Photodiary: de week van Marinda

Wauw, wat ontzettend tof om door Benita gevraagd te worden voor deze rubriek. Dankjewel!

Ik ben Marinda, 31 jaar en woon met m’n vriend Steven en onze twee honden in een nieuwbouwwoning, in een piepklein dorpje in Zeeland. Sinds ruim een jaar woon ik bij Steven in en wat woon ik graag in dit knusse huisje met een waanzinnig uitzicht.

Dit is mijn uitzicht vanaf bij ons boven, met enkel het huis van de overburen en verder een heerlijk vrij zicht.

Nieuwbouwwoning Zeeland

Toen Steven en ik samen gingen wonen hebben we een mix gemaakt van onze inboedels en al snel wisten we dat we allebei van een landelijk en stoer interieur houden. Beetje bij beetje zijn we ons huisje aan het veranderen naar een landelijke, stoere sfeer. We zijn op de benedenverdieping begonnen door een buffetkast in krijtverf te zetten en wat stoere houten accessoires weg te zetten. Vervolgens hebben we de achtertuin, de slaapkamer en een deel van de muren beneden aangepakt. We hebben nog heel wat plannen, dus het komende jaar houden we ons nog prima bezig in en om huis..  :-)

Maandag is onze gezamenlijke dag zonder werkafspraken buiten de deur. Daarom begint de maandagochtend bij ons altijd relaxt. Rustig opstarten, soms met een ontbijtje op bed; bladerend door wat woontijdschriften, op zoek naar inspiratie.

Schemerlamp naast bed

Woonbladen lezen in bed

De middag hebben we gevuld met het doen van de wekelijkse boodschapjes, wat mailwerk en werkvoorbereiding achter de computer en lekker koken..

Ondertussen heb ik m’n hoofd gebroken over mijn nieuwe kastje in de woonkamer. Vorige week zette ik deze in een nieuwe laag krijtverf van Pure & Original. Op de muren hebben we kalkverf van hetzelfde merk in de kleur Elephant Skin. Voor de kast leek Wet sand er goed bij te passen. Toch vond ik deze na het opzetten wat te blauwig, te koud. Zondag waren mijn ouders even op bezoek en moeders heeft er oog voor: haal dat zandkleurige plaid van het oude trapje naast de kast en vervang deze door een andere kleur jute doek, zei ze en viola! Mijn kastje leek direct wat warmer van kleur.

Kastje krijtverf ladder linnen doek

Oude ladder linnen doek

Oude ladder linnen doek

Dinsdag
Vandaag een dagje vol werkafspraken buiten de deur in Noord-Brabant. Ik begeleid kinderen met Downsyndroom binnen speciaal en regulier onderwijs en thuis. Een geweldige baan met veel uitdagingen en waar ik veel voldoening uit haal.

Halverwege de middag was ik weer thuis. Het zonnetje scheen vandaag, dus de hondjes hadden zich al gauw in de achtertuin geinstalleerd.

Deense Dog op tuinbank

Tuinset terras tuinbankje

We hebben een achtertuin die ‘hondproof’ is. :-) Volledig bestraat met donkere, grote tegels en met gevulde bloembakken aan de schutting en op tafel. De kleuren van de bloemen houd ik altijd vrij rustig door met twee kleuren te werken; wit en paars.

Nog een paar uurtjes achter de computer gewerkt, daarna het huishouden gedaan en bami gemaakt. ‘s Avonds lekker op de bank gerelaxt.

Woonkamer sober stoer

De woensdag begon heerlijk zonnig! De hondjes waren al vroeg in de tuin te vinden. Ik was verheugd om na een dag werken terug thuis te komen en zag dat mijn pakket met theetjes bij de buurvrouw was aangekomen! Lekkere kruidenthee van Pit&Pit! Heerlijk! Dit is losse thee, die ik met een theebol in warm water laat trekken. De kruidenthee, brandnetel, zoethout, munt, en black chai thee staan nu op de keukenkast in weckpotjes te pronken.

Tafel thee en tijdschrift

Ketel fornuis

Potjes verse thee

Momenteel zijn we met de voortuin bezig. Daar lag, nog van de oplevering, een pad van grindtegels in en een keurig gazonnetje maar we vonden het een beetje saai. Vorig voorjaar hebben we eerst de achtertuin aangepakt. Deze had ook de meeste prioriteit aangezien dit nog veelal gras en zand was. Iets wat met twee grote honden die graag binnen en buiten lopen niet handig is.

Nu is het dan eindelijk tijd om de voortuin aan te pakken. We hebben gekozen voor een landelijke/boerderijstijl en hebben oude gebakken, gebruikte waaltjes besteld voor een mooie, robuuste en oude look.

Big bag oude waaltjes

Waaltjes pad voortuin
Naast dit pad komt een rij buxussen aan beide kanten. De ene kant van het pad wordt een grote haag van witte Annabella strong hortensia’s en aan de andere kant van het pad komt lavendel en een oude perenboom. Maar eerst moet het pad er nog in. Er zitten veel halve waaltjes bij, het zal nog een hele puzzel worden om alles passend te krijgen.

