huis. Met een kop thee blader ik graag in verschillende landelijke woonbladen. Ik raak daardoor geïnspireerd. In ons huis ben ik daardoor vaak bezig met decoreren en inrichten. Ik creëer graag leuke en gezellige ruimtes in en om ons huis. Ik vind het niet alleen leuk om te doen, maar ik haal hier ook mijn ontspanning uit. Om die sfeer in huis te creëren laat ik graag al mijn creativiteit los. Het is voor mijzelf ook een uitdaging of ik er in slaag om tot een leuk eindresultaat te komen. Mijn creaties en ideeën deel ik graag met andere mensen. Elkaar inspireren, verrassen en vooral mensen enthousiast maken. Daar kan ik van genieten.

Maandag
Met een vol gepland weekend achter de rug is het begin van een nieuwe werkweek weer aangebroken. Maandagochtend, dat betekent; vroeg eruit! Ik ben werkzaam op een kinderdagverblijf in Rotterdam. Vanochtend ben ik om 07.15 uur begonnen met werken.  Het was een spannende dag omdat ik vandaag voor het eerst op mijn nieuwe locatie moest starten. Ik ben namelijk afgelopen weekend met mijn werk verhuisd. Vandaag zijn wij met de kinderen en ouders, vanaf de oude locatie, begeleid door een muzikant, met een aantal ganzen. In ganzenmars zijn we naar de nieuwe locatie gelopen. Daar werd iedereen door middel van een erehaag van ballonnen feestelijk verwelkomd. Niet alleen voor ons als pedagogisch medewerker een spannende dag maar ook voor alle kinderen. Voor zo’n eerste dag die best rommelig verliep, aangezien iedereen zijn draai nog moet vinden, hebben de kinderen het super goed gedaan.

Na werktijd ben ik meteen een kerstboom gaan kopen voor mijn opa en oma. Zij zijn beiden al op leeftijd en helaas niet meer in de gelegenheid er zelf een te halen. Vervolgens heb ik nog even wat boodschappen gedaan. Bij thuiskomst werd ik verwelkomd door mijn vriend. Hij had het huis sfeervol gemaakt, want door het hele huis brandde onze hele verzameling windlichtjes. Vervolgens hebben we samen gezellig gegeten en na een lange dag heerlijk nagetafeld met een kop thee. Genietend van de gezellige kerstsfeer in huis!

20151214_223845.jpg

20151214_225256.jpg

Dinsdag
Vandaag was mijn vrije dag. Na iets langer in bed te zijn gebleven was het tijd voor mijn ontbijt. Dat doe ik altijd in de keuken waarbij ik tijdens het eten automatisch de inrichting van mijn huis bekijk. In dit geval vond ik dat de keuken nog wel wat aankleding kon gebruiken. Zo ben ik vandaag op pad gegaan en heb ik een bezoek gebracht aan een woonaccessoires winkel in Vlaardingen. Dit is een winkel waar ik vaak even binnen stap. Hier verkopen ze naast leuke accessoires voor binnen- en buiten, ook prachtig meubilair. De uitstraling van de winkel past helemaal bij ons interieur. Na wat rond gekeken te hebben en weer de nodige inspiratie te hebben opgedaan, slaag ik uiteindelijk voor een rotan keukenrolhouder en een keramieken pot. Bij thuiskomst heb ik beiden een mooie plek op het aanrecht gegeven. Het creëert meteen meer sfeer.

2015-12-15 21.51.20.jpg

Blij met mijn 2 nieuwe aankopen! Aangezien het bijna kerst is besloot ik nog meer sfeer in de keuken aan te brengen. Ik ben de vensterbank en onze landelijke keukenkast gaan decoreren door middel van guirlandes met lichtjes. De dennenappels die ik dit jaar tijdens een boswandeling in Haamstede heb geraapt, bleken de finishing touch. De keuken straalt nu een warme en gezellige sfeer uit.

2015-12-15 21.50.41.jpg

2015-12-15 21.51.48.jpg

Wanneer Jan Willem thuis komt en hij de gedecoreerde keuken ziet, raakt hij gegrepen door de sfeer. Hij zet gezellige kerstmuziek op. Intussen maak ik snel het eten klaar omdat ik vanuit mijn werk een kerstmarkt heb. Daar staan verschillende kraampjes met o.a. geurtjes en woonaccessoires.  Hier kunnen de andere medewerkers en ik onder het genot van kerstmuziek, glühwein en een oliebol, een kerstpakket naar eigen keuze samenstellen. Zo begin ik langzaam het kerstgevoel te krijgen.

Woensdag
Vandaag begon mijn dag al vroeg. De wekker ging om 04:45 uur om op tijd te zijn voor mijn werk. Het werd een rustige dag, waarbij ik samen met de kinderen de kerstboom heb opgetuigd. Daarna hebben we nog kerstbomen geknutseld en hebben de kinderen deze versierd met zilver en gouden verf en glitters. Niets is leuker om de groep waar je werkt gezellig aan te kleden! 

