Stylen: ideeën voor een lange muur in een landelijke woonkamer

Er komen regelmatig vragen binnen over het stylen van een lange muur. Het kan best een lastig obstakel zijn zo’n eindeloze, lange saaie wand in de woonkamer. Ik deed een oproep op Instagram en heb verschillende dames gevraagd om mee te doen, maar het bleek lastiger dan gedacht om meerdere geschikte gegadigden te vinden.

Daarom gaat alle eer en roem naar Caro vanavond! Zij laat je zien wat voor mooie oplossing ze hiervoor bedacht heeft in hun prachtige huis!


Een poosje geleden alweer zag ik een oproep van Benita die mij meteen aansprak namelijk: hoe style jij je lange muur? Ik stuurde haar een berichtje dat ik hier graag aan mee wilde werken, want ervaring met een lange muur stylen of eigenlijk beter het verbouwen van een lange muur heb ik inmiddels!

Wat superleuk Benita, dat ik via jouw rubriek jullie een kijkje mag geven in mijn huis! Drie jaar geleden kochten wij een 2-onder-1- kap nieuwbouwwoning in de jaren ’30-stijl. Het moest nog gebouwd worden dus konden we van te voren nog voor verschillende opties kiezen. Eén van die opties was om de keuken met 2 meter uit te bouwen.Zo ontstond niet alleen een heerlijke woonkeuken maar ook een gigantische wand van 12.5 meter lang, die vanaf de keuken tot de woonkamer loopt!

Toen we de bouwtekening onder ogen kregen bleek die hele lange wand toch wel enigszins ongezellig te ogen. Wat te doen met die wand?

We kozen ervoor om bij gebrek aan kastruimte, een inbouwkast langs die lange wand te laten maken. Om het geheel te laten breken en sfeer te creëren wilden we voor een kamer en-suite gaan. Ik hou van de sfeer van oude jaren ’30 woningen, als we dat eens zouden kunnen realiseren!

Na wat speurwerk op het internet ben ik aan de slag gegaan met het idee die enorme lange muur gezellig en praktisch in te laten richten. We vonden een timmerbedrijfje dat ons kon helpen bij de uitvoering van dit idee. Na eigenhandig een ontwerp te hebben bedacht voor de kamer en-suite, kwam ik op Pinterest een plaatje tegen van prachtige houten deuren, die moesten in de kast komen!

Lange muur landelijke woonkamer

Lange wand woonkamer ideeën

Grote kruik landelijk interieur

De styling van deze lange wand houd ik nu verder simpel. Er zit kalkverf op de wanden zit en ja dat geeft al zoveel sfeer! Een mooi kleed, een oude kruik, een krans van natuurlijke materialen, alles in ton sur ton kleuren, afgewisseld met enkele zwarte elementen, meer heeft ons huis niet nodig.

Kalkverf lange muur landelijke woonkamer

Landelijk wonen binnenkijken

Grote landelijke kruik

Aan de kopse kant van de inbouwkast hebben we een nis met oude houten planken gemaakt. Veel van de items die er in staan heb ik zelf bewerkt met muurvuller of verf. Een enkele tak, of een kruikje van de kringloop doen het ook erg goed en geven net die unieke sfeer waar ik altijd naar op zoek ben.

Woonkamer landelijk warm

Nisjes kast woonkamer muur

Oude deur op tafeltje met grote krans

Het mooiste compliment dat ik laatst van iemand kreeg was dat ons huis van binnen de sfeer heeft van een echt oude woning. Nog elke dag zijn we zo blij met dit warme, knusse leefhuis.

Groetjes Caro.

Caro op Instagram: Weer_thuis.

Heb je ook een lange muur en wil je meedoen aan deze rubriek? Stuur dan even een berichtje via het contactformulier.

1 reactie

  1. Sylvia schreef:

    Prachtige foto’s en mooi idee voor een lange muur!
    Wat een mooie kleuren hebben jullie gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.