Binnenkijken bij Tanya

Leuk dat ik nu ook mijn interieur mag laten zien op De Wemelaer. Ik heb al zoveel andere prachtige huizen en inrichtingen voorbij zien komen! Benita vroeg me een tijdje geleden al, maar door lang lopende herstelwerkzaamheden na een lekkage komt het er nu pas van.

Mijn naam is Tanya Worrell, 43 jaar en ik ben happy getrouwd. We hebben 3 geweldige kinderen: dochters Scarlett van bijna 15, Meghann van 13 en ons manneke Ryann van 8. Natuurlijk mag ik onze spring in ‘t veld, Charlie de Labradoodle, niet vergeten.

Met Styling & Living verkoop ik woonaccessoires in een landelijke, stoere stijl en krijtverf van Annie Sloan. Dit doe ik vanuit huis en via de webwinkel: www.stylingandlivingshop.nl. Daarbij ben ik 8 jaar geleden begonnen met het geven van stylingadvies.

Er zijn zo veel mooie accessoires te koop maar daarnaast vind ik het ook zo leuk om klanten erop te attenderen dat een warm en gezellig interieur niet altijd veel geld hoeft te kosten. Door meubels en accessoires te verven of door kringloopwinkels te bezoeken, kun je een mooie en geheel eigen sfeer neerzetten.

We wonen in het Limburgse witte stadje (uh..dorpje) Thorn. Hoewel ik geboren ben in Engeland, ben ik wel in Thorn opgegroeid en ben ik dol op dit mooie, witte stadje. Prachtige oude panden, steegjes met kinderkopjes en heel veel fotogenieke hoekjes en een gezellige pannenkoekenbakker. Een bezoekje waard! :)

foto thorn 1.jpg

foto thorn 5.jpg

Helaas hebben wij geen wit huis in het oude centrum (waar de toeristen met hun neus voor de ramen staan), maar wel een prettig thuis uit 1934 op een leuke locatie. Tegenover ons ligt een schapenwei en verder vinden we in onze straat een stieren- en aspergeboerderij, een manege en een wijngaard. Behoorlijk landelijk wonen dus.

foto tuin 5.jpg

We hebben veel aan het huis gedaan en zijn, hoe kan het ook, nooit klaar (al beweerd mijn man van wel :)

14 jaar geleden begonnen we met de Engelse stijl. Donkere houten vloeren, Laura Ashley behang en gordijnen en heel veel brocante. Hoeveel mensen herkennen dit? Deze stijl didn’t last. Zo vol en druk als de inrichting eerst was, zo sober probeer ik het nu te krijgen. De inrichting is nu al jaren landelijk, stoer en sober. Een heerlijke stijl waarbij het niet allemaal netjes en gelikt hoeft te zijn. Oud doorleefd hout, het sleetse van oude verf of krijtverf op oude meubels, kalkverf op de muren, zachte tinten en kreukelig linnen..

Zelf heb ik een voorkeur voor donkere, zware kleuren maar de rest van het gezin heeft het liever iets lichter. We hebben daarom tinten die er een beetje tussenin vallen.

Zullen we een rondje huis en tuin doen?

De hal is lekker ruim en met originele details zoals de tegelvloer en trap. Omdat de jassen hier niet hangen, hoeft de hal alleen maar een mooie binnenkomer te zijn.

De tegelvloer is origineel en is prachtig. De lambrisering plaatsten we 14 jaar geleden. Vloer en lambrisering pasten mooi bij de toen klassieke Engelse stijl, maar helaas wat minder bij mijn huidige sobere stijl. Maar ja, you can’t have it all. Op de muren zit de kalkverf Sculptura van Carte Colori.

foto hal 2.jpg

De woonkamer is heerlijk ruim en ook veelvuldig opgeknapt en verbouwd. Omdat de benedenverdieping ook showroom is en ‘opslag’ voor de webwinkel, staat het wat voller dan ik zou willen. De accessoires staan echter wel zo opgesteld dat het wel een huiselijke situatie blijft en geen voorraadkamer.

Op de muren natuurlijk kalkverf, ik zou niet anders willen! Het geeft zoveel sfeer en muren hebben verder niet veel meer nodig. Voor de woonkamer koos ik voor de Lino, ook van Carte Colori. Deze matcht geweldig bij de linnen gordijnen en grijze tinten.
Het houtwerk is erop afgestemd met de lak van Carte Colori, eveneens in de kleur Lino. Daardoor oogt het heel rustig en dat compenseert wat beter met de hoeveelheid accessoires.