Op donderdag al vroeg uit de veren om met de hondjes een ronde langs het water te doen. We hebben hier de luxe dat we maar 2 km van het strandje wonen. Ik hou ervan om ‘s morgens met de hondjes langs de dijk te struinen en lekker even op het strandje te zitten bij zonsopkomst. De wereld slaapt rond deze tijd nog dus we hebben zo ver we kunnen kijken en het land, de dijken en het strandje voor ons alleen.

Deense Dog aan zee

Vandaag wederom een fijne werkdag met de kinderen. Nog gauw wat verse vis en fruit opgehaald na het werk en heerlijk met het zonnetje op mijn gezicht naar huis. Ik werk in Noord-Brabant en woon in Zeeland, dus ik mag elke dag een stukje tuffen. Op deze dagen is dat helemaal niet erg; muziekje aan, zonnebril op m’n neus, heerlijk!

Na het avondeten heb ik mijn camera boven water gehaald en voor het begon te onweren nog wat foto’s in huis gemaakt. Ik ben fotografe als bijberoep, maar ik maak vooral kinder,- en gezinsportretten en newbornreportages. Even wat anders dan foto’s van het interieur :-)

iMac

Eethoek sober stoer

Vrijdag was ik al op tijd terug van het werk. De hondjes lagen de middag in de tuin te chillen en ik heb wat werk achter de computer gedaan. Achter hebben wij heerlijke openslaande deuren met grote ramen, die wekelijks gezeemd moeten worden vanwege de grote hondenneuzen die er na een week tegenaan plakken :-). Ramen lappen dus! En nadat alles weer blonk, begon het… te regenen.

Sobere vaas en oude broodplank
Op internet struin ik wat websites af naar andere eetkamerstoelen. Als de voortuin klaar is, moeten we toch echt gaan kijken naar nieuwe stoelen. Ik heb deze uit mijn vorige huis meegenomen. Fijne stoelen, alleen hebben ze hun beste tijd gehad en sommige stoelen beginnen wat af te bladderen. Omdat ik veel thuiswerk achter mijn computer, zijn goede stoelen wel een must. Dus alvast wat rondkijken kan geen kwaad.

Deze zaterdag was ik, anders dan andere zaterdagen, vrij. Normaal werk ik op zaterdag als kinderen,- en newbornfotograaf, maar de newborns lijken nog even op zich te laten wachten. Een dagje vrij dus, ook helemaal niet erg. Ik maak mijn ronde met de honden langs de dijk, helaas is het niet zulk stralend weer als eerder deze week.

De rest van de dag liggen de honden weer heerlijk te knorren op hun bedje. Ik kan hierdoor nog wat wasjes wegwerken en aan de poets boven en beneden. Dat vind ik trouwens het enige nadeel van dat oude hout, bij het afstoffen blijft altijd mijn doekje in het hout hangen. Als iemand daar nog een tip voor heeft, graag!

Ik heb niet heel veel kleur in huis, behalve in één kastje. Ik ben al jaren een verzamelaar van Blond Amsterdam en al dit kleurrijke servies staat te pronken in mijn buffetkastje.

Servies Blond Amsterdam

‘s Middags ben ik bij een vriendin op visite geweest, gezellig bijgekletst buiten onder haar overkapping in de gietende regen met warme chocolademelk. Daarna gauw naar huis, onder de douche gesprongen en de hondjes gedaan, want we gingen naar een feestje vanavond. Samen met vrienden hebben we gegeten en daarna op naar een 90’s party!

Zondagochtend weer vroeg uit de veren, want vriendlief vertrok al vroeg voor een motorweekend in Duitsland met collega’s. ‘s Ochtends heb ik lekker aangetut en wat opgeruimd in huis. ‘s Middags voor moederdag naar Brabant gereden  en ‘s avonds voor een theetje naar mn schoonmoeder.

Ik had het rijk voor mijzelf, dus ‘s avonds ben ik met een pot warme thee en een goed boek mijn bedje ingekropen.

Bankje Nepalese vaas vachtje

Regaal bel linnen doek krans

Woonkamer landelijke stijl

Marinda op Instagram: Marinda Tempelaars.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

8 reacties

 1. Marianne knicknie schreef:

  Wat leuk en mooi gedaan marinda
  Jullie hebben een knus en gezellig mooi huisje

 2. Annelies schreef:

  Gezellig hoor!!

 3. Sandra schreef:

  Mooie foto’s van een heel sfeervol huis !

 4. Marina schreef:

  Wat leuk om bij je binnen te kijken, ik heb genoten van je verhaal en foto’s….
  Jullie hebben er een klein paleisje van gemaakt.

 5. Coby Breitne schreef:

  Nou jullie hebben het goed voor mekaar en prachtige foto’s. Genoten van je verhaaltjes erbij. Groetjes Coby (cbcosycot IG)

 6. Anneke schreef:

  Heel gezellig hoor

 7. Serdina schreef:

  Hele mooie binnenkijker en gezellig om te lezen :-) en zo leuk jouw ‘HONDJES’ haha Duitse dog ;-) super honden!!!

  Groetjes Serdina.

 8. Mirjam schreef:

  Wat een heerlijk huis hebben jullie, het was een plezier om zo even bij je te mogen binnenkijken.
  Fijne dag,
  groetjes,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.