Binnenkijken bij Marina deel 2

Mijn naam is Marina en heb al eens eerder de eer gehad om aan de binnenkijker op De Wemelaer mee te mogen doen. Je zal je dan ook afvragen van hè, doet ze nu weer mee? Ik zal je vertellen hoe het is gegaan: een tijdje geleden vroeg Benita aan haar lezers wat ze graag zouden willen zien op De Wemelaer. Nu vind ik De Wemelaer goed zoals het is, maar opeens bedacht ik me dat het misschien wel leuk zou zijn om bijvoorbeeld oude binnenkijkers die al eens online kwamen weer eens voorbij te laten komen. Hoe zijn hun inrichtingen vandaag de dag?

Want? Inrichtingen veranderen, kleuren in huis veranderen, stijlen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de industriële trend, in de loop van de tijd heb ik de woonstijlen langzaamaan zien veranderen. Ineens staan er bossen kleurige bloemen in huis, groene planten en pastelkleurtjes.

2 jaar geleden was dat not done, kleur paste niet in de landelijke, sobere stijl. Hoe grijzer en soberder, hoe mooier. Maar op dit moment zien we de lichte tinten steeds meer terug in het interieur.

Ik merk dat ook bij mijn eigen inrichting. Ik mocht in april 2017 mijn binnenkijker laten zien en als ik de foto’s nu terugzie is er alweer zoveel veranderd in huis. Onze slaapkamer kreeg een make-over, er gingen meubels en er kwamen meubels.. EN er kwam een hondje :) Ons Guusje is wel de allerleukste en liefste accessoire die ik heb, onbetaalbaar en uniek.

Veel klein spul aan woonaccessoires werd verkocht of ging richting kringloop. Hierdoor kwam er rust in huis. Een geplaatst muurtje om een steunbalk uit het zicht te halen verdween. Ervoor in de plaats kwam een verweerde oude, eiken balk. We hebben ondertussen veel gedaan en blijven lekker bezig.

Naar aanleiding van mijn berichtje naar Benita mag ik nu de spits afbijten in de nieuwe rubriek ‘binnenkijker 2.0’ ;)

Veel kijkplezier!


Welkom in mijn straatje. Ons voortuintje heeft 4 buxusvakken met daar in Little Lime hortensia’s. Sinds vorig jaar hebben we ook 2 leiplatanen geplaatst.

Voortuin woning landelijke stijl

Buxus voortuin voordeur landelijk

Natuurlijk zijn accessoires onmisbaar in een huis, hier wissel ik zelf ook regelmatig mee. De panelen waren eigenlijk spiegels maar die waren er al snel uit. Nu staan ze voor het raam en werken ook goed tegen de inkijk. Kandelaars zijn ook items die je niet kan missen in een sober interieur, daar heb ik ook een leuke verzameling van.

Kandelaar Amaryllis bol paneel

De rijstpot is ook zo’n item, een blijvertje wat mij betreft, een mooie toef er over laten hangen of zoals nu; met botteltakken op een biels. Soms zijn er van die items die je nooit weg zal doen.

Rijstpot op zuil landelijke kast

Bloemen, elke week maak ik mezelf blij met een boeket bloemen. Heel vaak kies ik een bos in de inmiddels bekende Bloomon stijl. Zo leuk!

Bloemen in kruik kast landelijke stijl

Groendecoratie’s zie je ook veel terug hier in huis, voor een stoere steeneik toef is er altijd wel een plekje. Zoals op deze oude plukladder.

Toef op decoratieladder

In maart 2017 hebben we onze badkamer grondig verbouwd, de oubollige stijl werd verruild voor een strak landelijke stijl. We kozen voor beton-ciré, strakke kranen, een regendouche en badmeubel.. Zo blij met deze metamorfose!

Badmeubel landelijke stijl

Beton ciré badkamer

badkamer beton ciré

Nisje badkamer landelijk

Helaas hadden we in het douchegedeelte last van doorslaande vochtplekken in het ciré. Na diverse reparaties was ik het na enkele maanden beu en hebben we er voor gekozen om het natte gedeelte te betegelen. Echt, dat had ik meteen moeten doen. Ik vind het persoonlijk minder steriel staan als ciré en de tegels passen perfect bij de kleur ciré, waar ik trouwens voor de rest super tevreden mee ben.

