Photodiary: de woonweek van Christa van Hoof

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Christa!

Hallo! Ik ben Chris en deze week ga ik jullie lezers een kijkje geven in mijn interieur en in mijn dagelijks leven. Al meer dan 30 jaar ben ik samen met Ronald. Wij werken samen in de familiezaak van mijn man waarvan ik een deel van de administratie doe. Samen hebben wij 5 dochters waarvan de oudste 25 jaar is en de jongste 16 jaar. Ik werk parttime, want thuis heb ik uiteraard ook wel wat te doen met zo’n groot gezin. Maar naast mijn werk thuis ben ik ook heel erg geïnteresseerd in interieur en in ons huis. Ons huis is ondertussen ook bijna 30 jaar oud. Wij hebben dit zelf laten bouwen en voor mij is dit project nog steeds lopende. In 2001 hebben wij een ruime veranda aangebracht doordat ons gezin steeds maar groter werd.. En de laatste jaren hebben wij ook weer de nodige renovaties aangebracht. Ik haal heel wat inspiratie uit tijdschriften en op Instagram en Pinterest. Mijn stijl is eerder landelijk en een samenraapsel van stoere meubels met veel Scandinavisch wit.

Maandag
Vandaag vroeg uit de veren. We leven in een Nieuw Jaar! De Kerstvakantie is voorbij dus het is voor ieder van ons terug naar school en werk. Mijn man is altijd als eerste de deur uit. Sinds enkele weken woont ook onze dochter Flora terug bij ons. Ook zij vertrekt al vroeg naar haar werk. De oudste dochter Nina woont sinds een jaar op zichzelf. En Rosalie zit reeds enkele jaren in Gent op kot voor haar studie. Zij is zaterdag al terug naar Gent vertrokken om haar examens te doen. Dan rest alleen de tweeling Cato en Mathilde nog. Als ook zij naar school zijn sluit ik de deur achter me en ben ik ook of to work! Meestal ben ik rond 17u terug thuis. Tijd om te koken voor het gezin. Onze keuken is gerenoveerd in 2010, ik ben er nog steeds heel blij mee. Na de maaltijd is er nog tijd voor me-time. Dus op naar de Pilates les!

image1.jpg

image3.jpg

Dit is onze ontbijthoek met Ikea stoeltjes. Als het hele gezin thuis is eten we aan de grote tafel.

image2.jpg

Dinsdag
Vandaag verloopt de dag ongeveer hetzelfde als gisteren. Iedereen hier in huis haast zich naar werk en school. Vooraleer ik vertrek naar het bedrijf loop ik toch nog even door het huis. Hier en daar ruim ik wat op, zodat ik na het werk in een opgeruimd huis thuis kan komen.

IMG_1763.jpg

Vroeger hadden wij door het hele huis facadesteen, ook in de slaapkamers. Ondertussen zijn er al heel wat muren bepleisterd. Dit maakt het huis veel warmer en gezelliger.

IMG_0394.jpg

IMG_0552.jpg

IMG_1606.jpg

Woensdag
Op woensdag werk ik altijd thuis. Vandaag ruim ik allereerst de tv-hoek van de kinderen op. Het is wel fijn dat zij hier een aparte plek hebben om te chillen met hun vrienden. En in de kerstvakantie hebben ze daar uiteraard veel tijd voor gehad! Daarna doe ik mijn boodschappen. Het is een hele klus om voor een groot gezin te zorgen! Gelukkig wonen we dichtbij het centrum zodat ik niet al te veel tijd verlies met het rondrijden. In de namiddag bezoek ik samen met mijn dochter een tuincentrum. Alle kerstspullen staan te koop met grote korting, blijkbaar was de verkoop niet zo’n succes want er is nog heel wat! Rond 17u begin ik met de bereiding van het avondeten. En na de maaltijd met gezin nestel ik mij in de sofa met een tijdschrift en een kop koffie. Heerlijk !

IMG_1878.jpg

De tv-hoek van de kinderen.

IMG_1863.jpg

Ik ben gek op woonmagazines, Instagram en Pinterest en haal hier ook veel inspiratie uit. Mijn vrije uurtjes worden dus redelijk veel gevuld met plaatjes kijken. Heerlijk! Toch ben ik zelf ook wel wat creatief en ga ik wekelijks een avondje schilderen in een atelier. Ondertussen heb ik al heel wat werken gemaakt en hangt er overal in huis wel wat. Ik maak meestal reproducties maar ook wel eigen werk.

IMG_1890.jpg

Donderdag
Sinds afgelopen zomer hebben we een nieuwe, kleine bewoner. Onze dochter Cato bracht deze kitten mee naar huis na een avondje uit. Ondanks de drukte in huis past Gin perfect bij ons. Elk zacht plekje wordt wel een keertje ingepalmd door deze kleine dame. Ook in onze tuin kan ze haar hartje ophalen.

IMG_1602.jpg

Deze sofa is een koopje van de kringloopwinkel. De gebloemde stof van de stoel is echt helemaal versleten en de stoel zit voor geen meter maar voor onze Gin is dat geen probleem. Ooit wil ik deze sofa wel laten herstellen en laten voorzien van een nieuw stofje.

FullSizeRender.jpg

Het terras bij het bijgebouw wordt zeer veel gebruikt in de zomer. Maar het is er ook heerlijk vertoeven tot laat in de herfst.

IMG_1676.JPG

IMG_1567.JPG

Dit is het terras bij de veranda. Van hieruit heb je een mooi overzicht over de achtertuin. Alhoewel, in de zomer durven de Annabelles wel heel hoog worden. Tja, dan zie je alleen maar witte bloemen!

IMG_1331.jpg

Vrijdag
Zo, de eerste werkweek zit er bijna weer op, deze morgen vroeg uit de veren. Als iedereen vertrokken is naar school en werk, ruim ik het huis op. Eindelijk komt vandaag de poetshulp nog eens langs na een lange vakantie. Natuurlijk neem ik ook wel een heel deel voor mijn rekening, maar ik ben toch blij dat ik éénmaal per week op Anna kan rekenen. En vandaag is het eindelijk wat mooier weer, geen gietende regen meer zoals gisteren, zodat ze zeker wat ramen kan lappen. Dat is namelijk een klus die ik met plezier uit handen geef!

IMG_1176.jpg

IMG_1312.jpg

IMG_1830.jpg

IMG_1848.jpg

Rond 17.00 uur begin ik met de voorbereiding van het avondeten. Elke vrijdag komt mijn vader ook langs en eten we samen steak met frietjes en sla, de favoriet van elke Belg! De avond wordt heel gezellig afgesloten met nog een leuke NieuwJaarsdrink bij vrienden.

IMG_1854.jpg

(Je vindt Christa ook op Instagram)

5 reacties

  1. Thea Lemmens schreef:

    Heel sfeervol, en ik vind je schilderijen heel mooi.

  2. josh hassing schreef:

    ik vind dit huis wel heel erg mooi en goed ingericht.
    ik zou er zo kunnen wonen

    TOP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.