Photodiary: de week van Alessandra

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Alessandra!

Ik volg De Wemelaer al een tijdje en werd tot m’n grote verbazing opeens zelf benaderd door Benita om jullie ook een weekje mee te laten meegenieten van mijn leventje. En natuurlijk m’n huisje! Ik woon in een leuk huis uit ongeveer 1910 (een benedenwoning met souterrain).

FullSizeRender.jpg

Ik zal me eerst even voorstellen: ik ben Alessandra 50 jaar ( jaaaaaaa dit jaar geworden!!) en ik woon al 30 jaar op Scheveningen. Sinds een kleine 2 jaar heb ik weer een lieve man, Hans. Het is heerlijk toeven hier; lente en zomer genieten we hier op terrasjes en op het strand en in de herfst en winter kunnen we hier lekker uitwaaien. Ik werk sinds 10 jaar in een modezaak. Maar m’n huis en interieur is echt m’n grote passie en hobby! Mijn stijl is stoer, robuust en landelijk.

Dan heb ik ook nog 4 doerakjes van katten…Abbey, Bommel, Foxy en Ginger (ze komen vast nog wel een keer op een foto voorbij :) Ik vind het leuk dat ik deze maand gevraagd ben voor de Photodiaries, want tijdens de decembermaand kun je je toch wat extra uitleven in je huis. Deze week dus een kijkje in mijn leven.  Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Maandag
Maandag is m’n vrije dag, dan doe ik boodschappen voor de hele week. Daarna koffie, kletsen en vandaag kerstideeën uitwisselen met m’n vriendin (al 30 jaar!) Dan nog even naar L’Hage (winkelcentrum) om te kijken naar kerstcadeautjes. Het bleef helaas bij kijken :) Daarna snel naar huis om m’n huisje verder in kerstsfeer te brengen..

IMG_3843.JPG

Om een uur of half 7 lekker de keuken in, die niet groot is maar wel knus en waar ik alles bij de hand heb. Ook koken is een hobby van me, waar ik even helemaal bij kan relaxen na een dag werken (en volgens Hans is het meestal lekker ;). Al met al een relaxt dagje.

IMG_3928.JPG

Dinsdag
Half 8 en m’n wekker gaat…. Nog even het journaal kijken en dan is het toch echt tijd om op te staan. Douchen, aankleden en dan een heerlijke kop koffie! Na het klaarmaken van het ontbijt voor mij en Hans en het bereiden van m’n lunch, nog even tijd om rond te kijken op Instagram, om de leuke en lieve reacties te lezen en natuurlijk alle mooie foto’s van iedereen te zien. En dan begint m’n eerste werkdag van de week. In de zaak is het lekker druk door de opruiming! Vandaag ook al de nieuwe collectie in de zaak gehangen. En ja dat is altijd weer heel verleidelijk :-) Al ben ik meer een winterkleding mens!

Na een dag hard werken is het altijd fijn om weer thuis te komen. Hans heeft dan al gezorgd dat er veel kaarsjes branden en ook de kerstverlichting is nu al aan natuurlijk. Vanaf buiten zie ik al hoe gezellig het is en binnen staat m’n glaasje wijn al klaar. Even de dag bespreken en dan snel de keuken in!! Even lekker relaxt, hoe moe ik soms ook ben. Na het eten ontspannen op de bank met Instagram, Facebook, Wordfeud, tv en soms ook nog een mooi woonblad.

IMG_3949.jpg

IMG_3881.jpg

M’n tak, gevonden in het bos met mijn zelfgemaakte ‘Hoffz’ ballen en ook nog een ECHTE!! Ik ben ook nog steeds blij met m’n sidetable van oude balusters en een houten poortdeur erop, gekocht bij Het Jagershuis.

IMG_3879.jpg

De eettafel is lekker groot. Nu (voor de kerst) een spiegel erop met een guirlande met verlichting en ook daar weer 2 van mijn zelfgemaakte kerstballen. De lamp boven de tafel heb ik ook ooit gemaakt van takken uit het bos, ik blijf hem leuk vinden.

Woensdag

IMG_4008.JPG

Wederom een mooie zonnige dag in december, wat hebben we toch geluk met het zachte weer. Al vind ik de winter heerlijk. Even overweeg ik met de fiets naar mijn werk te gaan, maar (helaas) pak ik toch weer de auto ;) Ik rijd nog even langs m’n favoriete bloemenzaakje om te kijken of ze nog mooi kerstgroen hebben, maar deze keer even niets bijzonders.

Op de zaak sta ik vandaag met m’n collega Monique. Na elkaar (wel) 4 dagen niet gezien te hebben :) is er weer zat om over bij te kletsen.