Olijfbak handzeep vogeltjes

In de woonkamer hebben we ruim drie jaar geleden de plavuizen vloer vervangen voor een PVC vloer van M. Flor. Wat een ideale vloer is dat toch, met een hele warme uitstraling. Zoveel beter passend bij de stijl die we nu hebben in huis.

Kapstok boven de bank

Toef op kruik

Grijze open kast landelijke stijl

Onze woonkamer is aan de voorkant van ons huis gelegen. Het dak loopt schuin naar boven en we kijken 6 meter omhoog. We hebben ook een kleine vide waar je overheen komt als je naar de master bedroom gaat. Vanaf de vide kijk je zo de woonkamer in.

Vide woonkamer landelijke stijl

Het tv-meubel hebben we een tijdje geleden weggehaald en in plaats daarvan vonden we op Marktplaats een prachtige Biedermeier kast. Deze was naturel grenen maar hij staat nu in de krijtverf van Pure&Original (kleur Thunder Sky).

Woonkamer landelijke stijl

In deze kast staan nu de tv en radio. Heerlijk dat het het grote, zwarte ding weggewerkt is. Ook is er veel aan kleine accessoires en meubels weggegeven of verkocht. Minder spullen geeft rust in huis. En dat geeft ookweer rust in mijn hoofd.

Toen ik net begon met deze stijl, nu zo`n drie jaar geleden kocht ik heel veel kleine dingen. Ik vond alles leuk en mooi en wilde het allemaal hebben. Nu ben ik er inmiddels achter dat je beter twee grote items kunt kopen dan tien kleine prulletjes. Ach ja, aldoende leert men, zelfs op je 55ste ;)

Groene fauteuil wijntafel lamp

De keuken hebben we enkele jaren geleden ook een boost gegeven, deze was beuken met vanille accenten. Zó jaren ’80, dus niet echt meer van deze tijd. Maar de keuken an sich was nog goed, Duitse degelijkheid zullen we maar zeggen. Dus besloten we de kastjes en deurtjes over te laten spuiten. Er kwam een offwhite kleur op, nieuwe handgreepjes, nieuw inbouwapperatuur en een werkeiland met veel extra lades. Met deze keuken kan ik een tijd vooruit.

Lichte keuken landelijke stijl

Kookeiland keuken landelijk

Eethoek keuken landelijke stijl

Eethoek lichte keuken

Lichte keuken zwart aanrechtblad

Zwart rekje keuken

Krans boven fornuis

9 juni hebben we het mooiste accessoire voor in huis gekocht, eentje die nooit gaat vervelen. Onze kleine Guusje, een dwergteckel, waar we nog jaren veel plezier aan gaan beleven. We kjken uit naar de lange afstandswandelingen die we met haar gaan maken en de gezelligheid die een hond brengt. Mocht je nieuwsgierig zijn, Guusje heeft een eigen IG account daily_guusje.

dwergteckel pup Guusje

In oktober 2017 kreeg onze slaapkamer een make-over. De vloerbedekking maakte plaats voor M-Flor, oude behanglagen gingen van de muur. Op de kopse muur kwam het stoere Dublin behang van Karwei, dit is een 3D behang, het lijkt net een echt stenen muur. De slaapkamerdeur moet nog vervangen worden voor een barndoor. Dat zal een klusje zijn voor de wintermaanden.

Slaapkamer landelijke stijl

Behang muur motief slaapkamer

Ook timmerde mijn man het voeteneind van restanten steigerhout. Een sisal kleed op de grond maakt het helelmaal af. Het is een stoere slaapkamer geworden.

Hoofdbord bed steigerhout

Slaapkamer landelijk stoer

slaapkamer landelijke stijl

Bij mijn vorige binnenkijker had ik geen tuinfoto`s geplaatst. Nu staan ze er zeker bij. De tuin is in deze periode op zijn mooist. We hebben een doorsnee tuin van 6 bij 11 meter. Niet groot maar ben er wel heel blij mee. Makkelijk te onderhouden, veel groen, enkele Bolcatalpa’s tegen de inkijk en een verhoogde border.

