Hallo lieve binnenkijkers,

Helemaal blij en verrast was ik toen ik op Instagram een berichtje van Benita kreeg; ons huis als binnenkijker op De Wemelaer?

Ja en dan word je gevraagd door Benita. Help! Stress! Het huis is nog niet af. Mijn man vloog ook redelijk in de stress toen hij hoorde dat de badkamer en de slaapkamer nog even geverfd moesten worden, haha. Ook het onderhuis staat nog op de planning, maar dat project duurt zeker een paar maanden, dus dat laat ik vandaag niet zien.

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Nathalie Euser, 42 jaar, werkzaam in de schoenen en daarnaast freelance stylist. Ook heb ik jaren als interieuradviseur in een meubelzaak gewerkt. We hebben dit huis in oktober 2017 gekocht en in dat jaar best veel verbouwd. Ook ben ik vanaf het moment van verhuizen overgestapt naar het sobere interieur. Vanaf het moment dat we hier zijn komen wonen, heb ik een Instagram account aangemaakt om volgers mee te laten kijken in onze verbouwingen en decoraties, iets dat ik heel graag doe.

Ik neem je mee ‘en route’.

Ons huis staat in de oude dorpskern van Barendrecht en is eind 1800 een kruidenier geweest. In de jaren ’50 deed het dienst als kapsalon en ongeveer 20 jaar geleden fungeerde het als decoratiewinkel.

Landelijk wonen Binnenkijken bij Nathalie

De deur zit op de hoek van het huis en waar je binnenkomt in ons knusse gangetje. De houten vloer die erin lag, hebben we vervangen door zwarte plavuizen. Zelf vind ik de kleuren op de muur en lambrisering prachtig staan bij de zwarte deuren. Ons toilet is ons leukste knusse kamertje van het huis. Trots zijn we de op de behangprint aan de muur. Het is ons huis begin 1900, toen paard en wagen nog door de straat reden.

Donkere kozijnen zwarte luxaflex hal

Grijze en-suite deuren landelijk

Toilet lambrisering zwartwit foto

Via onze mooie schuifdeuren kom je in de voorkamer en rechts vind je de woonkamer. De vorige eigenaren woonden juist waar de keuken staat maar wij hebben dat omgegooid. Het is best een drukke straat en mensen kijken bij ons altijd wel naar binnen, wat wij overigens niet erg vinden maar een beetje privacy is toch ook wel lekker. We zijn dus aan de achterkant van het woonhuis gaan wonen.

De stijl die ik heb is een combi van sober, industrieel en brocante. Nog steeds ben ik verliefd op het behang in de woonkamer en eetkeuken en daar hebben we behoorlijk veel positieve reacties op gekregen. Het tv-meubel in de woonkamer heeft mijn man zelfgemaakt. Het hout is afkomstig van een oude hockeytribune. Afgelopen jaar hebben we een mooie houtkachel laten plaatsen en tot op de dag van vandaag genieten we daar van. Het buikkastje naast de bank blijft in ons interieur omdat het van mijn oma is geweest, het kastje zal waarschijnlijk nog 10 cm lagen aan verf krijgen maar wegdoen is geen optie. Het schrijftafeltje tegen de muur heb ik via Marktplaats op de kop getikt. Het tafeltje was grenen en heb ik bewerkt met oude eik beits. Ik vind het altijd een uitdaging om betaalbare spullen te kopen. Daarom vind ik het ook altijd leuk om met vriendinnen over een brocante markt te struinen.

Landelijke woondecoratie mos kandelaars

Woonkamer landelijk stoer

Buikkastje kruiklamp kruikje plank

Kruiklamp kruikje met gipskruid

Linnen doek Nepalese vaas stolp

Vensterbank glazen box gewei

Salontafel met wielen houtkachel

Houten klosjes met takjes aan deurklink

Wijntafel zwarte poes in rieten tas

Muurkandelaar met bruine stompkaarsen

Via de tussendeur kom je in de woonkeuken. Hier zitten we het meest als we vrienden over de vloer hebben. Heerlijk tafelen met een kaasje en een wijntje. De oude kerkbank die er staat heb ik net een paar weken en hoe leuk, ook via Marktplaats gekocht voor 50 euro. De keuken is landelijk maar niet sober. Ik hou van een gezellige rommelkeuken waar je in kunt kokkerellen. Dus bij mij geen strakke sobere keuken, maar lekker een beetje rommelig.

Grote grijze kast kar krans klapstoel

Woonkamer stoer industrieel

Glazen fles met takken stoer wonen

Wanddecoratie landelijk en stoer wonen

Rieten mand op oude kerkbank

Stoere keuken met open planken

Keuken planken ideeën

De trap naar boven zit achter de keuken en dan kom je meteen in onze slaapkamer terecht. Deze kamer is speciaal nog even voor de foto’s geverfd (nu wilde ik dat al geruime tijd, hoor). Heel de zolder was spierwit en sinds kort dus sober. Zelf vind ik de kleuren geweldig bij elkaar passen en de lamp in de nok prachtig. Hij geeft een mooi effect qua licht in deze kamer.

Landelijke slaapkamer met schuine wand en dakramen

Leeslampje pot in plant

Oud blik linnen doek

Houten plank plantjes krans

Effect lamp op plafond en muren

De badkamer is van het merk Herritage en zat er al in toen wij hier kwamen wonen. Hij is niet sober, maar ik vind het nog steeds een mooie badkamer. Om hem wat warmer te maken, hebben we de muren geverfd. Verder hebben we een aantal houten elementen toegevoegd. De sfeer is totaal anders dan de rest van ons huis, maar ik vind het juist leuk om een andere stijl te kunnen laten zien.

Badkamer Heritage

Houten badplank met badkamer accessoires

Houten steenmal badrand met Etos producten

Houten plank boven wastafels met mandjes

Dan gaan we weer even naar beneden en gaan we via de achterdeur naar de tuin. De foto’s zijn van afgelopen zomer, omdat het buiten nu sober en kaal is. Mijn man heeft samen met zijn vrienden deze mooie schuur en veranda neergezet. Hij is daar, buiten zijn normale werk, ongeveer een half jaar dag in dag uit mee bezig geweest. Zoals jullie zien mag het resultaat er zijn! We hebben meerdere zithoeken in de tuin gecreëerd, zodat je afhankelijk van het tijdstip van de dag overal lekker in de zon kunt zitten. Het idee was om een landelijke tuin met Franse invloeden te creëren. Door de combinatie van grind, hout en kinderkopjes vind ik dat goed gelukt. Het bordes (vlonder) heeft mijn man bedacht, omdat de tuin lager ligt dan het huis. Nu loopt de overgang naar de rest van de tuin meer geleidelijk.

Overkapping landelijke tuin

Overkapping boomstamtafel loungeset landelijk

Boomstamtafel loungeset overkapping

Landelijke tuin met grind en tegels

Nou lieverds, dit was mijn binnenkijker. Hij staat er op, spannend! Wat ik al zei; komende weken/maanden gaan we nog genoeg verbouwen. Het onderhuis als eerste en later de markiezen weer terug aan de voorkant van de gevel. Willen jullie onze veranderingen volgen of inspiratie opdoen? Volg me dan op instagram: Cheznathalie2. Tot daar!

Heel veel liefs en dikke kus Nathalie.