Nu ik sinds enige tijd op Instagram zit en geïnspireerd wordt door velen van jullie, worden ook weer mijn fröbelpapillen aangewakkerd …..:-) Vroeger maakte ik vooral kransen die ik dan voor mezelf hield of weggaf aan goede vrienden als cadeautje. Dit jaar, geïnspireerd door de mooie Hoffz kerstballen, ben ik zelf weer aan de slag gegaan met houten klosjes en zilveren ballen en heb deze omgetoverd tot mooie decoratie voor de kerstdagen. Ik heb ook een paar originele ballen van Hoffz en deze hangen en liggen gebroederlijk naast mijn eigen creaties. Om klossen te vinden was nog niet gemakkelijk maar opeens zag ik op Facebook iets voorbij komen waar ik wat mee zou kunnen. Na wat heen en weer ‘kletsen’ kon ik 100 klosjes kopen bij Bo Deeben! Ik was zoooo blij! Daarna op zoek naar ballen zonder ophang oogje; die ik uiteindelijk vond bij Intratuin. Daarna kon ik lekker aan de slag! Wat was dat leuk om te doen!  En natuurlijk ook nu weer vriendinnen blij gemaakt met mijn zelfgemaakte kerstballen. Het is zo leuk om bij velen van jullie te zien dat je met hele simpele dingen iets heel moois kan maken.

IMG_3995.JPG

Mijn heerlijke hoekje. De groene kast heb ik pas gekocht bij Sober en Stoer Wonen in Amersfoort, een van mijn favoriete winkels waar ik heel veel spullen vandaan heb. Ik heb erg getwijfeld over de kast omdat ik bijna geen kleur in huis had. Maar nu ben ik erg blij er mee en heb ik met kleine accessoires het groen wat verder doorgevoerd. Het grote rek vind ik ook een topper,  daar maak ik een klein beetje een scheiding mee tussen de voor- en achterkamer. Anders vind ik het zo’n lange pijpenla.

IMG_3973.JPG

Een doorkijkje van achterkamer naar voor.

Donderdag
Een nieuwe dag is aangebroken en buiten is het een stuk frisser, heerlijk die winterse frisse lucht! Na m’n gebruikelijke ochtendrituelen ga ik weer aan het werk met als kleine verassing eigengemaakte kerstballen voor m’n collega’s. Als ik om half 7 ‘s avonds weer thuis kom, kom ik echt THUIS…. Al 7 jaar woon ik met veel plezier in m’n huisje. Het is niet supergroot maar in de afgelopen jaren is het echt mijn eigen lekkere plekje geworden. Op m’n vrije dagen reed ik regelmatig naar winkels om mooie originele en stoere decoraties en meubelen te zoeken. Vaak alleen maar ook geregeld met m’n beste vriendin Wilma (al 30 jaar) die met hetzelfde stoere spullen virus is besmet. En meestal werd na een aantal aankopen de hele kamer overhoop gehaald om alles opnieuw te stylen en de spullen een goed plekje te geven ;) Ik heb heel wat gesleept en geschoven met kasten, kruiken, tafels, enz. Pffffff!  En als een en ander ging vervelen was daar gelukkig Marktplaats en van het geld dat ik ermee verdiende.. Ach ja dat weten jullie wel…. ;)

IMG_3903.jpg

De schouw heb ik Marktplaats gekocht in Amsterdam en werd met kalkverf behandeld. De oude louvreluik heb ik hier vlakbij gekocht bij een brocante winkeltje. De kalkverf op de muur is Lino van Carte Colori. Dit heb ik nog niet zo lang maar ik ben daar heel blij mee!

IMG_3906.jpg

Deze kast was van Hans waar ik sinds een paar maanden mee samenwoon. Al zijn andere spullen moesten weg maar deze kast wilde ik wel hebben! :) Ook deze heb ik met kalkverf geschilderd. Ik ben gek op grote, stoere kruiken, altijd top om mee te decoreren!

IMG_3908.jpg

Ook deze kast is geschilderd, het was een oude mahonie kast. Gewoon een beetje geschuurd en toen muurverf erop met daarover weer wat kalkverf. En zo rommel ik maar wat aan. Heb ook al een kastenverslaving dus inmiddels, pfff.

Vrijdag
Voor velen is dit de laatste werkdag van de week en dan lekker van het weekend genieten. Ik moet nog nog één dagje werken en dan is het voor mij ook weekend. Vanavond naar de Voice kijken en even relaxen.

IMG_3295.JPG

De foto hierboven is van mijn kleine maar hele gezellige (vind ik) tuintje, daar wordt nu weinig in gedaan. Maar ben er toch altijd wel met iets in bezig. Door het stenen muurtje, de olijfbomen en alle andere decoraties is het een heerlijk plekje om door te brengen. Zomers met een zonnetje van ‘s morgens vroeg tot een uur of half 6. Wie weet krijgen we dit jaar allemaal nog een wit besneeuwde tuin…!?!

