Photodiary: de week van Ingrid

Met veel plezier bekijk ik altijd alle leuke binnenkijkers en photodiaries op De Wemelaer. Hoe leuk is het dan dat ik mijn eigen huis ook een keer mag laten zien!? Dankjewel Benita!

Sinds een tijdje heb ik door hoe leuk Instagram is, want ik ben dol op fotografie, natuur, interieur, tuinen, kunst en gewoon leuke foto’s. Op Instagram vind je bovendien een heleboel mensen die dezelfde interesses hebben. Hierdoor ben ik ook meer foto’s in huis gaan maken.

Mijn naam is Ingrid Hartman en ik woon in het mooie Drenthe met een leuke man, 2 dochters, een zoon en Ruudje, onze kater. Wij wonen nu een jaar in dit fijne huis, met veel ruimte en groen in de omgeving. Het wordt steeds meer ons eigen. Pas geleden heb ik het hele huis aan de buitenkant geschilderd, van donkerblauw naar heel donker bruinzwart. Met hulp van mijn vader voor de boven en achterkant :)

Binnen in huis kan ik me nog genoeg uitleven, dus er verandert hier nog wel eens wat. Welkom in ons huis.

Zo ziet mijn week eruit:

huis.jpg

Zondag

In het weekend zijn we druk met sporten, voetbalwedstrijd kijken van onze zoon, tenniscompetitie van onze jongste dochter en op de tennisclub de bardienst doen voor de thuisspelende teams.

krans_buiten.jpg

foto_voordeur.jpg

We hebben nu een lekker ruime hal waar we alle schoenen, tassen en jassen wel kwijt kunnen.

hal.jpg

In de keuken is onze oudste dochter aan het kokkerellen, sinds kort woont zij op kamers in Groningen maar in het weekend komt ze nog graag naar huis.

bo-keuken.jpg

besjes.jpg

In de keuken hebben we er een muur uitgebroken, zodat er nu een grote open ruimte is waar de keuken zich bevindt en ook de eettafel vlakbij staat.

zijaanzicht keuken.jpg

tafel en zes stoelen.jpg

Maandag
Om half 7 sta ik op en maak ik de ontbijttafel klaar. Als iedereen op pad is begin ik met de was, schoonmaken en de rommel van het weekend opruimen. Zomerschoenen en jassen heb ik weer omgewisseld voor winterspul want het wordt nu frisser.

‘s Middags doe ik de administratie.

Ik bak nog een appeltaart want vanavond komt er visite: we zijn 19 jaar getrouwd vandaag.

Goed in de bloemen gezet door mijn vriendin en mijn ouders. Van Marco heb ik in plaats van bloemen een hele mooie krans mogen halen bij een van mijn lievelingswinkels: de seizoenswinkel van Marleen Kirchhoff in Odoorn.

bloemen.jpg

krans.jpg

bank taupe.jpg

Dinsdag
Voor het ontbijt kijk ik graag even op Instagram en plaats ik zelf ook een foto .

Dan aan het werk.

Vroeg in de middag loop ik een stuk met de hond van vrienden, die laat ik altijd uit op dinsdag.

grijze pot gele bloemen.jpg

Als ik weer terug ben ga ik een begin maken met een schilderij voor onszelf voor in de kamer. Nu hangt er een abstract schilderij, gemaakt door mijn moeder (fen-art.nl). Eromheen zit een ijzeren lijst, gemaakt door mijn vader. Een aantal jaren geleden heb ik mijn moeder aangespoord om te gaan schilderen omdat ze heel creatief is en kijk nu wat een prachtige doeken ze maakt, ben heel trots op haar!

kamer schilderij.jpg

schilderij.jpg

zijaanzicht bank.jpg

hortencia.jpg

Als het avondeten op het vuur staat, maai ik nog gauw even het gras voor het huis. Het is nu mooi droog en de zon schijnt nog.

voortuin1.JPG

voortuin2.JPG

Woensdag
Vanmorgen ga ik met mijn vriendin naar het bos in Exloo om foto’s te maken. Hopen dat we de schaapskudde tegenkomen! Nu we er toch zijn, drinken we ook een thee en koffie bij Poolshoogte met natuurlijk hun specialiteit ‘appeltaartje met honing en noten’..