Na werktijd ben ik langs Intratuin gereden waar ook alles inmiddels was omgetoverd in kerstsfeer. Na wat rondkijken ben ik geslaagd voor een kerstkrans, een rotan mand en veenbessenplantjes. Bij thuiskomst heb ik de krans gedecoreerd met dennengroen en dennenappels. De krans heb ik vervolgens bevestigd aan onze oude buitenbank met een mooi sierlint. Omdat ik de buitenbank nog wat kaal vond, heb ik ook direct de rotanmand opgemaakt met de veenbessenplantjes en mos.
Deze heb ik een mooi plekje gegeven op de bank. Zelf ben ik weg van planten en bloemen. Ik vind dat het je tuin of huiskamer helemaal afmaakt. Met het kopen van bloemen en planten, houd ik zoveel mogelijk rekening met wat passend is tijdens het jaargetij. De veenbessenplanten passen uitstekend in dit seizoen en geven je ook meteen het kerstgevoel. Maar ook na de kerstperiode staan deze planten nog erg leuk. De rode besjes in de plant geven je tuin of balkon een warme tint.  Persoonlijk vind ik het een mooi gezicht als je niet alleen binnen, maar ook buiten aankleed.

2015-12-16 23.03.26.jpg

Naast onze voordeur staan twee grijze plantenbakken met buxussen erin. Ik heb in de buxusplanten verlichting gehangen waardoor je vooral ‘s avonds een leuk geheel krijgt. Nadat ik klaar was met het aankleden van onze galerij kreeg ik complimenten van onze  buren; ’wat ziet het er gezellig uit!’ Ik bracht hen hiermee op ideeën, want later bleken de buitenplanten van de buren ook verlicht te zijn. Daar doe je het toch een beetje voor!

2015-12-16 23.05.11.jpg

Donderdag
Na een drukke werkdag was ik blij dat ik eindelijk thuis was. Ik ben meteen gaan koken en heb vervolgens met Jan Willem samen naar het televisieprogramma ‘Floortje naar het einde van de Wereld’ gekeken. Even lekker ontspannen. Met alle kaarsjes aan en de gezellige kerstsfeer in ons huis had ik even een moment voor mijzelf. 

Helaas moesten er nog wat huishoudelijke taken verricht worden. Nadat ik daarmee klaar was ben ik mijn kerstkaarten gaan schrijven, zodat deze nog op tijd bezorgd kunnen worden. Jan Willem en ik krijgen op kerstavond visite van allebei onze families. Ter voorbereiding daarvan ben ik vanavond gaan neuzen in onze verzameling kookboeken in de studeerkamer. Op zoek naar lekkere recepten. Ik ben namelijk van plan met kerstavond allerlei kleine hapjes te serveren, zodat we op een ontspannen en vrije manier een gezellige avond met elkaar hebben. Een hapje, een drankje en vooral veel bijkletsen met elkaar. Ik heb er nu al zin in!

2015-12-18 00.14.13.jpg

De avond vloog voorbij waarop ik besloot lekker naar bed te gaan. Naast ons bed hangen twee lampjes. Ik doe deze altijd beiden aan en laat het grote licht uit. Ik lees dan nog wat voordat ik ga slapen. Ditmaal heb ik nog wat woonbladen bekeken. Onze slaapkamer bestaat uit een paar kleurtinten. De muren zijn lila en grijs, het bed is wit en de kussens en bloemenvazen in een mooie tint paars. Ik heb daar samen met Jan Willem voor gekozen omdat het rust en knusheid uitstraalt. De houten jaloezieën, de rotan lampjes en het wijntafeltje zorgen ervoor dat de slaapkamer toch nog iets landelijks heeft. Ik vrees dat Jan Willem straks het licht uit moet doen. Alvast welterusten!

2015-12-18 00.17.34.jpg

2015-12-18 00.17.06.jpg

Vrijdag
Mijn laatste dag werken en dan heb ik heerlijk weekend. Ik ben er wel aan toe na een drukke week. Zo’n eerste week op een nieuwe locatie verloopt toch heel erg rommelig en is vooral heel erg wennen. Bij thuiskomst krijg ik ineens een idee. In onze woonkamer hebben we plankjes aan de wand hangen, die ik er nog wat kaal uit vind zien. Met wat dennengroen, lichtjes en leuke kerstaccessoires kleed ik de plankjes aan. Vervolgens voor de finish touch bovenop de huiskamerkast, hang ik nog wat kerstballen in de guirlandes.

2015-12-19 12.47.54.jpg

2015-12-19 12.48.39.jpg

Vanavond komen er vrienden op bezoek en dan wil ik wel dat alles er gezellig uitziet. Terwijl ik met het decoreren in huis bezig ben, zorgt mijn vriend voor een lekker avondmaal. Tijdens het eten even gezellig de dag doorgenomen. Omdat ik nog wat tijd over heb voordat onze vrienden komen, bak ik nog even snel een appeltaart om hen op deze manier wat lekkers te kunnen aanbieden bij de koffie of thee. Door middel van het oma’s appeltaartrecept op onze keukenmuur kan het niet mis gaan! Terwijl de appeltaart al heerlijk ruikt en de geur zich door de woonkamer verspreid, maken mijn vriend en ik het in huis gezellig door overal kaarsjes aan te steken.

2015-12-19 12.49.07.jpg

2015-12-19 12.53.41.jpg

Kaarslicht geeft je huis veel warmte, sfeer en gezelligheid. Wij zijn klaar voor een gezellige avond met elkaar. Dit was tevens de laatste dag dat ik een stukje schrijf voor woonblog De Wemelaer. Hierbij wil ik Benita enorm bedanken voor haar uitnodiging. Ik heb het iedere dag met veel plezier gedaan!

2015-12-19 12.45.07.jpg

1 reactie

  1. Mirjam schreef:

    Heel leuk om jouw week te lezen en mee te genieten van de foto’s van jullie mooie huis. Het ziet er heel erg gezellig uit.
    Fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.