Binnenkijken bij Sandra

Toen ik de vraag gesteld kreeg of ik mee wilde doen aan de binnenkijker op De Wemelaer was ik blij verrast. Dit omdat ik totaal niet de indruk had dat mijn huisje binnenkijker-waardig was. Mijn huis is een doodnormaal rijtjeshuis, dertien in een dozijn en bovendien ook nog een huurhuis! Niks bijzonders dus. Toch heb ik me over mijn onzekerheid heen gezet en deze spannende stap gezet. Heel benieuwd naar wat jullie ervan vinden.

Mijn naam is Sandra, 51 jaar oud en getrouwd met Hans. Sinds 2006 wonen we in dit huis in Brabant. We hebben een samengesteld gezin van 3 jongens, een meisje én drie kleinkinderen. De oudste twee kinderen wonen op zichzelf met hun gezinnetjes, de jongste zoon studeert en woont op kamers en de middelste zoon woont nog gezellig bij ons thuis. Toen wij hier kwamen wonen was het huis helemaal uitgeleefd. Langzaamaan hebben wij het huis naar onze smaak mooier gemaakt, maar helemaal af zal het wel nooit zijn.

Sinds een jaar of 5 heb ik de landelijke en sobere woonstijl ontdekt in het woonblad Wonen Landelijke Stijl. Hierin zag ik een reportage waarin de woonwinkel Het Hoogehuys in Kessenich werd genoemd. Toen ik deze winkel eenmaal had bezocht was ik verliefd. Wat een heerlijke stijl. Zo wil ik ook wonen! Zover is het nog lang niet en mijn man vindt ook lang niet alles mooi, dus het is vaak compromissen sluiten. Toch verraste hij mij vorig jaar op mijn verjaardag toen ineens de eigenaresse van deze inmiddels mijn favoriete, woonwinkel op de stoep stond om interieuradvies te geven! Inmiddels zijn al vele tips doorgevoerd maar zoals al eerder gezegd blijven er natuurlijk altijd wensen en zal ons huis nooit helemaal áf zijn.

Als kind al veranderde ik mijn slaapkamer regelmatig en ruilde ik ook wel eens van kamer. Zelfs van een grotere naar een kleinere slaapkamer. Omdat ik die dan weer gezelliger vond, haha. Op mijn 27e heb ik via de Volksuniversiteit een cursus binnenhuisarchitectuur gevolgd maar dit was nou ook niet van een dergelijk niveau dat je daar anderen mee kunt adviseren. Ook mijn tuin heeft vele gedaantewisselingen ondergaan. Ik was altijd aan het tekenen en veranderen. Helaas werd dat gaandeweg steeds minder omdat mijn lijf begon te protesteren. Uiteindelijk zijn er diverse diagnoses van reuma geconstateerd waaronder artrose in mijn handen. Door de vele vermoeidheid en pijn kan ik dus niet meer alles doen. Werken gaat niet meer en ik heb ook veel van mijn hobby’s moeten opgeven waaronder motorrijden.

Jaren geleden ben ik begonnen met een website over mijn tuin: Sanny’s hofke. Daar beleefde ik veel plezier aan en later kwam ik via het internet op de website van Picasa terecht. Nu ging ik na tuinen óók leuke huisjes van binnen bekijken. Ik stapte over mijn schroom heen en besloot om ook van mijn huisje foto’s te plaatsen. Via Picasa heb ik diverse leuke woonblogs ontdekt waarvan Het Moonhuis één van de eersten was. Zij was het die het fenomeen tegellijm introduceerde. Ook ik ben toen mijn eigen blog begonnen. Nu het bloggen wat verstild is en iedereen op Instagram zit, heb ik ook de overstap daar naar toe gemaakt. Ik vind het heerlijk om foto’s van mooie interieurs te bekijken en onderling worden er leuke contacten gelegd. Zo heb ik via Instagram een vriendin gekregen die 2 dorpen verderop woont en dezelfde woonsmaak heeft. Af en toe gaan we gezellig samen woonwinkelen of gewoon lekker gezellig koffieleuten en elkaars huis bewonderen, want er is altijd wel weer íets veranderd sinds de laatste keer!

Zodra het weer het toelaat gaat bij ons de buitendeur open en ben ik in onze tuin te vinden. Ik probeer dan door leuke hoekjes te maken gezelligheid te creëren. Van mij had de tuin wel wat groter gemogen maar omdat ik toch beperkt ben in het tuinieren vind ik het wel prima zo. Ik ben dan ook dolblij met onze overkapping die we 3 jaar geleden geplaatst hebben en waar het goed toeven is. Hier zit ik graag en vaak met een boek of tijdschrift. Als het ’s avonds dan wat frisser wordt of gewoon voor de gezelligheid, stoken we graag de houtkachel aan.