De grote grijze kast is geverfd met Annie Sloan krijtverf Graphite en de grote bibliotheekkast is geverfd in een mixtint van Annie Sloan. De krijtverf van Annie Sloan is lekker gemakkelijk. Niet schuren, niet gronden, maar meteen verven.

foto woonkamer 1.jpg

foto woonkamer 3.jpg

foto woonkamer 6-001.jpg

foto woonkamer 5.jpg

foto woonkamer 4-001.jpg

Vanuit de woonkamer loop je via schuifdeuren de woonkeuken in. Dit is echt onze favoriete ruimte!

Overdag wordt er gewerkt, gegeten, gekletst en huiswerk gemaakt aan de grote tafel met stoere banken. Pas in de avond verhuizen we naar de bank. Verjaardagen en visite vinden allemaal plaats in de keuken. Gezellig met de kaarsen aan, fles wijn op tafel en mijn man dichtbij aan het fornuis waar hij de heerlijkste gerechten klaarmaakt.

foto keuken 1.jpg

foto keuken 3.jpg

foto keuken 7.jpg

foto keuken 8.jpg

De keukendeurtjes waren van gelakt MDF. Heel mooi, maar we zijn sinds een paar weken superblij met deze onderhoudsvrije ruwhouten deurtjes.

foto keuken 10.jpg

foto keuken 6.jpg

Achter de keuken is nog een bijkeuken en een kantoorruimte.

Het kantoor is de werkplek van mijn man en hier staat ook alle krijtverf van Annie Sloan die ik verkoop. De grote kast is geverfd met Annie Sloan krijtverf (mengkleur) en op de muren zit de Gritti van Carte Colori.

foto kantoor (3).jpg

foto kantoor (1).jpg

De bijkeuken is een heerlijk praktische binnenkomer met plek voor jassen, schoenen en huishoudelijke dingen. Op de muren zit de kalkverf Sculptura van Carte Colori. De deuren hebben nu nog een zandkleur, maar ik heb ze liever wat donkerder zodat ze ‘wegvallen’ in de muren. Volgende klus dus :)

foto bijkeuken (1).jpg

 Onze overloop is heerlijk ruim en licht en de trappen komen hier mooi samen.

foto overloop 1.jpg

Scarlett en Meghann delen een kamer. Gelukkig hebben ze een royaal bureau met ieder een eigen ladenblok zodat deze pubers elkaar (net) niet helemaal in de haren vliegen.

foto slaapkamer meiden 1.jpg

foto slaapkamer meiden 2.jpg

Ryann heeft een eigen kamer, de bofkont. Zijn liefde voor ridders, kastelen en London is duidelijk zichtbaar.

foto slaapkamer Ryann 3.jpg

foto slaapkamer Ryann (7).jpg

De badkamer hebben we een paar jaar geleden budgetvriendelijk verbouwd. Deze was toen wij het huis kochten in terra kleuren gehuld en met een groot kunststof hoekbad. Een droom voor velen, maar een doorn in het oog voor mij. Not landelijk, not stoer en not sober! Het bad verdween (voor badderen heb ik geen geduld) en zo ontstond er plaats voor een wand waarachter het toilet uit het zicht kon worden weggewerkt. De mozaïek wandtegels, de wasbakken en het blad kregen een laag beton ciré. Kalkverf op de muren en een oude balk maakten het af. Het is een heerlijke, sobere en stoere badkamer geworden voor een vriendelijke prijs.

foto badkamer (2).jpg

foto badkamer (1).jpg

Op de bovenste verdieping is een voorzolder met kastenwanden en een zitje.

foto voorzolder (1).jpg

foto voorzolder (3).jpg

Daarachter ligt onze slaapkamer. Dit is echt een heerlijke ruimte waar het licht prachtig naar binnen schijnt. De houten vloeren werden onlangs geschuurd en geverfd met verdunde krijtverf van Annie Sloan. Daarover ging de doffe lak, ook van Annie Sloan. Het resultaat is een naturel ogende, vergrijsde vloer.

Hier natuurlijk ook kalkverf en stoer, grof linnen. Het superrecept voor een landelijke, sobere sfeer!

foto zolder (2).jpg

foto zolder (4).jpg

foto zolder (3).jpg

Toen we hier 14 jaar geleden kwamen wonen wilden we een cottagegarden. Onze 70m diepe en 20m brede tuin kreeg daarom borders, moestuin, hedges, roses en gates. In het midden van de tuin stond al een grote fontein. Ik vond hem eigenlijk niet mooi maar weghalen was toch ook wat drastisch. Hij was wel bepalend voor het tuinontwerp want voor en achter de fontein kwamen hagen, waardoor we meerdere tuinkamers creëerden.

