Binnenkijken bij Jeanette

Hallo allemaal,

Ik zit nog niet zo lang op Instagram maar al gauw ontdekte ik De Wemelaer van Benita. Wat een mooie binnenkijkers kwamen er voorbij. Nu ben ik zelf benaderd om mee te doen en dat vind ik erg leuk! Mijn man die in zijn vrije tijd graag foto’s maakt, heeft me geholpen bij het maken van de foto’s.

Even voorstellen: mijn naam is Jeanette Harmsen, 50 jaar, al bijna 22 jaar getrouwd en wij hebben samen 1 zoon, Gijs (16). Wij wonen met veel plezier in de Achterhoek.

We zijn gaan samenwonen in een leuke kleine huurwoning met een interieur dat meer op een blank eiken paleis leek. Toen kregen we de kans om een nieuw huis (2-onder 1 kap) te bouwen. Dat hebben we gedaan. We namen de blank eiken meubels mee maar al gauw vond ik de koloniale stijl veel leuker en verdwenen alle eiken meubels. Alles werd koloniaal, inclusief de babykamer.

Na 10 jaar kregen we opnieuw de kans om te gaan bouwen, 100 meter verderop in de straat, dit huis was in zijn geheel groter opgezet en daar hoefden we dus niet lang over na te denken. Via een bekende kwam ik in contact met brocante spulletjes, ik heb zelfs met een tweetal dames een tijd lang zelf brocante accessoires gemaakt en verkocht. Ook Riviera Maison heb ik een tijd lang in mijn interieur toegepast. Door de brocante kwam ik steeds meer in aanraking met de landelijke stijl. Langzaam veranderde ik mijn koloniale interieur naar een landelijk / stoer interieur. Een aantal brocante “schatten” heb ik bewaard en zijn terug te vinden in een kastje dat ik daar speciaal voor heb laten maken.

Voor mijn inspiratie kijk ik nu dagelijks op Instagram en heb daar al veel leuke ideeën opgedaan. Ik wens jullie veel kijkplezier en tot ziens op Instagram!

Landelijk witte kast

Landelijk brocante woonkamer

Brocante kastje muur woonkamer

Kapstokje brocante muurdecoratie

Witte klepbank eettafel

Dadeltak op kruik

Kroonluchter boven eettafel

Witte kast landelijk brocante

Glazen potten

Windlicht hangkandelaar

Woonkamer landelijk klassiek

Dadeltak op schaal

Grijze hoekbank Keulse potten vensterbank

Woonkamer landelijk warm

Wit tafeltje kuifspiegel etagère

Glazen fles met takken vensterbank

Landelijke fauteuil woonkamer

Pot met voorjaarsbloemen

Balusters vensterbank landelijk

Wijntafel balusterlamp fotolijsten

Jeanette op Instagram: Jeanette Harmsen.

4 reacties

 1. Serdina schreef:

  Een gezellige warme sfeer en mooie Brocante “schatten” in je prachtige kast :-)

  Groetjes Serdina .

 2. Tiny Steijvers schreef:

  Een huis waar je je thuis voelt, warm en gezellig. Mooie combi van brocante en landelijk.

 3. Metje schreef:

  Gezellig huis!

 4. Kitty.bakkenes schreef:

  Wat een gezelligheid en warm huis super mooie assersoiressen
  Bedankt dat je het liet zien
  Groet kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.