heide.JPG

taartje.jpg

‘s Middags verf ik het kozijn van het keukenraam in de kleur Industrial Grey. Dat moet voor vrijdag klaar zijn, want dan is het vouwgordijn klaar dat ik op de markt heb laten maken. De deur naar de bijkeuken en de plinten moeten ook nog worden geschilderd, kijken hoe ver ik kom.

raam appels.jpg

Na het eten gaan we nog even met z’n allen walnoten rapen, naast het huis staan 4 walnotenbomen.

pot vensterbank.jpg

pot walnoten.jpg

Donderdag
Vanmorgen rij ik, zodra de kinderen op de fiets naar school zijn, naar mijn oudste dochter in Groningen. Even bij haar kijken en dan samen lunchen in de stad. We zagen een pepernotenwinkel met alleen maar pepernoten in allerlei smaken! Ook zijn we nog even naar Flokstra gegaan, een winkel vol met kunstenaarsbenodigdheden. Kwasten en kroontjespennen meegenomen. En dan weer naar huis. Tegen drie uur wilde ik weer thuis zijn maar dat werd flink later. Door een aanrijding stond ik in de file op de ringweg van Groningen.

groningen2.JPG

groningen1.jpg

Deze vitrinekast heb ik pas matzwart geverfd, hiervoor was hij poederblauw. Het mocht wel wat stoerder, ik vind het resultaat erg mooi. Beetje meer contrast, de muren in de kamer wil ik ook nog een kleur geven zodat de witte piano ook mooier uitkomt.

kast.jpg

piano.jpg

doorkijk keuken pot op tafel.jpg

literatuurbak.jpg

Vrijdag
Vroeg naar de markt gegaan vanmorgen, vouwgordijn opgehaald en noten en stokbroden meegenomen.

Mijn vader is zo lief om het gordijn meteen in de middag op te hangen.

Door het raam kun je de overkapping zien waar je nog wel lekker kunt zitten, maar een heater daar ooit zou ook wel heel lekker zijn.

Binnenkort komt er een schuur achter het huis en volgend voorjaar willen we de tuin wat veranderen. Een beetje gras er nog in en wat jongere planten. Er staan nu erg veel oude, verstokte rododendrons.

stokbroden.jpg

keukenraam.jpg

zijtuin stenen tafel.jpg

veranda.JPG

Na het eten bakken we nog een tulbandcake voor het weekend. De week is alweer om :)

cake.JPG

avond bank kast.jpg

Je vindt Ingrid ook op Instagram.

12 reacties

 1. Mooi huis! Mooie sfeer! Mooie foto’s! X Marleen.

 2. Serdina schreef:

  Een hele mooie photodiary :-) En erg leuk om jouw week te lezen Ingrid, je hebt een sfeervol huis en een prachtige tuin!!
  Volg je graag op Instagram ;-)

  Groetjes Serdina.

 3. mineke schreef:

  Prachtige reportage!
  Volg je graag op instagram!

  Groetjes Mineke

 4. Dédy schreef:

  wat een prachtige foto’s en wat wonen jullie mooi zeg Ingrid.Heerlijke sfeer!! Groetjes Dédy

 5. Sandra schreef:

  Heel sfeervol en gezellig om even bij je binnen te kijken !

 6. Danielle schreef:

  Mooi sfeervol huis,en een prachtige keuken.leuk om je verhaal te lezen

  Groetjes danielle

 7. Geesje schreef:

  Tjonge jonge, ik heb genoten van je mooie foto’s Ingrid. Prachtig hoor!

 8. Petra de Jong schreef:

  Wat een mooi huis en mooie tuin. Ik ga je volgen op IG :-)

 9. Thea Lemmens schreef:

  Wat een gezellig huis hebben jullie.

 10. Ans van Rooij schreef:

  Werkelijk prachtig,alles even mooi de tuin de inrichting het huis zelf,mooie foto,s hoor!!!

 11. Annelies schreef:

  Mooie foto’s. Wat ziet het er allemaal prachtig uit.

 12. Ingrid Hartman schreef:

  Dankjulliewel voor jullie lieve reacties! Het was heel leuk om mee te doen !
  X Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.