Door de interesse voor inrichten van huis en tuin is eigenlijk vanzelf ook het fotograferen begonnen. Ik maakte al wel veel foto’s maar merk dat ik hier nog veel in te leren heb. De komende tijd ga ik dan ook proberen om mijn fotografiekunsten naar een hoger level te tillen.

Voor nu genoeg gekletst. Want dat kan én doe ik ook graag hoor! Lopen jullie gezellig mee door ons huisje?

Bistrostoeltje tuin

Oude boekjes, fotohouder

Houten bankje, lamp landelijke stijl, houten bak

Binnenkijken landelijk interieur

Stoer sober interieur

Binnenkijken stoer sober interieur

Houten pot asparagus vensterbank

Houten luik en kandelaar vensterbank

Woonkamer landelijke stijl

Dadeltak kandelaar salontafel

Pinakel, leren tassen, tak met besjes

Zwarte schouw, kruiklamp, landelijke stijl

IJzeren hekwerk, antieke lamp, toef

Groente toef, bakvormpjes

Hekwerk roest, toef, klosjes

Houten balk in de woonkamer

Hanglamp aan touw, stoer sober interieur

Houten kapstok, sober stoer interieur

Binnenkijken landelijke stijl

Linnen doek, lepel met waxinelichtje

Rituals handzeep en lotion

Kruk keukentafel

Houten spiegel toilet

Toilet landelijke stijl

Slaapkamer sober stoer

Slaapkamer sobere stijl

Slaapkamer sobere stijl

Industriële lamp

Houten planken badkamer

Badkamer landelijke stijl

Badmeubel landelijke stijl

Nog wat foto’s van onze tuin van vorige zomer.

Tuin landelijke stijl

Overkapping landelijke stijl

Tuinkachel, overkapping landelijke stijl

Houten plank overkapping, krans en windlicht

Benita bedankt voor de uitnodiging. Ik voel mij zeer vereerd dat je me gevraagd hebt en ik heb er met veel plezier aan meegedaan!

Als je het leuk vindt kun je me volgen op Instagram: Sannys place.
Groetjes Sandra.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

22 reacties

 1. Karin schreef:

  Wat een mooi en gezellig huis. Volg jou al, heel graag, op IG

 2. Marina schreef:

  Hey San,

  Wat een superleuke binnenkijker is het geworden. Wist al dat je door Benita uitgenodigd was, ik ken je huisje natuurlijk al van binnen en buiten maar het blijft superleuk om het zo eens vanaf deze kant te zien te zien.
  Nog effies en dan zitten we lekker een bakkie te leuten onder de veranda.
  Je mag trots zijn hoor, een huis waar je je thuis voelt.
  Liefs Marina

  wonen_op_21

 3. Kim wonen&sfeer schreef:

  Heel mooi ! Ik volg jou al ( huisje boompje beestje op ig ! Heel leuk verhaal om te lezen ook !! Top

 4. Mattie van Genegen schreef:

  Ook ik volg je al op IG,maar dan nog is het leuk om bij je binnen te kijken via de wemelaer! Mooi en gezellig huis en tuin!

 5. Silke Tornesello schreef:

  Hallo Sandra! Mooi en sfeervol Huis en Tuin.
  Volg jou op IG. ‍♀️ Silke

 6. Christien schreef:

  Leuke binnenkijker juist dit. Vind ik leuk want zo kan een ieder zien dat je van een huurhuis een super leuk huis kunt maken. Zijn vast veel ladys op leuke inspiratie gekomen voor hun eigen (huur) huis en natuurlijk ook door jouw gezellige tuin

 7. Saskia schreef:

  Hoi Sandra,

  Leuk zoveel foto’s ziet er allemaal super gezellig uit,je tuin ook.

 8. Ans v Rooij schreef:

  Super mooi je huis en tuin een voorbeeld voor huurders (ik bijv) leuk geschreven ook,petje af!!!!

 9. Hemmy Hubbers schreef:

  Wat een mooie binnenkijker, volg je graag op IG. En je tuin vind ik ook helemaal te gek.
  Groetjes Hemmy Hubbers.

 10. Marion vermeesen schreef:

  Prachtig verhaal sandra en het ziet er allemaal mooi uit

 11. Caroline bruntink schreef:

  Hoi sandra,

  Wat een super gaaf huis heb je. Ik ben heel erg benieuwd naar de kleur die je op de muur hebt in de woonkamer. Precies waar ik naar opzoek ben met de zwarte deur. Welke kleur gordijnen heb je erbij? Ik ben erg benieuwd en hoor graag snel van je.(maandag komt de schilder en moet ik eruit zijn welke kleur ik wil

  Groetjes Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.