Photodiary: de week van Sabine

Enige tijd geleden benaderde Benita mij om een photodiary bij te houden voor De Wemelaer. Wat een geweldig leuk bericht en wat een eer. Wel sloeg natuurlijk direct de twijfel toe. Zijn mijn huis en mijn leven wel spannend en interessant genoeg voor een diary? Benita stelde me snel gerust; een kijkje nemen in het leven van iemand anders is altijd leuk en interessant volgens haar. Dus ja, de twijfel sloeg snel in enthousiasme.

In het kort even over mijzelf. Ik ben Sabine (35) en woon samen met mijn vriend (39) in het prachtige Elburg. We zijn ruim 17 jaar bij elkaar, waarvan we al 15 jaar samenwonen. De laatste 13 jaar in ons leuke twee-onder-een-kap huis uit de jaren ’50. We wonen hier heel fijn en genieten van de rustige straat en onze heerlijke, grote tuin. We zijn bewust met z’n tweeën en genieten van het leven en ons werk. Ik werk fulltime bij een honingraatkartonfabriek zo’n 30 minuten verderop en ben daar verantwoordelijk voor de HR zaken. Ook pak ik HR zaken op voor onze fabrieken in Frankrijk en Spanje. Een geweldig, leuke en afwisselende baan met veel uitdaging, waar ik veel tijd aan kwijt ben.

Dit betekent dus dat onze hobby: bezig-zijn-met-interieur, moet wachten tot het weekend. Mijn vriend is heel handig en klust heel wat af. Ik ben meer van het stylen, hoewel mijn vriend er ook een goed oog voor heeft. Wij zijn zo’n twee jaar geleden begonnen met het veranderen van ons interieur. Voorheen hadden we donkere, koloniale meubelen met een landelijk Engels randje. Nu kiezen we meer voor wat stoerder, een vleugje industrieel en eigenlijk gewoon onze eigen stijl. Ik hou van donker en groen in huis en dat zie je dan ook overal terug.

Ga gezellig een weekje met mij mee en neem een kijkje in ons huis!

Maandag
Vandaag heb ik een drukke dag voor de boeg op mijn werk. Ik ben geen ochtendmens, ik hou van mijn bed. ‘s Ochtends probeer ik dus zo lang mogelijk te blijven liggen en vlieg ik de deur uit. Maar voordat ik weg ga, laat ik eerst ons logeerhondje uit. Rond acht uur zit ik in de auto en rij ik naar mijn werk. Direct ga ik druk aan de slag want de salarisadministratie moet gedaan worden zodat we donderdag de salarissen kunnen betalen. Ik buffel goed door en voor ik er erg in heb is het half zes. Snel naar huis dus, waar ik lekker een hapje eten maak en daarna samen op de bank relaxen. Rond half 11 taai ik af naar bed en kijk ik nog even een vlogje van een van mijn favoriete vloggers.

Binnenkijken stoer landelijk interieur

Wijnrek zwarte muur

Zwarte keuken industrieel

Dinsdag
Ook vandaag laat ik het logeerhondje uit en rond acht uur zit ik weer in de auto. Om negen uur heb ik een conference call met een collega uit Spanje over wat HR zaken. Daarna ga ik mijn mailbox maar eens bijwerken en ‘s middags heb ik met de plant-manager gesprekken met wat medewerkers uit de fabriek gepland. De gesprekken zijn positief en goed en ik leg de gemaakte afspraken vast op papier. Rond half zes sluit ik weer af en ga ik naar huis. Op dinsdagavond ga ik altijd spinnen op de sportschool dus we eten wat makkelijks en om kwart voor acht ga ik die kant op. Het is een pittige les en voldaan ga ik weer naar huis. Ik douche lekker op mijn gemakje, zit nog even op de bank met mijn lief en ga op tijd naar bed.

Slaapkamer

Zwart kastje slaapkamer

Zwart kastje slaapkamer

Woensdag
Vandaag heb ik een superleuke dag voor de boeg! Ik heb HR-overleg met al mijn HR-manager collega’s uit Nederland en België, op een locatie in Deventer. Voor mij lekker dichtbij, dus ik kan gewoon om acht uur de deur uit. Om negen uur trappen we af met een interessante presentatie en een rondleiding door de fabriek daar. Na een gezellige lunch samen, gaan we nog even verder met wat workshops en rond half vijf zijn we klaar. Ik ben dus heerlijk op tijd thuis en ga eerst eens knuffelen met ons logeerhondje. Die wordt vanavond weer opgehaald. Als mijn vriend thuis is, eten we samen lekker een pizzaatje en om half acht wordt het hondje opgehaald en drinken we met elkaar een kopje koffie. Nadat ze weg zijn is het wel erg stil in huis. Ik werk nog een wasje weg en duik mijn bedje weer in.

