Binnenkijken bij Lucretia

Ik zal me eerst even aan jullie voorstellen: ik ben Lucretia en woon samen met mijn man sinds 2011 in een luxe nieuwbouw appartement met 2 slaapkamers en een ruim balkon aan de rand van het centrum van de stad Groningen. Alles op gebied van wonen en interieurstyling is mijn passie. Sinds een aantal maanden deel ik deze passie op Instagram. Toen Benita vroeg of ik mee wilde doen aan de binnenkijker was ik blij verrast! Er staan vaak zulke prachtige grote, vrijstaande woningen op, daar komt ons appartement nu dus ook tussen te staan. Zo zie je maar, het gaat tenslotte niet om welk type woning of de afmeting van je huis, maar om de stijl en inrichting die jij het hebt gegeven en als dat anderen aanspreekt is het mooi meegenomen toch?

Ik ben graag en vaak thuis (of op verzoek bij vrienden) aan het schuiven en restylen. Zelfs de kleinste verandering kan mij blij maken. Kandelaars, bloempotten, krukjes maar ook kasten geef ik een likje verf als ik de kleur niet meer vind passen, een goedkope en snelle oplossing.

Wij hebben in een oud vrijstaand huis en in een nieuwbouw twee-onder-één-kap woning gewoond en nu dus met veel plezier in een luxe en ruim appartement met een geweldig uitzicht! In iedere woning heb ik een stijl en sfeer gecreëerd die past bij de woning maar altijd, nog veel belangrijker, wat bij ons past en waar we ons in thuisvoelen. Trends volgen is niet altijd nodig, je goed en thuis voelen in je interieur vind ik belangrijker. Stoer, sober & industrieel is nu mijn favoriete interieurstijl.


Welkom in ons huis!

In dit huis hebben we oud en nieuw gecombineerd. Zo hebben we een moderne hoogglans witte keuken, antraciet kunststof kozijnen met 2 grote glazen schuifpuien over de hele breedte van de woonkamer en vloerverwarming. Onze eettafel heeft een oud massief houten blad en stalen poten, wat een mooie tegenhanger is van de moderne keuken. De stoelen zijn oude caféstoelen die ik mat zwart heb geverfd. De accessoires op de tafel komen o.a. van 4x Stoer in Groningen en Met Landelijk Label in Borne.

Strakke keuken met stoere accessoires

Hoogglans keuken wit

Stoere eettafel met houten bank en stoelen

Poer kandelaar Nepalese pot

Olijfbak waxines en kwast

Strakke keuken hoogglans wit

Kookeiland vaas met tak

Stoer sober interieur

Landelijk ingericht appartement

De wanden zijn geverfd met extra matte muurverf van Gamma Wood & Wall, in de kleuren True Taupe en Gracefull Grey. De kasten achter de bank heb ik geverfd met dezelfde muurverf. De grote lampen zijn gekocht bij Maurice Styling in Vries. De overige lampen zijn van IKEA, de staande lamp bij de bank is van origine chroom maar heb ik mat zwart geverfd met schoolbordverf van de Action, dekt en hecht verrassend goed en het droogt heel snel, ook altijd fijn!

Er ligt door het hele appartement een verouderde, massief eiken houten vloer. De meubels en accessoires zijn her en der gekocht en deze veranderen nogal eens maar dat zal jullie interieurliefhebbers niet onbekend voorkomen denk ik. De schuifdeur komt van een bedrijf in oude bouwmaterialen en is de helft van een oude en-suite deur.

Stoer sober appartement

Woonkamer stoer sober

Binnenkijken stoer sober interieur

Grijze kasten woonkamer

Potten boven op de kast

Woonaccessoires landelijke stijl

Houten bankje kruik kandelaar

Houten poer, kandelaars

Woonkamer appartement

Sober stoer interieur

Accessoires stoer sober interieur

TV-kast sober stoer interieur

Glazen fles op houten bankje

Collage

Schuifdeur zuil met kruik

Kandelaars kruik sober stoer

Vuurschaal binnen

Kalkverf grijze kast kandelaars

In de zomermaanden kunnen we heerlijk genieten van het uitzicht en de vrijheid vanaf de 14e etage!

Balkon landelijk ingericht

Landelijk ingericht balkon

Onze badkamer is sober en stoer. Het wastafelmeubel hebben we op maat laten maken door een meubelmaker in de buurt en de waskom is een oude zwerfkei. Alle tegels zijn antraciet, daardoor krijgt de badkamer een intieme en luxe uitstraling. En na een drukke dag is het heerlijk ontspannen in onze whirlpool.

Badkamer sober stoer

Badkamer landelijke stijl

Badkamer sober stoer

Onze slaapkamer heb ik vrij simpel gehouden. Er staat een grote schuifdeurkast van IKEA, in een appartement heb je tenslotte niet zoveel opbergmogelijkheden. Het ladenkastje is in dezelfde kleur muurverf mee geschilderd. Erop staat een verzameling van oude erfstukken. De lampen en gordijnen komen van Leenbakker. Het antieke stoeltje is een dierbaar erfstuk en heb ik zelf bekleed met een oude postzak. De andere slaapkamer is de muziekkamer en voor deze reportage niet van toepassing.

Slaapkamer sober stoer

Ladenkast slaapkamer

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om even bij ons binnen te kijken. Op het moment dat deze binnenkijker wordt geplaatst zal ik vast al wel weer wat veranderd hebben, maar dat houdt een interieur spannend en op Instagram kunnen jullie daar weer van meegenieten.

Benita, bedankt dat ik deze keer de binnenkijker mocht verzorgen. Ik kijk alweer uit naar de volgende om nog meer inspiratie op te doen! Groetjes, Lucretia.

Lucretia op Instagram: Mamaisonmonstyle.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

8 reacties

 1. Marrie schreef:

  Ongelooflijk mooi dit. Netjes en sfeervol. daar hou ik van

 2. Claudia de Waardt schreef:

  Wat een mooi & ruim appartement! Het tafelblad vd eettafel lijkt heel erg op dat van ons, mooi!! Mooie binnenkijker!

 3. Carla schreef:

  Super leuk. Echt heel mooi.

 4. Marion schreef:

  Prachtige binnenkijker !!! Heel inspirerend

 5. Bea schreef:

  Oh, ik wil daar wonen! Prachtig!

 6. Ina schreef:

  Hoi lucretia,

  Wat een mooi huis heb je, heel sfeervol.
  Ik zie op je tv kast een brander staan, schitterend.
  Wij zijn al een tijdje op zoek hiernaar, maar weten niet wat voor brandstof erin gaat, wij zijn nl. bang dat het veel roosvorming geeft. Waar kan ik zo’n brander kopen en wat gaat er dan voor brandstof in wat niet walmt??

  Liefs ina.

 7. Lucretia schreef:

  Hoi Ina, de grijze bak heb ik al heel lang en weet niet meer waar gekocht. Erin staat en gelbrander van Livin Flame, gekocht bij GAMMA enkele jaren geleden. Ik gebruik brandgel van Action, dat ruik je niet en walmt ook niet. Succes!

 8. Lucretia schreef:

  Lieve binnenkijkers…. wat fijn om zulke leuke reacties te ontvangen, bedankt! Het stimuleert mij om lekker door te gaan met stylen en mooi maken van ons interieur… De eerste (kleine) veranderingen zijn er inmiddels al…hahaha. Liefs Lucretia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.