Binnenkijken bij Josje

Allereerst wil ik Benita bedanken voor de uitnodiging om een stukje te schrijven voor op haar blog. Ik was nog geen week actief en kreeg deze uitnodiging al, onwijs leuk! In deze blog wil ik jullie eerst wat over mezelf vertellen en dan neem ik jullie graag mee in de wereld van InterieurGeluk.

Ik ben Josje Geluk, 25 jaar en woon samen met mijn vriend in het pittoreske dorpje Bergen. Hier hebben wij een klein, maar fijn appartement dat wij omgetoverd hebben tot een waar paleisje. Het was wel grappig want 2 jaar geleden kwam ik hier voor het eerst, mijn vriend woonde er al. En het was echt een mannenhuis, de essentiële meubels en keukenspullen stonden er, maar daar was ook alles mee gezegd.

Al vrij snel kwam daar verandering in, beetje bij beetje begon ik bepaalde spullen op Marktplaats aan te bieden, stiekem. :) Hier was hij uiteraard niet altijd even blij mee maar nu kan hij er om lachen. Er kwamen tenslotte mooiere spullen voor terug. Gelukkig is hij erg makkelijk en laat hij mij lekker mijn gang gaan, daar maak je mij natuurlijk ook erg gelukkig mee. Want ik ben heel wat uurtjes in de week bezig met de inrichting van ons appartementje.

Onderstaand een foto van de woonkamer en de keuken. De keuken is goed in het zicht dus dat was ook gelijk ons eerste project dat we gingen aanpakken. Helaas heb ik geen foto van hoe de keuken er eerst uitzag, dus die kan ik niet met jullie delen. Wel kan ik jullie vertellen dat het niet iets was om trots op te zijn. De keukenkastjes waren beige, het keukenblad was oud eikenhout, wat totaal niet bij het overige interieur paste en waar nu een plank zit zaten allemaal bovenkastjes. Kortom, we wilden eigenlijk een totaal nieuwe keuken maar helaas was daar even geen budget voor.

Keuken licht landelijk

Keuken Scandinavische stijl

Nu heb ik een zeer handige vader die alle keukenkastjes wit heeft beplakt, nieuwe handgreepjes op alle kastjes heeft gezet en via IKEA hebben we een keukenblad gekocht en zelf gemonteerd. Daarna hebben we alle bovenkastjes vervangen door een plank waardoor je veel meer rust en openheid creëert. Tenslotte hebben we de keukenwanden opnieuw laten betegelen. Deze tegel komt ook terug in het toilet en de badkamer.

Woonkamer licht landelijk

Open TV kast

Witte kast leeslamp

Landelijk licht interieur

Omdat het een redelijk klein appartement is, oogt het al vrij snel druk en rommelig. Daarom hebben wij ervoor gekozen alle wanden wit te schilderen maar daar tegenover wel alle deuren zwart te maken voor het contrast. Wat is de regel ook al weer? ‘Als de basis zwartwit is, heb je in de rest van je interieur vrij spel’.

Zwarte schuifdeur

Het toilet hebben we ook helemaal aangepakt, we hebben ervoor gekozen om naast de witte retrotegel alle overige wanden te dekken met Beal Mortex, dit is grof stucwerk dat waterafstotend werkt, ik ben fan! Het geeft een hele stoere en landelijke uitstraling en is goed schoon te houden, ook altijd handig. Daarnaast hebben we gekozen voor een mat, wit fonteintje met matzwarte kranen. Om eenheid te creëren werden dezelfde kranen ook in de badkamer geplaatst.

Toilet stoer landelijk

Op de badkamer ben ik toch wel het meest trots, dat is echt waar ik als klein meisje van droomde. Ik moet er nog steeds een beetje aan wennen dat het echt onze badkamer is. Ik geniet er elke ochtend zo ontzettend van! Het is een unieke badkamer die je in de meeste huizen niet zal tegenkomen.

Wij hebben ook in de badkamer gewerkt met de witte retro tegel en dezelfde Beal Mortex kleur. Het pronkstuk in de badkamer is het badkamermeubel dat we op maat hebben laten maken. Hij is gemaakt van oud scheepshout, met een natuurstenen wasbak. Hierdoor krijg je direct weer die landelijke uitstraling en heb je echt iets unieks. Het fijne aan dit meubel is, dat het twee lades heeft.  Dus als ik met mijn vriend samen in de badkamer sta, heb ik er geen last van als hij iets uit de la nodig heeft.

Badkamer landelijke stijl

Voor de nieuwe badkamer had ik nog wel een wens. Elke keer stond ik de spiegel weer te föhnen of schoon te vegen, als ik me wilde opmaken. Maar ik wilde geen standaardspiegel van de sanitair winkel, met zo’n lampje erboven en een verwarmingssysteem erachter. Dus hebben we een spiegel van staal laten maken en erachter een verwarmingssticker geplakt die is aangesloten op het licht. Echt ideaal! Dit kan ik iedereen aanraden. Verder heb ik de badkamer natuurlijk volgezet met heerlijke badspulletjes en accessoires.

Badkamermeubel sober stoer

Badkamer beton ciré

Omdat we zo lekker dicht bij het strand wonen en wij zelf ook zo verliefd zijn op de omgeving, wilden wij dit gevoel ook in huis brengen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om één wand in de slaapkamer volledig te bedekken met een print van de duinen, zeg nou zelf: hier word je toch vrolijk van?!

Slaapkamer beachstyle

Leren fauteuil bij tuindeur

Verder ben ik gek op accessoires. Ik kan zonder problemen al mijn vrije tijd doorbrengen in interieurwinkels, tot ergernis van mijn vriend. Maar één van mijn grootste verslavingen is toch wel het kopen van servies. Hier kan ik echt geen genoeg van krijgen, hieronder een kleine selectie.

Glazen, kopjes, kommen, servies

 

Roze schalenServiesgoedServiesgoedKommen en schalen

Mijn inspiratie haal ik uit woonbladen zoals VT Wonen, bij bloggers en bij diverse stylisten zoals bijvoorbeeld Frans Uyterlinde. Ook shop ik graag bij Sissyboy, diverse tweedehandswinkels, Woon en Loods5.

Borden

Plank met glas- en servieswerk

Ik hoop dat ik jullie met deze blog geïnspireerd heb, ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Voor vragen kunnen jullie mij berichten via mijn Instagram account: InterieurGeluk!

Veel geluk en liefs,
Josje X.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

7 reacties

 1. Jeff schreef:

  Wat leuk allemaal Josje!!!

 2. Hanneke schreef:

  Leuk om te lezen en bij jullie binnen te mogen loeren.
  Veel Geluk Josje(Geluk)

 3. Kim wonen&sfeer schreef:

  Mooi hoor ! Wat heb je het al goed voor elkaar ! Ik ga een kijkje nemen op ie insta

 4. Marina schreef:

  Jullie doen het superleuk zo… een leuk huis met een eigen stijl. Daar hou ik wel van!

 5. Sjaakje Benninga schreef:

  Klein maar o zo fijn.

 6. Jacqueline schreef:

  Klein maar fijn! Super leuk ingericht en met name de wc en badkamer vind ik echt geweldig!
  Ook de duinen in de slaapkamer vind ik een erg creatief idee en vooral ontzettend mooi.

 7. Lisa Prins schreef:

  Ik zou graag willen weten waar de spiegel van het toilet is gekocht.
  Vr. Groet
  Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.