Photodiary: de week van Iris Kruithof

Ook ik ben door Benita gevraagd een photodiary bij te houden voor De Wemelaer. Ik ben pas 2 maanden actief op Instagram, maar ik vind het heel leuk om mee te doen en jullie een kijkje te geven in mijn huis en tuin!

Ik zal mij even voorstellen: ik ben Iris Kruithof, 58 jaar en 35 jaar getrouwd met mijn grote liefde en ik ben een trotse moeder van 2 zoons. Wij wonen in het prachtige Gooi, in een moderne twee-onder-één kapwoning. In 2000 zijn wij in ons nieuwbouwhuis getrokken en hoewel de buitenkant strak en modern is, hebben wij binnen een landelijke stijl met ‘a touch of me’. Ongeveer 5 jaar geleden ben ik begonnen met het geleidelijk aanschaffen van nieuwe meubels en accessoires, maar heb ook veel dingen uit mijn jeugd en ouderlijke huis een plek gegeven in mijn interieur. Ik heb nog wel een bucketlist, waardoor ik nog lekker bezig kan zijn met huis en interieur.

Twintig jaar lang ben ik mantelzorger van mijn vader geweest. Ik heb daar 13 jaar geleden mijn baan voor opgezegd omdat de zorg niet viel te combineren met mijn werk. Mijn vader is in oktober 2015 overleden op de gezegende leeftijd van 94 jaar. Na het afhandelen van het testament en de administratie hield ik ineens heel veel tijd over. Omdat mijn leeftijd niet meer meewerkt aan een plek op de arbeidsmarkt, heb ik mij o.a. op Instagram gestort. Ik vind het leuk om de dingen die ik mooi vind of waar ik blij van word, te delen met Instagrammers wereldwijd en ik doe er ook weer veel inspiratie op voor mijn eigen huis en interieur. Het is mij inmiddels wel duidelijk geworden dat het maken van mooie foto’s nog niet zo eenvoudig is maar ik ga een poging wagen om een leuke fotoreportage te maken in en rond ons huis. Welkom!

foto 1 voorkant huis.jpg

Maandag
De maandag start ik altijd met klussen in huis; verschonen van het beddengoed, was in de machine en huis stofzuigen.

foto 2 slaapkamer.jpg

foto 3 slaapkamer.jpg

Daarna is het tijd voor koffie met de bijbehorende krant. Als ik weer op de hoogte ben van het nieuws en de koffie weer heeft gesmaakt neem ik de badkamer onderhanden. Het toilet beneden moet er daarna ook aan geloven en dan start de week voor mij met een lekker fris huis.

foto 4 badkamer.jpg

Op maandag eten we ’s avonds op tijd omdat ik om 21.00 uur Zumba heb en dan kan het eten eerst nog lekker zakken.

Dinsdag
Op dinsdag ben ik door de Zumba van maandagavond een slow starter, mijn lijf protesteert dan een beetje. Na een lekker ontbijt en de welbekende koffie met krant, komt de energie weer terug en ga ik samen met mijn man in de tuin aan de slag.

foto 5 eettafel keuken.jpg

foto 6 grijze kast.jpg

De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan en het blad begint hier al aardig te vallen. We hebben nog wat nieuwe vaste planten gekocht omdat hier en daar de puf er een beetje uit was. We gaan ook het rooster weer over de vijver leggen zodat al het blad er niet in valt. Dit verdient niet de schoonheidsprijs maar is wel adequaat.

foto 8 tuintafel.jpg

foto 7 zijgevel huis.jpg

Ook vandaag eten we weer bijtijds want de dinsdagavond is onze tennisavond en dan moeten wij om 19.00 uur op de baan staan.

Woensdag
Vandaag is de verjaardag van mijn allerliefste moeder die 21 jaar geleden plotseling is overleden. Ik mis haar nog elke dag en ga met een bloemetje naar het graf. Na de lunch wacht het project trapleuning. Jaren geleden hebben wij de trapleuningen donkerbruin hoogglans geschilderd maar de verf moet er weer af omdat het mooier past in de vernieuwde hal. De klus duurt altijd langer dan je denkt en het is bijna alweer tijd voor het avondeten. Onze mooie, stoere keuken hebben wij nu bijna 2 jaar en ik ben er nog elke dag superblij mee. Overdag is het mijn huiskamer.

foto 10 keuken.jpg

foto 9 keuken.jpg

foto 11 paard.jpg

Vanavond op de bank en even lekker relaxen!

foto 12 zithoek.jpg

Donderdag
Op donderdag ga ik altijd vroeg mijn boodschappen halen voor het weekend en daarna nog wat klussen in huis. Vanmiddag even langs de woningstoffeerder om stalen vloerbedekking te halen voor de twee trappen. We hebben bijna 2 jaar geleden nieuwe tegels in de hal gekregen en daar past de huidige vloerbedekking niet meer bij. Na 16 jaar is het ook wel leuk om weer eens wat anders te doen. Wat de uiteindelijke keuze is geworden zal ik op Instagram posten als het zover is.

foto 13 voordeur.jpg

foto 14 overloop.jpg

Ik heb ook maar besloten om de oude kast van mijn grootouders bij ons in de kamer even uit te mesten. Het is zo gemakkelijk om er iets in te gooien als je het kwijt moet: deurtjes dicht en niets te zien. Totdat het deurtje niet meer dichtgaat.. De kast heeft nu de kleur Castle Grey van Farrow and Ball.

foto 15 groene kastje.jpg

Na een productief dagje rust in de tent.

Vrijdag
Vandaag ben ik met mijn zus naar Utrecht geweest: lekker shoppen en het was nog mooi weer ook, dus lekker op een terrasje gezeten. We hebben nog gezellig een hapje gegeten in de stad. Thuisgekomen met een kop koffie voor de tv en lekker met de beentjes omhoog.

foto 16 fauteuils.jpg

foto 17 poef.jpg

Zaterdag
Op zaterdag lekker uitgeslapen en daarna de dag rustig gestart met een ontbijtje. Mijn oudste zoon komt gezellig op de koffie en gaat daarna met zijn vader een stuk motorrijden, nu het weer nog goed is. Ikzelf ga de foto’s selecteren die bij de photodiary geplaatst zullen worden en ik hoop dat ik een leuke bijdrage heb kunnen leveren aan De Wemelaer. Benita, nogmaals bedankt voor de uitnodiging en iedereen een fijne zondag toegewenst en tot ziens op Instagram!

foto 18 eettafel.jpg

foto 21 TV kast.jpg

foto 19 eettafel.jpg

foto 20 spiegel.jpg

 

3 reacties

 1. mineke schreef:

  Iris een prachtige reportage!!
  Wij zien elkaar op instagram weer.

  Liefs Mineke

 2. Myriam Jacobs schreef:

  Beste Iris,
  prachtig huis en mooie keuken wij zouden ook graag in die stijl een nieuwe keuken zetten mogen wij soms weten waar je die laten maken hebt
  nog eens proficiat zo mooi aangekleed
  Groetjes,
  Myriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.