Tuin landelijke stijl

Tuinset landelijke stijl

Waar we ook veel plezier aan beleven is onze overkapping/veranda. Er staat een loungebank onder waar je lekker in kunt ploffen en een zelfgemaakte vuurtafel. Als de dagen weer korter en frisser worden, kunnen we daardoor nog een tijd van het buitenleven genieten.

Veranda overkapping landelijke stijl

Leuk om weer mee te doen met de binnenkijker, ik ben benieuwd wie het stokje van me over gaat nemen. Binnenkijker 2.0, wie volgt?

Lieve groet, Marina.

Marina op Instagram: Wonen_op_21.

25 reacties

 1. Tineke hemmes schreef:

  Erg mooi en prachtige kleuren

  • Marina schreef:

   Dankjewel Tineke,

   In de loop der jaren komt het steeds dichter bij het plaatje zoals ik het in mijn hoofd had. Soms met schade en schande wijzer geworden door miskopen. Maar daar ook weer van geleerd.
   Leuk dat je even bij me binnen kwam kijken.

 2. Hanny schreef:

  Hoi Marina, ik had onlangs de eer om het live te mogen bewonderen, zo sfeervol, jouw huis!! En Guusje… ja, helemaal verliefd! Ik ben het heel erg met je eens dat interieurs in een paar jaar tijd enorm kunnen veranderen en het is dan ook heel leuk om dat eens naast elkaar te zetten! Super leuke reportage! Mag je trots op zijn!! Dikke kus, Hanny

  • Marina schreef:

   Dankjewel Tineke,

   In de loop der jaren komt het steeds dichter bij het plaatje zoals ik het in mijn hoofd had. Soms met schade en schande wijzer geworden door miskopen. Maar daar ook weer van geleerd.
   Leuk dat je even bij me binnen kwam kijken.

  • Marina schreef:

   Lieve Hanny,

   Dankjewel voor je lieve berichtje en wat een mooi compliment om te horen, ik wist het al een tijdje dat de Wemelaer 2.0 er aan zat te komen maar wilde het nog niet verklappen, en dat was best moeilijk moet ik je zeggen.
   En ja, jij hebt de eer om petemoei van ons Guusje te zijn. Dus jij kunt de veranderingen vaker live zien ;-))

  • Marina schreef:

   Lieve Hanny,

   Dankjewel voor je lieve berichtje en wat een mooi compliment om te horen, ik wist het al een tijdje dat de Wemelaer 2.0 er aan zat te komen maar wilde het nog niet verklappen, en dat was best moeilijk moet ik je zeggen.
   En ja, jij hebt de eer om petemoei van ons Guusje te zijn. Dus jij kunt de veranderingen vaker live zien ;-))

 3. Eefje schreef:

  Leukkkkk!!!!!

  • Marina schreef:

   Hey Eef,

   Leuk dat je even bij me binnen kwam wandelen, grappig dat je het niet gelijk door had dat het mijn huis was…

 4. Sandra schreef:

  Hoi Marina, wat een goed idee om nog eens terug te kijken bij de mensen die al ooit mee deden en wat top dat je de spits mag afbijten! Ik bedacht me laatst ook dat er in een jaar zoveel veranderd. En wat super dat Benita enthousiast was over dat idee. Je huis is prachtig, warm en heel sfeervol! Leuk dat je tuin er nu ook bij is vooral omdat je zo van tuinieren houdt. En Guusje❤️ Geen woorden nodig toch?

  Ik heb ervan genoten je mag trots zijn op wat je hebt neergezet!!!

  • Marina schreef:

   Sandra,

   Ja, ineens schoot dat door mijn hoofd, als ik al zo verander in stijl en kleur hoe is het dan bij de andere deelnemers aan de binnenkijker..
   Ik ben ook benieuwd wie er meer mee gaan doen aan binnenkijker 2.0
   De reactie`s zijn heel positief..
   Ik ben ook heel tevreden met hoe ik het nu in huis heb qua stijl maar wie weet… ooit over een paar jaar een 3.0 versie ;)

 5. sandra schreef:

  Wat leuk om de veranderingen in je huis te zien! En wat een goed idee van Benita…ga ik onthouden .
  Mooie verbeteringen, vooral Guusje !
  Liefs, Sandra

  • Marina schreef:

   Hoi Sandra, leuk hé het idee binnenkijker 2.0
   Na aanleiding van Benita`s vraag of lezers ideeën hadden voor de Wemelaer plopte dit idee bij me op. Benita reageerde daar heel enthousiast op en zie hier… mijn binnenkijker 2.0
   Gezellig dat je een reactie achterliet, pootje van Guusje.

