Binnenkijken bij Claudi Wolterinck

Wens – Heimwee – Geluk – Wens

Wat leuk om jullie op deze pagina te ontmoeten. Benita, dank voor je uitnodiging voor dit binnenkijk-item. Ontzettend leuk om elkaar op deze manier te verbinden door middel van de passie voor interieur.

Míjn liefde voor interieur begon al in mijn jonge jaren. Als kind was ik op mijn kamer al druk in de weer om mijn Coca-Cola verzameling zo stylisch mogelijk neer te zetten. En naarmate ik ouder werd groeide mijn passie; menig woonblad werd dan ook gekocht en ik kon mij er uren in verliezen. Echt trendgevoelig ben ik niet, al ziet mijn interieur er nu natuurlijk heel anders uit dan 15 jaar geleden. Het meest houd ik van natuurlijke materialen, symmetrie, rustige neutrale kleuren, de kracht van eenvoud en contrasten bijv. tussen oud en nieuw of in kleur. En eigenlijk is dat best tijdloos en niet zo mode onderhevig. Je interieur moet iets zijn waarin je jezelf prettig voelt, wat bij je past. Of dat nou ‘in’ is of niet. Het laat ook een stukje van jezelf zien. ‘Thuis’ is iets waar je na een vakantie, weekend weg of visite naar terugverlangt, iets waarvan je eigenlijk niet weg hoeft.

WENS: na jaren in een dorp gewoond te hebben, was het mijn wens om met ons gezin te verhuizen naar mijn geboortestad Nijmegen. Toen de verkoop van ons oude huis op zich liet wachten werd die wens een heimwee.

HEIMWEE: naar de stad met al zijn belevingen en mogelijkheden. Het klinkt gek maar ik heb er dus 2 uur rijden voor over gehad om onze jongste dochter in Nijmegen op zwemles te laten gaan. Het was écht 1 keer in de week mijn batterij opladen en de stad opsnuiven. Daarnaast was en ben ik er van overtuigd dat je je focus moet leggen op dátgene wat je wilt, dat je doet alsof het al zo is. En geloof me…het werkt écht, mits met de juiste intentie! Daarnaast was het ook een mooie gelegenheid om te netwerken en nieuwe mensen te ontmoeten. Toen onze dochter 3 zwemdiploma’s op zak had hield het reizen op, al waren we er altijd nog regelmatig te vinden. Zo ook die ene keer toen wij vanuit Nijmegen naar huis reden en ik Frank, mijn man, vroeg vanaf de Waalbrug rechtsaf te slaan. Vanwege de aanleg van de Nevengeul/Spiegelwaal was er in de omgeving veel veranderd en dat wilde ik wel eens zien. En zo kwam het dat we ineens langs een groot bord reden met de tekst: ‘Hier wonen? De Stadsekant Lent, Wonen tussen stad en dorp’. We maakten een foto en keken thuis op het internet, want die locatie leek ons perfect! Het bleek dat alles al onder optie was en wij ons alleen op een reservelijst konden laten plaatsen. Maar zelfs die lijst was eindeloos lang en het leek bijna kansloos. Ondertussen waren wij op zoek gegaan naar een andere makelaar voor de verkoop van ons oude huis. Een makelaar die creatief was en van de gebaande paden af durfde te wijken. Grappig genoeg kwam Kees Ritmeester van ‘Iets Anders Makelaars’ toen op ons pad. Het klikte tussen ons en er werden nieuwe foto’s van ons huis gemaakt waar een fantastische tekst bij geschreven werd. Niet zo’n standaard tekstje met: in rustige woonwijk gelegen ruime 2 onder 1 kap. Nee, Kees omschreef precies wat wij voelden: dit is misschien wel het mooiste huis van de straat! Op een dinsdag kwam ons huis opnieuw op de markt en geloof het of niet ons huis was binnen 4 dagen verkocht!

