Binnenkijken bij Jitske en Ed

Wat leuk, Benita vroeg op Instagram of ik ook mee wilde doen aan de binnenkijker. Maar natuurlijk, altijd! Ik zal mij eerst even voorstellen: mijn naam is Jitske Schreuder, 33 jaar, getrouwd met Ed en trotse mem (mama) van 3 kinderen: Jelle, Aline en Tyme. We wonen in een klein dorpje in Friesland.

In 2010 hebben we ons droomboerderijtje gekocht, nou ja droom… het was meer een bouwval.. :) Na 2,5 jaar klussen en destijds met man en kinderen bij mijn ouders te hebben ingewoond, was het in 2013 toch echt zover: we gingen verhuizen. Het huis is (was) nog lang niet af, maar we hebben alles wat we nodig hebben beneden in het schuurgedeelte.

Nu zijn we inmiddels al weer 3 jaar verder en er is nog veel te doen. De voorkant van de boerderij moet nog worden gesloopt en opnieuw opgebouwd worden en boven zijn we momenteel bezig om 2 kamertjes te maken. Ook daar moet nog veel gebeuren maar Ed doet echt alles zelf en dat is, naast je werk, gezin en hobby’s, een hele opgave. Ik vind het erg knap dat hij elke keer weer de zin weet te maken om aan een grote klus te beginnen.

Er zit een mooi stukje grond bij wat natuurlijk ook onderhouden moet worden. Ik ben zelf erg van de dieren op het erf dus kippen, ganzen en schapen lopen hier ook rond.

Ik kan uren praten over onze verbouwing en het leven hier op de Schreuders Pleats maar dat zal ik jullie besparen. Als je iets wilt weten kun je ook altijd even een kijkje nemen op mijn Instagram account. Veel kijkplezier!

IMG_6305.JPG

De keuken heeft Ed samen met zijn broer gemaakt. Het binnendeel is MDF en de buitenkant van eikenhout. Het keukenblad is gemaakt van beton met daarover heen Marrakech Walls verf van Pure and Original.

IMG_5311.JPG

IMG_4555.JPG

IMG_6588.JPG

IMG_6309.JPG

IMG_6592.jpg

IMG_6310.JPG

IMG_4864.JPG

IMG_2356.jpg

IMG_3478.jpg

IMG_4299.jpg

Een kamertje realiseren is een hele klus als je te maken hebt met gebinten die midden in de ruimte staan. Het was een heel gepuzzel maar we zijn blij met het resultaat, vooral dochterlief. Wel lekker fris gehouden met de roze en mintkleuren. Hier en daar nog iets ouds toegevoegd, heerlijk sfeertje!

IMG_6272.jpg

IMG_5909.jpg

IMG_6279.jpg

IMG_6312.jpg

IMG_7887.jpg

IMG_4772.jpg

Het zwarte hok hebben we helemaal naar eigen inzicht gebouwd. Ik bedenk iets en Ed maakt het! Ideaal een man met gouden handen.

IMG_6298.JPG

Er was in 2010 geen tuin, alleen maar gras. Zelf aangelegd en we hebben natuurlijk geprobeerd het zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te houden. Er zijn in die 6 jaar al heel wat planten verplant, elke keer bedenk ik wel weer wat anders.

IMG_6294.jpg

IMG_5559.jpg

IMG_5094.jpg

IMG_5026.jpg

IMG_2371.JPG

IMG_2969.JPG

10 reacties

 1. Annelies schreef:

  Ziet er mooi en gezellig uit! De keuken is ook prachtig geworden. Knap van je man en van jullie natuurlijk ook ;)
  Mag ik je volgen op insta?

  Groetjes Annelies.

 2. Serdina schreef:

  Heel mooi en sfeervol en wat een gezelligheid met al die lieve beestjes :-)
  Complimenten aan jullie !!

  Groetjes van Serdina.

 3. Petra schreef:

  Wat weer een prachtige reportage van jullie droomboerderijtje. Elke keer weer wat nieuws. Heel handig een man met gouden handen maar een vrouw met een creatieve brein is ook goud waard.! wij blijven jullie volgen.

 4. Danielle schreef:

  Mooie binnenkijker en wat een handige man,alles ziet er heel sfeervol uit.

  • Jitske schreef:

   Ja ik ben ook erg blij met zo’n handige man, hij heeft het soms zwaar met zo’n vrouw die elke keer weer wat nieuws bedenkt.. maar ach, het houdt je van de straat ☺️

 5. Petra Marinus schreef:

  Toppers zijn jullie, een Dream team! Hoop nog veel van jullie gezellige huis te mogen bewonderen (samen met jullie 3 toppers ) liefs, Petra

 6. Mirjam schreef:

  Wat heerlijk om op deze mooie manier je droom te realiseren. Dit moet echt een verrukkelijk huis zijn om in te wonen. Ik wens jullie er heel veel geluk.
  Liefs,
  Mirjam

 7. Jitske schreef:

  thanxs lieve Petra!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.