Kist plant posters muur

Stoer industrieel interieur

Keuken zwart industrieel

Donderdag
Vandaag een rustige dag op mijn werk. Ik heb wat afspraken maar niets geks. Ik werk lekker door en voor ik er erg in heb is het weer zes uur. Ik ga snel naar huis want ik heb verschrikkelijke hoofdpijn. Eenmaal thuis stap ik met 2 paracetamol in bed en een kleine anderhalf uur later kom ik er weer uit, gelukkig nu met minder hoofdpijn. We eten samen wat makkelijks en ik scroll lekker door Instagram en Pinterest.

Hoekbank woonkamer

Houtkachel woonkamer

Zwarte keuken schoonmetselwerk

Vrijdag
Vrijdag ben ik voor de verandering eens vroeg wakker. Ik neem de tijd en douche op mijn gemakje. Ook eet ik een lekker ontbijtje. Rond acht uur stap ik weer in de auto naar mijn werk. Ik heb maar een afspraak staan (wel een moeilijke) en de rest van de dag werk ik aan een presentatie die ik moet geven. ‘s Middags waait er nog iemand aan om even bij te praten. Rond half vijf heb ik er genoeg van, mijn uurtjes heb ik deze week wel gemaakt. Ik ga dus lekker vroeg naar huis. Op de terugweg besluit ik nog even naar de stad (Elburg is een stad :) te gaan. Eerst even wat spulletjes halen bij de Hema en het Kruitvat en daarna nog even naar mijn favo interieurwinkel. Ik zie daar een leuk kleed voor in de badkamer en neem hem mee naar de kassa. Maar help! Ik kan nergens mijn portemonnee vinden! Zoeken in de winkel, zoeken buiten, hup naar het Kruitvat maar nee, nergens meer te vinden. Snel laat ik mijn pas blokkeren (ook vanwege het contactloos betalen) en laat het kleed achteruit leggen. Eenmaal thuis knal ik een bericht op Facebook of iemand hem gevonden heeft. Maar op het moment dat hij online gaat krijg ik al een pb’tje. Iemand heeft hem gevonden! Hoe fijn, want in de portemonnee zit alles, ook mijn rijbewijs. Snel haal ik hem weer op en bedank met een flesje wijn. Wat fijn dat er nog zulke eerlijke mensen zijn. Aansluitend cross ik door naar de interieurzaak om het kleed op te halen en stiekem rij ik langs de chinees om twee loempia’s te halen, ik heb geen zin meer om te koken. De rest van de avond hangen we lekker op de bank en kijken we The Voice. Rond 12 uur taai ik weer af, morgen genoeg te doen.

Blote voeten badmat

Havermout ontbijt

Zaterdag
Op zaterdag blijf ik vaak wat langer liggen. Rond 10 uur kom ik er uit en trek de sportkleding weer aan. In een overvolle sportschool probeer ik wat te fitnessen, maar na 3 kwartier geef ik het op. Ik kan nergens bij. Eenmaal thuis gekomen ga ik de was wegwerken en de keuken poetsen. Woensdag is de hulp in de huishouding geweest dus heel veel hoef ik nu niet te doen. Ik rommel wat in huis en ga uitgebreid douchen. Rond vier uur ga ik naar de verjaardag van mijn schoonzus. Vriend blijft thuis want die is geveld door de griep. We hebben een gezellige middag en nadat iedereen is vertrokken kijken we samen nog een filmpje. Rond half tien ben ik weer thuis. Thuis drink ik nog een whisky en rond twaalf uur ga ik lekker slapen.

Zwarte keuken muur schoonmetselwerk

Zondag
De laatste dag van het weekend. Ik slaap lekker uit en rond half 10 ben ik beneden. Vriend slaapt nog, hij is nog steeds niet fit, dus ik eet op mijn gemakje een lekker ontbijt en ga dan nog even wat werken aan mijn presentatie en wat mails doen. Om 11 uur gaan we samen koffie drinken bij mijn ouders in hun nieuwe huis waarvan ze net de sleutel hebben. ‘s Middags ben ik aan het opruimen, schuiven en rommelen. Voor de foto’s van de diary natuurlijk. :) Ook kijken we naar wat woonprogramma’s. Ik kook ‘s avonds lekker en rond de was af. Op tijd naar bed, want de nieuwe week staat al weer voor de deur.

Lamp hoek woonkamer

Stoer industrieel interieur

Muur van schoonmetselwerk in de keuken

Dit was mijn – niet al te spannende – diary. Ik ben benieuwd naar de volgende!

Sabine op Instagram: Leven van Sabine.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 reacties

  1. Marina schreef:

    Ik ben verliefd op de bakstenen muur achter je aanrecht.
    Leuk om weer eens een photo diary te lezen. Was leuk om een weekje met je mee te lopen.

  2. Martine schreef:

    Gezellig huis, leuk om eens een andere stijl hier te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.