 6. Cora schreef:

  Prachtige foto reportage van een smaak en sfeervol huis. Een metamorfose.!! Leuk Marina

  • Marina schreef:

   Dankjewel Cora, Ik vond het erg leuk dat je even bij me binnen kwam kijken.
   Als ik de 1e reportage terug zie en nu deze nieuwe is het echt een dag en nacht verschil. Blij met zoals het nu is.. Rust!

 7. Linda schreef:

  Goed bedacht, Marina! Er is in en om jouw woning inderdaad veel veranderd, dus waarom niet. Leuk en mooi om te zien!

  • Marina schreef:

   Dankjewel voor je reactie Linda, het interieur groeit met je mee en ongemerkt veranderd je smaak en je kijk . Soms gaat dat sneller als dat je zelf denkt. Kijk maar eens naar deze binnenkijker.
   Leuk dat je even binnen kwam wippen bij me..

 8. Serdina schreef:

  Hallo Marina , wat ontzettend leuk om je weer te zien bij de Wemelaar zeg :-) en wat een leuk idee ook !! Ik vind het echt prachtig hoe het nu bij jou is ( hoe het was.. was ook prachtig hoor haha ) maar dit is echt heel warm en sfeervol met hele mooie en stoere accessoires !! Lekker van genieten Meis van je mooie huis en ik blijf je volgen ;-)

  Liefs, Serdina.

  • Marina schreef:

   Hallo Serdina,

   Wat super leuk om je hier iets van je te lezen.
   Ja wat een verschil van styling in een redelijk korte tijd..
   Ik sta er zelf ook verteld van hoe in een korte tijd je huis met je mee veranderd.

   Liefs, Marina

 9. Garcyasplace schreef:

  Super leuk idee van jou ! En wat mooi en anders geworden hè , ik volg jou heel graag op IG en natuurlijk ook de fratsen van Guusje .

  • Marina schreef:

   Ja, echt anders geworden, zo gaat het meer en meer naar mijn ideale plaatje.
   Ons Guusje, die heeft het reuze naar haar zin bij ons, en wij met haar ;-)
   Super dat je een commentje achter liet Christel..

 10. Marian schreef:

  Wat een goed idee Marina! Wat woon je toch ontzettend mooi. En ja wat kan je interieur dan veranderen. Meegroeien noemen we dat. En ik snap helemaal dat Guusje je favoriete accessoire is. Zo leuk om te volgen ook.

  Ook ik kocht eerst vele kleine items, maar enkele grote is veel beter. Heerlijk dat we elkaar via het web kunnen volgen en elkaar kunnen inspireren.

  Groetjes Marian

  • Marina schreef:

   Hoi Marian,

   Bedankt voor je lieve en leuke reactie, meegroeien! Ja dat is wel het woord wat er goed bij past.
   Ik heb via Instagram al veel inspiratie opgedaan en dat vind ik er zo leuk aan, ik volg je ook graag en ooit, nou ja, binnen nu en een jaar kom ik een keer bij je koesen ;-))

 11. Chantal schreef:

  Wat een leuk idee: binnenkijken 2.0! Heb genoten van deze binnenkijker, wat een gezellig en sfeervol huis Marina! Wat een heerlijke passie is het toch, wonen en interieur!

  • Marina schreef:

   Bedankt voor dit mooie compliment en je reactie, ik geloof dat de 2.0 versie bij iedereen wel aanslaat. Leuk dat je kwam buurten ;-))

 12. Lennie schreef:

  Marina, wat een super mooie kast heb jij staan tegenover je bank. Helaas heb ik nog geen adres gevonden waar je zo’n soortgelijke kast kan kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.