Het kersthuis van Meriam

★ | X M A S

Deze week op De Wemelaer: 5 kersthuizen! Om in de stemming te komen en je natuurlijk last minute te inspireren. Naast prachtige foto’s lees je ook hoé ze de kerstdagen doorbrengen! Het vierde kersthuis is van Meriam, kom binnenkijken in haar prachtige woning!

Is kerst een van je favoriete periodes van het jaar?
Eigenlijk vind ik de periode vóór kerst veel leuker; ik bedenk dan hoe ik dat jaar mijn huis ga decoreren. Eerst kijk ik wat ik nog heb aan decoraties waar ik wat mee kan, maar natuurlijk komt daar elk jaar weer iets nieuws bij. Bij mij hoeven het niet specifieke kerstaccessoires te zijn, maar gewoon iets dat mij een warm gevoel geeft. Want laten we eerlijk zijn: kerst draait om warmte en gezelligheid.

Kerststuk vensterbank, fauteuil met vachtje

Groene toef aan kast landelijke stijl

Binnenkijken kersthuis landelijke stijl

Kerstboom in draadmand, paspop

Kerstboom in draadmand

Wat doe je met kerst? Hebben jullie bepaalde tradities of ‘familierituelen?’ 
Wij hebben geen vaste tradities. Dit jaar gaat onze dochter op vakantie met kerst. We laten de kinderen vrij om te doen wat ze willen met de kerstdagen. We houden niet van verplichtingen. Meestal gaan wij wel uiteten met ons gezin, zo ook dit jaar. Verder lekker opstaan wanneer we willen, rustig ontbijten en daarna lekker onderuit met een stapel tijdschriften, of een film of serie op Netflix kijken. Tweede kerstdag komen mijn ouders die al op leeftijd zijn.

Close up kerstboom en paspop

Sidetable kuifspiegel kandelaars

Mok koffie, houten plank en walnoten

Kerststuk in kruik op eetkamertafel

Leeslamp, kruiken en Franse kuifspiegel

Vogel, windlicht, kersttuk

Olijfbak kerstsfeer vachtje eettafel

Gaat de kerstboom (als je die hebt) er bij jou meteen uit na de kerstdagen, of blijft alles staan tot oud en nieuw?
Bij mij blijft de boom altijd staan tot 2 januari, mijn man is 1 januari jarig en dan vind ik het nog wel gezellig dat hij staat.

Vogeltje in de kerstboom

Wat doe je op kerstavond? 
Vierentwintig december is onze trouwdag en gaan we meestal gourmetten met ons gezin. Daarna heerlijk met een wijntje genieten in onze jacuzzi, mijn man steekt dan altijd de vuurkorf aan.  Aansluitend gezellig naar All You Need Is Love kijken.

Houten kruis kerst decoratie

Antieke bank met kandelaars op overloop

Kies je ieder jaar een thema/stijl/kleur of doe je het meestal op dezelfde manier?
Nee, ik heb geen vaste stijl of thema. Ik doe wat ik dat jaar leuk vind. Vorig jaar had ik geen boom maar een mooie pot met stoere takken en ballen. Maar om eerlijk te zijn miste ik toch wel een kerstboom. Soms heb ik drie bomen in huis. Dit jaar zijn het er twee. Ik heb een grote hal maar we zitten op dit moment in de verbouwing, dus de hal doet dit jaar niet mee aan kerst.

Paspop met bellen, prent in lijst en vloerkandelaar

Ik ben zelf gek op geur met kerst, in de vorm van bosjes eucalyptus of speciale kerst-geurkaarsen. Besteed jij extra aandacht aan geur in deze periode?  
Ik hou erg van geuren, eigenlijk het hele jaar door. Ik brand veel geurkaarsen en lichtjes. Ook maak ik toeven en kransen van Eucalyptus en ander groen. Dat is ook de reden dat ik nooit geen kunstboom zal kopen. De geur van een echte boom vind ik heerlijk.

Kerstsfeer slaapkamer landelijk klassiek

Houten bankje achter het bed, ornament

Kun je je ultieme kerstgevoel beschrijven?
De sfeer van kerst, de gezelligheid en de warmte. Maar ik denk ook altijd even terug wat het afgelopen jaar ons gebracht heeft. Ook denk ik dan aan mensen die alleen zijn en aan alle ellende in de wereld. Dan besef ik mij des te meer hoe blij wij mogen zijn met de dierbare mensen die wij om ons heen mogen hebben. Voor mij is dit dan het ultieme kerstgevoel!

Ladder looplamp kerstgroen

Werkplekje slaapkamer landelijk klassiek

Ik wil Benita bedanken dat ik mocht deelnemen aan deze kersteditie. Ook wil ik iedereen een gezond, gelukkig en een decoratief jaar toewensen.

Meriam op Instagram: Meriam Ijzendoorn.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 reacties

 1. Dedy Linden schreef:

  Wat een vreselijk gezellig huis hebben jullie zeg..prachtig om even bij je binnen te mogen kijken.Groetjes Dédy

 2. Tiny Steijvers schreef:

  Hallo Meriam, je hebt een heel mooi ingericht huis. Stoer en lekker nonchalante accessoires.
  Precies mijn stijl.
  Bedankt voor de mooie binnenkijker!

 3. Conny schreef:

  Wat ziet het er mooi uit ! Ook mijn stijl ! Mooie potten dank voor het binnen kijken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.