Binnenkijken bij Trijntje

Hoi allemaal!

Ik zal me eerst even voorstellen: mijn naam is Trijntje, ik ben 35 jaar en woon hier samen met mijn man Bastiaan en onze drie dochters van 6, 2 en 1 jaar oud. Daarnaast kun je hier onze lieve hond en kat vinden. Bijna tien jaar geleden kochten we dit jaren ’30 huis in Froombosch. We hebben toen flink geklust om alles zo goed mogelijk naar ons zin te maken.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik door Benita werd gevraagd of ik mee wilde doen aan de binnenkijker. Mijn reactie was gelijk: ‘Wauw, wat leuk! Dat doe ik even…’ althans dat dacht ik. Maar zo gemakkelijk als ik van tevoren dacht bleek het niet te zijn. We hebben ons huis namelijk te koop staan, dus naast dat het wat extra werk met zich mee brengt vroeg ik me ook sterk af of het wel geschikt voor op De Wemelaer zou zijn. Als we in dit huis zouden blijven wonen, zou ik toch allang weer wat veranderd/aangepast hebben. Maar goed, ik vind het zelf ook altijd erg leuk om bij jullie binnen te mogen kijken, dus nu aan mij de beurt.. Daar gaan we..

Jaren '30 woning landelijke stijl

Je komt via de voordeur binnen in onze hal. Hier vind je nog leuke details die laten zien dat ons huis gebouwd is in de jaren ’30, zoals de glas-in-lood ramen. De houten vloer hebben we door laten lopen, van de hal naar de keuken en de woonkamer. Dit is een dubbel gerookte eiken vloer.

Hal jaren '30 woning

Glas in lood jaren '30 woning

Via de hal kom je in de open keuken. We hebben een vrij kleine keuken, met een groot raam. Dit geeft lekker veel licht, maar zorgt wel voor iets minder opruimmogelijkheden. Het aanrechtblad is van Belgisch hardsteen, net zoals de spoelbak. Daarnaast hebben we gekozen om geen inbouwkoelkast te nemen, maar een koelkast en een vriezer van SMEG. Op de wanden in de keuken hebben we gedeeltelijk kalkverf en oudhollandse witjes in verschillende grijstinten.

Open keuken jaren '30 woning

Zwarte SMEG koelkast

Keuken landelijke stijl

Fornuis keuken landelijke stijl

Landelijke keuken in jaren '30 woning

Keuken landelijke stijl

De keuken loopt over in de eet/woonkamer. Drie jaar geleden hebben we aangebouwd waardoor we meer ruimte hebben gekregen voor de eethoek. Ook kunnen we nu via de openslaande deuren zo de tuin in, heerlijk! Op de muren zit muurverf van Painting The Past, de Rustica-lijn.

Eetkamer landelijke stijl

Binnenkijken in een jaren '30 woning

Woonkamer landelijke stijl

Paasdecoratie landelijk sober

Paasdecoratie landelijk sober

De woonkamer is een ‘knus hoekje’ die best heel licht is door de vele grote ramen. Super blij ben ik nog steeds met onze haard. Dit was ook één van de dingen die ik op mijn verlanglijstje had staan tijdens onze huizenjacht van 10 jaar geleden. Ik was zó gelukkig dat ik hem hier vond, het creëert zo’n fijn en warm plekje vind ik.

Haard landelijke stijl

Binnenkijken landelijk sober interieur

Oude kisten, kruik met bloemen

Via de keuken kun je ook naar onze bijkeuken, waar je de vaatwasser, wasmachine en wasdroger verstopt achter deurtjes vindt. We hebben dit zelf in elkaar geknutseld. Het blad hebben we gemaakt van het natuursteen dat over bleef na het leggen van de vloer. Een goedkope maar best leuke oplossing. Ook hebben we hier een extra spoelbak, wat best heel handig is als je bijvoorbeeld echt vies uit de tuin komt.

Bijkeuken landelijke stijl

Beneden, grenzend aan de bijkeuken, vind je ook de badkamer en het toilet. Aan het toilet kun je nog een beetje zien dat ook ik een Rivièra Maison-periode heb gehad.