GELUK: op maandag van diezelfde week hadden wij contact met de makelaar in Nijmegen met de vraag of er nog opties waren teruggekomen. Dat bleek inderdaad het geval en we maakten een afspraak voor een week later, niet wetende dat we op de vrijdag van diezelfde week een voorlopig koopcontract zouden tekenen voor de verkoop van ons oude huis. Eindelijk, na 4 jaar, ging alles ineens in een stroomversnelling. Weer een week later tekenden we voor ons nieuwbouw huis. We maakten plannen, plattegronden, nieuwe indelingen en we verlegden iedere keer ons motto ‘de basis moet goed zijn’. Ik ben zo blij dat we daar aan vast hebben gehouden en geen concessies hebben gedaan wat materiaal keuzes betreft. Alles wat we bedacht hadden hebben we binnen ons budget uit kunnen voeren, iets wat ik wel een sport vond. Dat we daarvoor concessies moesten doen met betrekking tot het inrichten van ons huis namen we voor lief. De keuzes die we hebben gemaakt kloppen en er is dan ook niets wat we anders hadden willen doen. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik het wel eens frustrerend vind dat het interieur niet af is. Aan de andere kant is het zo mooi om te zien dat wat je zelf hebt ontworpen en bij elkaar hebt gezocht, perfect klopt met het plaatje in het hoofd. Daar ben ik best trots op. Beetje bij beetje proberen wij iedere keer weer een klein deeltje te doen. Zo zijn in de zomer onze tafels van eigen ontwerp gerealiseerd, dat was zo gaaf! Ik zou ook graag de stoelen willen ontwerpen maar dat is een wens voor later. Eerst is er een eigen ontworpen schuifdeur aan de beurt, net wat noodzakelijker dan de stoelen. Zoals onze buurvrouw opmerkte: ‘ach, je kunt zitten en dat het nu deze krukken zijn maakt niets uit’. Heerlijk als mensen je weer even kunnen laten relativeren, want ze heeft gelijk ;)

WENS: met onze nieuwe start zag ik dit ook als een nieuw begin voor mijzelf. Ik zegde mijn baan op om vanuit ons nieuwe huis te vertrekken met een eigen bedrijfje op het gebied van interieur. Het hoeft niet groot, maar gewoon dat doen wat ik altijd al leuk gevonden heb en wat het dichtste bij me ligt. Interieur maar vooral ook creatief bezig zijn. Zo ben ik gestart met PUURZelf en verkoop ik lijsten die ik zelf maak. Mijn wens is om het uit te laten groeien tot het verkopen van interieur items die ik zelf ontwerp of items die ik zelf mis in de reguliere interieurzaken. Het moet zoveel mogelijk natuurlijk, origineel, authentiek en uniek zijn. Het leuke is dat al deze beslissingen, hoe eng ze soms ook waren, mij positief hebben verrast en dat wij met ons gezin ons zo ontzettend Thuis en op onze plek voelen! Ik wens jullie van harte net zoveel woonplezier toe…

Warme groet,

Claudi Wolterinck.

Stijlvol Wonen binnenkijker

Stijlvol wonen interieur

Stijlvol wonen woonstijl

Stijlvol wonen inrichting

Binnenkijken stijlvol wonen interieur

Stijlvol wonen keuken

Binnenkijken stijlvol wonen interieur

Strak interieur met zwarte elementen

Sidetable stijlvol wonen accessoires

Binnenkijken overwegend zwart interieur

Badkamer stijlvol wonen stijl

Toilet accessoires stijlvol wonen

Binnenkijken strak interieur

PuurZelf Claudi Wolterinck

Tuin stijlvol wonen stijl

Strak landelijke tuin

Claudi op Instagram: claudi_wolterinck.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

9 reacties

 1. Monique schreef:

  Wat een leuk verhaal en bijzonder interieur!

 2. Geesje schreef:

  Mooi verhaal om te lezen hoe alles tot stand is gekomen. Prachtig om bij je binnen te mogen kijken.

  • Claudi schreef:

   Leuk om terug te horen Geesje!
   Als je terug kijkt en ziet hoe alles uiteindelijk op zijn plek valt begrijp je dat het niet anders had kunnen lopen dan dat. Al snap je het soms op het moment zelf niet :)

 3. Willem schreef:

  Prachtig huis! Mag je trots op zijn

 4. Cora schreef:

  Ik heb genoten van je achtergrond informatie. Hoe bijzonder een wens kan verlopen en de mogelijkheid ontstaat om echt je droom waar te maken. Het is jullie gelukt. …en is het huis, jullie “thuis” geworden. Heel mooi !!

  • Claudi schreef:

   Zoals Walt Disney zei: If you can dream it, you can Do it!
   Dank je wel voor je mooie woorden Cora! Leuk om te horen dat je genoten hebt; altijd spannend om een persoonlijk verhaal te delen.
   Maar tegelijkertijd is delen weer vermenigvuldigen :)

 5. Bert schreef:

  Leuk om de site te zien Claudi. Daar mag je best trots op zijn. En ook op je interieur daar. Het klopt gewoon en past ook bij je zoals ik je ken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.