Mijn naam is Marina en heb al eens eerder de eer gehad om aan de binnenkijker op De Wemelaer mee te mogen doen. Je zal je dan ook afvragen van hè, doet ze nu weer mee? Ik zal je vertellen hoe het is gegaan: een tijdje geleden vroeg Benita aan haar lezers wat ze graag zouden willen zien op De Wemelaer. Nu vind ik De Wemelaer goed zoals het is, maar opeens bedacht ik me dat het misschien wel leuk zou zijn om bijvoorbeeld oude binnenkijkers die al eens online kwamen weer eens voorbij te laten komen. Hoe zijn hun inrichtingen vandaag de dag?

Want? Inrichtingen veranderen, kleuren in huis veranderen, stijlen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de industriële trend, in de loop van de tijd heb ik de woonstijlen langzaamaan zien veranderen. Ineens staan er bossen kleurige bloemen in huis, groene planten en pastelkleurtjes.

2 jaar geleden was dat not done, kleur paste niet in de landelijke, sobere stijl. Hoe grijzer en soberder, hoe mooier. Maar op dit moment zien we de lichte tinten steeds meer terug in het interieur.

Ik merk dat ook bij mijn eigen inrichting. Ik mocht in april 2017 mijn binnenkijker laten zien en als ik de foto’s nu terugzie is er alweer zoveel veranderd in huis. Onze slaapkamer kreeg een make-over, er gingen meubels en er kwamen meubels.. EN er kwam een hondje :) Ons Guusje is wel de allerleukste en liefste accessoire die ik heb, onbetaalbaar en uniek.

Veel klein spul aan woonaccessoires werd verkocht of ging richting kringloop. Hierdoor kwam er rust in huis. Een geplaatst muurtje om een steunbalk uit het zicht te halen verdween. Ervoor in de plaats kwam een verweerde oude, eiken balk. We hebben ondertussen veel gedaan en blijven lekker bezig.

Naar aanleiding van mijn berichtje naar Benita mag ik nu de spits afbijten in de nieuwe rubriek ‘binnenkijker 2.0’ ;)

Veel kijkplezier!


Welkom in mijn straatje. Ons voortuintje heeft 4 buxusvakken met daar in Little Lime hortensia’s. Sinds vorig jaar hebben we ook 2 leiplatanen geplaatst.

Voortuin woning landelijke stijl

Buxus voortuin voordeur landelijk

Natuurlijk zijn accessoires onmisbaar in een huis, hier wissel ik zelf ook regelmatig mee. De panelen waren eigenlijk spiegels maar die waren er al snel uit. Nu staan ze voor het raam en werken ook goed tegen de inkijk. Kandelaars zijn ook items die je niet kan missen in een sober interieur, daar heb ik ook een leuke verzameling van.

Kandelaar Amaryllis bol paneel

De rijstpot is ook zo’n item, een blijvertje wat mij betreft, een mooie toef er over laten hangen of zoals nu; met botteltakken op een biels. Soms zijn er van die items die je nooit weg zal doen.

Rijstpot op zuil landelijke kast

Bloemen, elke week maak ik mezelf blij met een boeket bloemen. Heel vaak kies ik een bos in de inmiddels bekende Bloomon stijl. Zo leuk!

Bloemen in kruik kast landelijke stijl

Groendecoratie’s zie je ook veel terug hier in huis, voor een stoere steeneik toef is er altijd wel een plekje. Zoals op deze oude plukladder.

Toef op decoratieladder

In maart 2017 hebben we onze badkamer grondig verbouwd, de oubollige stijl werd verruild voor een strak landelijke stijl. We kozen voor beton-ciré, strakke kranen, een regendouche en badmeubel.. Zo blij met deze metamorfose!

Badmeubel landelijke stijl

Beton ciré badkamer

badkamer beton ciré

Nisje badkamer landelijk

Helaas hadden we in het douchegedeelte last van doorslaande vochtplekken in het ciré. Na diverse reparaties was ik het na enkele maanden beu en hebben we er voor gekozen om het natte gedeelte te betegelen. Echt, dat had ik meteen moeten doen. Ik vind het persoonlijk minder steriel staan als ciré en de tegels passen perfect bij de kleur ciré, waar ik trouwens voor de rest super tevreden mee ben.

Olijfbak handzeep vogeltjes

In de woonkamer hebben we ruim drie jaar geleden de plavuizen vloer vervangen voor een PVC vloer van M. Flor. Wat een ideale vloer is dat toch, met een hele warme uitstraling. Zoveel beter passend bij de stijl die we nu hebben in huis.