IMG_4034.jpg

Overzicht van de kamer van voor naar achteren, wat regelmatig weer veranderd. Ook kleine kleuraccenten, nu is dat olijfgroen.

IMG_4035.JPG

Collage van allemaal creaties…. Zo heerlijk om iedere keer weer wat leuks neer te zetten en lekker aan te klooien.

Zaterdag

IMG_4019.jpg

Yes, het is nu ook weekend voor mij. Vandaag kom ik thuis en zijn de kinderen van Hans gezellig op bezoek. Meestal flans ik nog wel wat eten in elkaar maar vandaag wordt het makkelijk; een goeie hamburger! Zoals jullie zien,  dit jaar geen kerstboom maar overal decoraties met takken groen, kerstballen en lichtjes. Hebben we wel een probleem…… Waar moeten de cadeaus onder liggen?? Hihi

IMG_4049.JPG

Gewoon wat sfeer plaatjes…

IMG_4050.JPG
En ja, ook de slaapkamer is bij ons gezellig in een beetje kerstsfeer gehuld.

Zondag

IMG_3992.JPG

Mijn 4 lieve doerakjes. Zijn ook gek op m’n potten e.d. zoals jullie zien :-)

Een kijkje in m’n keukentje.

IMG_3268.jpg

Alweer de laatste dag van m’n weekje Photodiary. Vandaag ben ik rustig begonnen. Als ik boven kom (ik slaap in het souterrain) staat er een heerlijk kop geurende koffie voor me klaar. Zittend aan de eettafel geniet ik van dit relaxte moment en kijk ondertussen op Instagram en Facebook naar de sfeervolle en mooie foto’s van iedereen. Dan aankleden en de stad in om kerstcadeaus te kopen. Gelukkig goed geslaagd!

IMG_4066.jpg

IMG_4076.jpg

Thuis gauw alles ingepakt en bij mn gigantische kerstboom gelegd. Het begint al weer donker te worden en te regenen dus gezellig de vele kaarsen aan! Op de achtergrond de radio met kerstmuziek. Dan lekker relaxt op de bank met een glaasje wijn. Straks nog wat koken en dan met Hans genieten van de avond.

IMG_4085.JPG

Aan de week van Alessandra is een eind gekomen. Ik vond het spannend maar heel leuk om te doen en bedank Benita voor de uitnodiging! Ik wens jullie ieder geval allemaal heerlijke, sfeervolle kerstdagen en een fantastisch, stoer en mooi 2016!!!

Groetjes Alessandra

Voor nog meer inspiratie vind je Alessandra ook op Instagram.

15 reacties

 1. Pauline schreef:

  Super leuke diary Sandra, ik geniet op IG ook altijd zo van jouw foto’s en dan nu zo’ n leuk verhaal erbij. Genieten!!!

 2. Diane schreef:

  Wat leuk om jou woonweek te lezen! Wat heb je een knus huis! Echt heel sfeervol. Ook op IG heb je altijd mooie foto’s
  Fijne dagen hoor, lekker samen genieten met je Hans.

  Liefs, Diane

 3. Garcyasplace schreef:

  Ik ken jou natuurlijk van op IG en geniet ook héél hard van jouw prachtige foto’s en van jouw altijd leuke reacties . Jouw stijl spreekt mij heel erg aan en doe vooral zo voort . Lieve groetjes , christel gercyasplace

 4. yasmina schreef:

  Wat leuk zeg om je zo wat beter te leren kennen. Erg mooie diary met zo veel mooi spullen! Bedankt om dit met ons te delen, grtjssss, Yasmina ~ oumaimae ~

 5. Tiny Martens schreef:

  Heel erg genoten van je prachtig in gericht huis!! Hoop nog veel van je te zien! Groet Tiny

 6. Lia schreef:

  Leuk om op deze manier je een beetje te leren kennen.

  Groetjes lia

 7. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Hai Allessandra, wat superleuk jouw diary te lezen. Zo stoer en gezellig, ik kijk weer uit naar de volgende IG foto’s hoor. Ook voor jou en je gezin een sfeervol 2016.
  Groetjes Coby

 8. Inge Bergsma schreef:

  Ik had ook de eer met mijn kerst-huis op deze mooie web-site te staan. Als ik deze plaatjes zie ben ik zeer verrast,,Wat mooi !!!! Snap heel goed dat thuiskomen en gevoel van warmte moet geven, dat is hier zeker het geval !!!

  gr. Inge Bergsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.