Photodiary: de week van Inge

Al enige tijd geleden had Benita gevraagd of ik mee wilde doen aan de Photodiaries op De Wemelaer maar door alle drukte was het er nog niet van gekomen. Op het ogenblik hebben we vakantie en dus wat meer tijd.

Eerst zal ik ons even voorstellen: ik ben Inge, 37 jaar en woon samen met Niels. We wonen in een vrijstaand huis, niet heel groot maar buiten is er wel veel ruimte voor onze dieren. We hebben namelijk 4 paarden, 1 hond, 3 katten en een stel kippen met een haan. In het dagelijks leven ben ik kleuterjuf en daarnaast heb ik nog een webshop: www.deknotwilglandelijkwonen.nl.

Maandag
Van harte welkom… Leuk dat jullie een kijkje komen nemen!

foto maandag, kom binnen.jpg

welkom - foto 1 maandag.jpg

foto 3 - maandag, hoe het begon.JPG

Onze dagen beginnen altijd met het verzorgen van onze dieren. Iedereen krijgt zijn ontbijtje, de paarden gaan naar de wei en Bruno mag mee voor een wandeling. Hierna stappen we snel in de auto, want we hebben bij een klant afgesproken om wat spullen te bezorgen. Daarna rijden we door om wat inkopen te gaan doen voor de webshop. Ook gaan we voor onszelf nog op zoek naar een parasol. De oude parasol was nog van mijn opa en is door de wind over de weilanden al een paar keer weggewaaid waardoor hij zijn beste tijd wel heeft gehad. We zien een mooie zwarte die met ons mee naar huis gaat. Nog snel wat pakketjes ingepakt die op de valreep nog met de postbode mee kunnen. Daarna lekker eten en dan naar bed.

parasol - foto 2 maandag.jpg

Dinsdag
Vandaag beginnen we de dag lekker rustig aan. We rommelen wat in het huis en in de tuin. Ik heb op het moment behoefte aan rust, dus zorg dat er niet te veel in de woonkamer staat. Niels heeft wangen besteld om de trapleuningen aan te bevestigen. Die zijn klaar en kunnen worden opgehaald. ’s Middags worden ze meteen nog even in de grondverf gezet. We twijfelen om ze met de muren mee te verven of dat we er vloerverf voor gebruiken, we kiezen voor het laatste.

foto 1 dinsdag.jpg

foto 2 dinsdag.jpg

foto 3 - dinsdag.jpg

foto 4 dinsdag.jpg

Woensdag
Vandaag wordt het een prachtige dag. Ondanks dat we veel willen doen gaan we toch even lekker naar het strand. We wonen er vlakbij. We smeren broodjes en springen op de fiets. We lopen een stukje door de duinen waar we een hele kudde koeien tegenkomen. Daarna lunchen we lekker op het strand, dit is echt genieten! Als we thuiskomen doen we nog even wat verfklussen. ’s Avonds steken we de barbecue aan en sluiten we deze dag feestelijk af.

foto 1 woensdag.jpg

foto 2 woensdag.jpg

Donderdag
Volgende week ga ik weer werken. Vandaag heb ik met mijn collega afgesproken om de klas al in orde te gaan brengen. Het wordt een lange dag want er is altijd weer veel wat er gedaan moet worden.

Ik had iets besteld voor een klant en dat is binnen, Niels gaat het ophalen. Zelf fiets ik nog even langs het postkantoor om de pakketjes op de post te doen.

foto 1 donderdag.jpg

foto 2 donderdag.jpg

Vrijdag
Vandaag doen we weer allerlei klussen in en om het huis, zoals verven en de plinten bevestigen. Ik begin met het scheren van de hagen om ons perceel, dat is altijd weer een hele klus.

foto 1 vrijdag.jpg

foto 2 vrijdag.jpg

Nog een kleine glimp van de opslag van de webshop.

foto 3 vrijdag, kijkje in de opslag.JPG

foto 4 vrijdag, kijkje in de opslag.jpg

Zaterdag
Vandaag bevestigen we de wangen voor de trapleuningen. Wow, de gang is nu echt bijna af! We hebben de leuningen kaal geschuurd maar nu we ze er naast houden, vinden we het toch niet zo mooi passen.  Jammer, het duurt dus nog even iets langer voor de gang af is, want we besluiten om ze ook in dezelfde kleur als de vloer te verven.

foto 1 - zaterdag.jpg

foto 2 zaterdag, werk in de gang.jpg

foto 3.1 zaterdag, mand in het geheel.jpg

Bruno heeft een zgn. Biabed en die zijn echt onverslijtbaar volgens mij. Ik vind de kleur cognac niet meer zo bij het geheel passen, daarom heb ik maar een nieuw overtrek besteld; in het grijs natuurlijk..!

foto 3 zaterdag, bruno nieuwe hoes.jpg

Het is koud vanavond, lekker de lichtjes aan. Ik blijf het mooi vinden: het licht op de kalkverf muren.  Wat een heerlijke sfeer.

foto 4 zaterdag, koude avond.jpg

Zondag
Het heeft behoorlijk geregend vannacht, de paarden hebben daarom lekker allemaal op stal geslapen.

foto 1 zondag.JPG

In de tuin begint het al echt herfst te worden; de Annabellen kleuren bruin en de appels rijpen aan de boom. Volgende week mogen we nog een week genieten van prachtig weer.

foto 2 zondag.jpg

foto 3 zonda.jpg

Vanavond gaan we op tijd naar bed, want morgen begint het drukke leven weer. Onze haan (wekker) zal morgen vroeg afgaan (kraaien), want ook op een werkdag moeten de dieren eerst allemaal worden verzorgd. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om onze woonweek te volgen.

foto 4 zondag.JPG

Lieve groetjes van Niels, Inge en de hele kinderboerderij.

Als jullie onze belevenissen verder willen volgen dan kan dat op Instagram: De Knotwilg Landelijk Wonen.

12 reacties

 1. Serdina. schreef:

  Mooie Photodiary.. Sfeervol huis en tuin en een mooie hond :-) en geweldig natuurlijk al die andere beestjes!!

  Groetjes Serdina.

 2. Home & Lifestyle schreef:

  Wat wonen jullie daar mooi! Ik heb je verslag met plezier gelezen!

 3. Geesje schreef:

  Echt leuk om jullie woonweek te volgen. Prachtig huis en al die dieren erbij,helemaal top!

 4. Wiekie schreef:

  Wauw wat sfeervol allemaal

 5. Indira schreef:

  Echt zo knusjes ♡

 6. Wietske schreef:

  Wat klinkt dat gezellig, al jullie dieren, mooi ingericht huis en een prachtige tuin!

  Groetjes, Wietske

 7. mineke schreef:

  Wat wonen jullie mooi en een sfeervol huis.
  Heb ook even op je webshop gekeken.

 8. Elisa van Dam schreef:

  Wat een prachtig pad naar de voordeur met die haag! En wat leuk al die dieren, helaas is daar in de stad niet genoeg ruimte voor haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.