Kapstok boven de bank

Toef op kruik

Grijze open kast landelijke stijl

Onze woonkamer is aan de voorkant van ons huis gelegen. Het dak loopt schuin naar boven en we kijken 6 meter omhoog. We hebben ook een kleine vide waar je overheen komt als je naar de master bedroom gaat. Vanaf de vide kijk je zo de woonkamer in.

Vide woonkamer landelijke stijl

Het tv-meubel hebben we een tijdje geleden weggehaald en in plaats daarvan vonden we op Marktplaats een prachtige Biedermeier kast. Deze was naturel grenen maar hij staat nu in de krijtverf van Pure&Original (kleur Thunder Sky).

Woonkamer landelijke stijl

In deze kast staan nu de tv en radio. Heerlijk dat het het grote, zwarte ding weggewerkt is. Ook is er veel aan kleine accessoires en meubels weggegeven of verkocht. Minder spullen geeft rust in huis. En dat geeft ookweer rust in mijn hoofd.

Toen ik net begon met deze stijl, nu zo`n drie jaar geleden kocht ik heel veel kleine dingen. Ik vond alles leuk en mooi en wilde het allemaal hebben. Nu ben ik er inmiddels achter dat je beter twee grote items kunt kopen dan tien kleine prulletjes. Ach ja, aldoende leert men, zelfs op je 55ste ;)

Groene fauteuil wijntafel lamp

De keuken hebben we enkele jaren geleden ook een boost gegeven, deze was beuken met vanille accenten. Zó jaren ’80, dus niet echt meer van deze tijd. Maar de keuken an sich was nog goed, Duitse degelijkheid zullen we maar zeggen. Dus besloten we de kastjes en deurtjes over te laten spuiten. Er kwam een offwhite kleur op, nieuwe handgreepjes, nieuw inbouwapperatuur en een werkeiland met veel extra lades. Met deze keuken kan ik een tijd vooruit.

Lichte keuken landelijke stijl

Kookeiland keuken landelijk

Eethoek keuken landelijke stijl

Eethoek lichte keuken

Lichte keuken zwart aanrechtblad

Zwart rekje keuken

Krans boven fornuis

9 juni hebben we het mooiste accessoire voor in huis gekocht, eentje die nooit gaat vervelen. Onze kleine Guusje, een dwergteckel, waar we nog jaren veel plezier aan gaan beleven. We kjken uit naar de lange afstandswandelingen die we met haar gaan maken en de gezelligheid die een hond brengt. Mocht je nieuwsgierig zijn, Guusje heeft een eigen IG account daily_guusje.

dwergteckel pup Guusje

In oktober 2017 kreeg onze slaapkamer een make-over. De vloerbedekking maakte plaats voor M-Flor, oude behanglagen gingen van de muur. Op de kopse muur kwam het stoere Dublin behang van Karwei, dit is een 3D behang, het lijkt net een echt stenen muur. De slaapkamerdeur moet nog vervangen worden voor een barndoor. Dat zal een klusje zijn voor de wintermaanden.

Slaapkamer landelijke stijl

Behang muur motief slaapkamer

Ook timmerde mijn man het voeteneind van restanten steigerhout. Een sisal kleed op de grond maakt het helelmaal af. Het is een stoere slaapkamer geworden.

Hoofdbord bed steigerhout

Slaapkamer landelijk stoer

slaapkamer landelijke stijl

Bij mijn vorige binnenkijker had ik geen tuinfoto`s geplaatst. Nu staan ze er zeker bij. De tuin is in deze periode op zijn mooist. We hebben een doorsnee tuin van 6 bij 11 meter. Niet groot maar ben er wel heel blij mee. Makkelijk te onderhouden, veel groen, enkele Bolcatalpa’s tegen de inkijk en een verhoogde border.

Tuin landelijke stijl

Tuinset landelijke stijl

Waar we ook veel plezier aan beleven is onze overkapping/veranda. Er staat een loungebank onder waar je lekker in kunt ploffen en een zelfgemaakte vuurtafel. Als de dagen weer korter en frisser worden, kunnen we daardoor nog een tijd van het buitenleven genieten.

Veranda overkapping landelijke stijl

Leuk om weer mee te doen met de binnenkijker, ik ben benieuwd wie het stokje van me over gaat nemen. Binnenkijker 2.0, wie volgt?

Lieve groet, Marina.

Marina op Instagram: Wonen_op_21.