Lambrisering toilet landelijk

Met de badkamer ben ik nog steeds ontzettend blij! Tien jaar geleden was betonstuc nog niet zo bekend als nu. Ik weet nog dat ik ooit iets van tadelact had gezien en ik wist; dit MOEST ik hebben. Totdat we hoorden welk prijskaartje hier aan hing, schrik… toen hebben we maar gezocht naar iets wat hierop zou lijken.

Badkamer sober stoer

Doucheruimte met nisjes

Radiator

Op de bovenverdieping zijn onze drie slaapkamers te vinden. Dit is voor ons ook een belangrijke reden om te gaan verhuizen. Nu ons gezin compleet is met drie meiden, zoeken we eigenlijk een plekje waar we vier slaapkamers hebben.

Slaapkamer landelijke stijl

Houten bankje met kruik

Kinderkamer landelijke stijl

Kast met louvredeuren kinderkamer

Babykamer

Commode babykamer

Tot zover de rondleiding binnen. Drie jaar geleden hebben we ook de hele tuin op zijn kop gehad. Compleet met bestratings- en beplantingsplan. Het plan is zo bedacht dat we vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar bloeiers hebben. Rond deze tijd van het jaar begint het met de bollen die we geplant hebben. Daarna neemt de vaste beplanting, in volgorde van bloeiperiode het over. We hebben er voor gekozen om de borders op het bovenste terras in de kleuren wit/lime/groen/grijs te houden. De beplanting op het lagere terras (met overkapping) is lila/roze/paars.

Tuin landelijke stijl

Tuin bij jaren '30 woning

Tuin bij jaren '30 woning

Tuin bij jaren '30 woning

Ik hou ontzettend van tuinieren. Het allerleukste van ‘het in de tuin bezig zijn’ vind ik dat je echt eer van je werk hebt! Daarnaast vinden de meiden de vlinders die erop af komen geweldig. Ik zal jullie wat foto’s laten zien van afgelopen seizoen, want de tuin is nu nog aardig in rust..

Tuin bij jaren '30 woning

Tuin bij jaren '30 woning

Tuin landelijke stijl

Tuin bij jaren '30 woning

Tot zover mijn binnen- en een beetje mijn buitenkijker! Super leuk dat je de tijd hebt genomen om mijn foto’s en verhaal te bekijken en te lezen. Misschien tot op Instagram!

Trijntje op Instagram: Trijntje_Visser.

BewarenBewaren

8 reacties

 1. Coba schreef:

  Wauwwww …. Geweldig mooi en sfeervol huis hebben jullie…. Ain ploatje haha. ….Wens jullie een heel mooi huis voor de toekomst , maar dat zal vast wel lukken …Lieve groet uit Drenthe.

 2. Marina schreef:

  Ha Trijntje,
  Dit was een mooie binnenkijker. Je hebt een prachtig huis.
  Helemaal mijn smaak en als ik je tuinfoto`s zie dan verlang ik helemaal naar de zomer!
  Het is dat ik je al een tijdje volgt maar anders had je er een volger bij hoor ;-)

  Marina
  wonen_op_21

 3. brenda schreef:

  Een prachtige sfeervolle binnenkijker.
  Super mooie materialen gebruikt in huis.
  Succes met het nieuwe huis.
  Groetjes Brenda
  (brenda wonen in je eigen stijl)

 4. Danielle schreef:

  Mooie sfeervolle binnenkijker

 5. Ans v Rooij schreef:

  Zonde dat je wil verhuizen met zo een prachtig huis,super mooi ingericht hoor,maar snap dat het fijn is met 3 meiden om meer ruimte te hebben!

 6. Annelies schreef:

  Wat een prachtig en sfeervol ingericht huis!! Veel succes in je nieuwe huis.
  Ik ga je graag volgen op insta.

  Groetjes Annelies.

 7. Denis schreef:

  Hello – very cozy home. We are interested in that 2 stone washing table in the bathroom. Could you please tell us where we can find them? Br denis (germany)

 8. Lisanne schreef:

  Hoi Trijntje, wat een schitterend huis hebben jullie!
  Je gaf aan dat je in de badkamer betonstuc hebt, maar de kleur is veel warmer dan betonstuc toch?
  Zou je me kunnen laten weten wat jullie precies hebben laten maken, want wij vinden beton cire te duur.
  Dank je wel.
  Groetjes lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.