We hebben de tuin helemaal zelf aangepakt. Heel veel werk, maar ook heel leuk en belonend. Onze, toen nog hele kleine kinderen, amuseerden zich prima in overall en laarsjes tussen de zandhopen.

Maar nu de 2 oudsten op de middelbare school zitten hebben we ineens minder tijd voor de tuin. Klinkt heel raar, maar het hier en daar helpen met huiswerk, toetsen, brengen naar vriendinnen, stad, feestjes, lezen met de jongste en andere activiteiten kost meer tijd dan we hebben. Tel daar de voetbal en vechtsport van de jongste bij en ook een gaten gravende Charlie en het is duidelijk dat er te weinig uren in een weekend zitten :)

We zijn dus druk bezig met het aanpassen van de tuin. De fontein is inmiddels afgebroken en de borders zijn verdwenen. De meeste planten hebben een andere bestemming gevonden en de Annabellen die uit de 4 borders komen, zijn nu bij elkaar gepland in een groot vak dat omlijst gaat worden door een beukhaag.

In plaats van de fontein ga ik in het voorjaar op zoek naar een stoere sokkel met iets erop.

Ondanks het vele, vele werk, genieten we ook ontzettend van ons groene paradijs en beseffen we dat we heel veel geluk hebben dat we zo mogen wonen.

Het mag duidelijk zijn dat onze tuin op dit moment minder fotogeniek is. Onderstaande foto’s zijn daarom van afgelopen zomer.

foto tuin 1.jpg

foto tuin 2.jpg

foto tuin 4.jpg

foto tuin 3.jpg

foto tuin 6.jpg

foto tuin 7.jpg

Dit was mijn rondje huis en tuin!

Groet,

Tanya.

20 reacties

 1. Yvonne Scholte-Aalbes schreef:

  Wat een prachtige inrichting!!!
  En complimenten aan Benita. Geweldig

  • De Wemelaer schreef:

   Lief Yvonne, maar ik heb de foto’s niet gemaakt hoor. Dat deed Tanya zelf en ze zijn inderdaad heel erg mooi! Groetjes Benita

 2. J Bleij schreef:

  Een super leuke en gezellige binnenkijker hoor , heb er van genoten en zeker leuk om het nog eenseen keertje te bekijken !

  Bedankt en geniet van jullie mooie huis !

 3. Diane schreef:

  Wauw wat mooi! I love it ❤️, ik ga de foto’s nog eens lekker een keer bekijken

 4. Sandra schreef:

  Prachtige binnen kijker !
  Groet, Sandra

 5. Garcyasplace schreef:

  Super genoten van een prachtig ingericht huis !!

 6. Jorina schreef:

  Werkelijk een prachtig interieur, ik hou ervan!!! En ga de fotos nog eens nkeer goed bekijken!!

 7. Brenda schreef:

  Wat een heerlijke sfeer in een prachtig huis.
  Super mooie binnekijker dat was genieten.
  Groetjes Brenda

 8. Marion schreef:

  Wat een prachtige binnenkijker !! Geweldig mooi en sfeervol huis.

 9. Danielle schreef:

  Wat een supermooie binnenkijker,prachtige inrichting,hou van deze stijl

 10. mineke schreef:

  Een schitterend reportage !! Een prachtig verhaal…

  Groetjes Mineke

 11. Anneke stam schreef:

  Wat een prachtige binnenkijker. Ik heb er van genoten.

 12. Lindy schreef:

  Wat leuk om binnen te kijken. Een prachtig huis waar je veel inspiratie op kan doen, super!

 13. Gertine schreef:

  Erg genoten van je prachtige huis. Leuk om te lezen!

 14. Ans van Rooij schreef:

  2x alle foto,s bekeken, prachtig!!

 15. Judith schreef:

  Tot in de puntjes verzorgd met liefde en passie voor wonen: ik hou ervan! Wat woon je toch mooi Tanya

 16. Annelies schreef:

  Wat een mooie binnenkijker en zo leuk geschreven ook! Geniet van je mooie huis!

  Groetjes Annelies.

 17. Manon Overhof schreef:

  Tanya….geweldig

 18. Francina schreef:

  Met welke kleur verf van annie sloan is je slaapkamervloer geverfd? Hij is erg mooi!
  En de doffe lak…is dat de wax?
  Gr francina

 19. Maria zemering schreef:

  Mooi en gezellig huis ,met een sfeervolle tuin ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.