Binnenkijken bij Sofie

Hallo allemaal, wat was ik aangenaam verrast toen Benita me vroeg om foto’s in te sturen van onze woning. Graag stel ik mij voor. Mijn naam is Sofie(40), getrouwd met een heel handige man, Kim. En mama van 2 toffe kadees: Billie Louise (7) en Lou (4).

We wonen intussen al 7 jaar in deze gerestaureerde hoeve, in het landelijke Hoeleden (België). Onze streek is vooral bekend om zijn talrijke landbouwvelden en appelboomgaarden.

Vlaamse bouwstijl

Na 7 jaar verbouwen is het einde bijna in zicht. Er rest ons alleen nog de binnenafwerking van de schuur.

Schuur Vlaamse stijl

Qua interieur was onze stijl eerst landelijk klassiek met meubels van mahonie, chesterfield. Maar meer en meer zijn we overgeschakeld naar het landelijk stoer, een stijl die bij jullie Nederlanders enorm populair is. Zo blijf ik ook bezig, wat ik als interieurfreak dan ook helemaal niet erg vind.

Woonkamer sober stoer

Zaterdag
Op zaterdag slapen we wat langer en genieten we van het ontbijt. Hier zie je onze keuken.

Keuken landelijke stijl

Ook in de tuin werken, gebeurt meestal op zaterdag. En de kinderen genieten ervan om hier te ravotten.

Tuin landhuis Vlaamse stijl

Loungeset steigerhout

Een jaar geleden heb ik de winkel Monfrance Wonen opgestart, vooral omdat ik graag op zoek ga naar unieke woonaccessoires. Mijn droom is om ooit in onze schuur, een echte woonwinkel te openen.

Zwarte schuifpui

Zondag
Is het fietsdag. Als ex-profwielrenster is naast interieur ook fietsen een passie van mij. Het is hier dan ook een prachtige streek, met veel heuvels, om te fietsen. En ja, de Edddy Merckx-route passeert voor mijn deur. Wat een eer!

Racefiets Sofie

Eddie Merckx-route
Tuinbank en tuintafel

Maandag
Normaal werk ik als ingenieur bij De Vlaamse Waterweg maar deze week niet. Mijn man en ik hebben ook een landmeterskantoor opgericht waar ik me onder andere toeleg op het schatten van woningen. Zo kan ik geregeld binnenkijken in het huis van een ander. En dat doen we toch allemaal graag!

Bank sober stoer
Witte haard

Dinsdag
Op dinsdag trek ik mijn loopschoenen aan voor een tocht van 10 km. Dat doe ik 3 à 4 keer in de week. Ook koken doe ik enorm graag. Ik besteed dan ook veel aandacht aan lekkere en gezonde gerechten. En brood bakken we geregeld zelf in onze bakoven.

Bakoven Vlaamse Stijl
Overkapping Vlaamse Stijl

Woensdag
Zoals ik al zei, ben ik ons interieur meer en meer landelijk-stoer aan het inrichten. Onlangs heb ik de wasplaats aangepakt. Ik ben ook fan van de prachtige kalkverven van Carte Colori. Hier zie je de kleur Sculptura op de muur. Je kunt deze verven bij mij bestellen en ik geef je daarbij graag advies.

Bijkeuken sober landelijk

Bijkeuken sober stoer

Donderdag
Ook onze inkomhal heeft zojuist een andere kleur gekregen. Nu nog de nodige landelijke woonaccessoires en onze hal is in orde.

Hal Vlaamse stijl
Potten sober stoer

Vrijdag
Na mijn looptraining maken we het huis weer mooi, zodat we fris aan het weekend kunnen beginnen.

Badkamer landelijke stijl
Overloop landelijke stijl

Zo, dit was mijn week. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben, ik in ieder geval wel.

 Sofie op Instagram: Monfrancewonen.

Zin in meer inspiratie? De Wemelaer op Pinterest.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

6 reacties

 1. Diny schreef:

  Hoi Sofie
  Wat een geweldig huis, en al die ruimte. Ben stiekem een beetje jaloers.
  Bedankt dat ik mee mocht kijken.
  Gr. Diny

 2. Judith schreef:

  Mooi huis, van buiten maar ook van binnen!

 3. Sandra schreef:

  Hele mooie binnen kijker, heb er van genoten !
  Groetjes Sandra

 4. Serdina schreef:

  Jullie wonen echt prachtig en hebben het heel sfeervol ingericht!!
  Heb ervan genoten :-)

  Groetjes Serdina.

 5. inge schreef:

  wowww bizar gaaf!

 6. Daisy Schoukens schreef:

  Proficiat met jullie prachtige gerenoveerde woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.