★ | X M A S

Deze week op De Wemelaer: 5 kersthuizen! Om in de stemming te komen en je natuurlijk last minute te inspireren. Naast prachtige foto’s lees je ook hoé ze de kerstdagen doorbrengen! Het vijfde en laatste sfeervolle kersthuis van dit jaar is van Marry!

Is kerst een van je favoriete periodes van het jaar?
Jazeker, ik kan me er enorm op verheugen: lekker gezellig prutsen met mos, dennengroen, kaarsen enzovoort. Het huis knus en warm maken: héérlijk!

Woning landelijke stijl sneeuw

Besneeuwde tuin

Bankje zijgevel kerstboompje in mand

Raam met luiken Franse vaas met kerstboompje

Krans met kastanjes

Wat doe je met kerst? Hebben jullie bepaalde tradities of ‘familierituelen?’
Sinds de kinderen uit huis zijn ben ik van één ding verzekerd: met kerst komen ze, inmiddels met kleinkinderen, gezellig aanschuiven en meestal wordt het dan gourmetten. Makkelijk en leuk, de kids hoeven dan niet zo “opgeprikt” aan tafel te zitten maar kunnen lekker mee rommelen want zeg nou zelf: wat is nu leuker dan zelf ‘koken’ ?

Vensterbank met decoratie paard

Keuken landelijke stijl kerstsfeer

Kerstversiering keuken landelijke stijl

In het verleden brachten we één kerstdag door met broers en zussen, ons zogenaamde familiediner. Omdat iedereen inmiddels volwassen kinderen heeft met elk hun eigen gezin en tradities, is het onmogelijk om nog een kerstdag vrij te houden. Dus wordt ons familiediner net vóór of, zoals dit jaar, net ná kerst gehouden. Maar we houden deze traditie in stand! Het diner wordt dan door ons allemaal samen verzorgd, ieder een gang en best heel uitgebreid, maar vele handen…. gezellig! Dit jaar is het bij ons thuis (net als vorig jaar overigens, maar wij vinden dat juist superleuk!)

Plank keuken soepterrine groene toef kerst

Keuken kast kerstgroen serviesgoed

Snijplank groene toef kapstok

Glazen kersthanger open keukenkast serviesgoed

Gaat de kerstboom (als je die hebt) er bij jou meteen uit na de kerstdagen, of blijft alles staan tot oud en nieuw?
De kerstboom wordt meestal 2 weken vóor de kerstdagen opgezet (ik kan nooit wáchten!) en gaat er steevast op 2 januari weer uit. Dan wordt het ook tijd, want we kopen altijd een echte (mijn man ziet er altijd tegenop, haha; te groot, te klein te vol, te breed… je kent het wel!).. dus dan begint hij echt wel uit te vallen.

Kerstboom landelijke stijl

Metalen ring met kaars en kerstgroen

Wat doe je op kerstavond?
Dit jaar nodigen wij mijn schoonmoeder en een tante uit voor kerstavond. Wordt vast heel gezellig.

Spiegelwand wijntafel en kruiklamp

Kerstbal

Kies je ieder jaar een thema/stijl/kleur of doe je het meestal op dezelfde manier?
Meestal kom ik toch weer op dezelfde kleur terug. Het is nu eenmaal mijn smaak. Ik ben niet zo van uitbundig en kleurig wat mijn interieur betreft. Lekker naturel met een beetje glans.

Tafel met uitzicht op tuin kerstkrans

Gedekte tafel kerst

Windlicht kerstgroen kerstbeeld

Ik ben zelf gek op geur met kerst, in de vorm van bosjes eucalyptus of speciale kerst-geurkaarsen. Besteed jij extra aandacht aan geur in deze periode?
De kerstboom (een échte natuurlijk!) geeft al een heerlijke dennengeur. Verder zorg ik altijd voor een voorraad geurkaarsen appel/kaneel, zó heerlijk winters, vooral in de keuken!

Kerstboom gecapitonneerde stoel

Piano in kerstsfeer

Huisjes dennengroen op de schouw kerst

Kruik op zuil kerst

Kun je je ultieme kerstgevoel beschrijven?
Ultiem is natuurlijk een witte kerst met een pak sneeuw en dan bij de open haard in de veranda zitten. Met een lekkere plaid om een glas glühwein of een beker hete chocolademelk drinken, is geweldig! We hebben de afgelopen week al even kunnen oefenen, dat zie je op de foto’s. En familie mag natuurlijk niet ontbreken! Daarna een heerlijk kerstdiner of gezellig met z’n allen gourmetten (doen ze thuis niet, wordt alles zo vet, dus graag bij moeders ;). We verheugen ons erop!

Veranda overkapping kerstsfeer

Buiten haard overkapping kerstsfeer

Besneeuwde tuintafel brocante kroon kerst

Uiteraard wil ik Benita hartelijk bedanken voor de uitnodiging om mee te doen aan deze serie.En wens ik iedereen hele fijne kerstdagen en een gezellige jaarwisseling!

Houten kerstboom met lichtjes buiten

Marry op Instagram: Marry Langwerden.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren