Stylen op De Wemelaer deel 13: de buffetkast!

Mooi zo’n grote kast in de kamer, maar wat zet je erin? De inspirerende tips en prachtige foto’s van Liz en Melissa brengen je vast op leuke ideeën!


Style je buffetkast 3x anders van Melissa!

Wat leuk dat Benita mij gevraagd heeft voor haar styling rubriek! Deze keer is het onderwerp ‘buffetkast’! Dit is best een uitdaging voor mij omdat ik niet vaak wissel met accessoires maar alles een vast plekje heeft. Ik schuif weleens wat natuurlijk maar vaak eindigt het op dezelfde plaats weer terug!

Ik ben begonnen met alle accessoires uit de kast te halen en op tafel te zetten. Alle ruimtes van ons huis doorgelopen en ook daarvan accessoires aan de tafel toegevoegd. Daarna groepjes gemaakt en geregeld een stap naar achteren gezet om het totaal plaatje goed te kunnen bekijken en wat vond ik dit leuk om te doen!

De buffetkast is redelijk groot en was eerst wit, echt Riviera Maison stijl. De glazen schuifdeuren heb ik eruit gehaald en daarna de binnenkant met kalkverf Corno en de buitenkant met krijtverf Piombo geverfd.

De landelijke stijl vind ik erg mooi, maar binnen deze stijl kun je nog verschillende kanten op. Ik mix en match dan ook graag.

Nu leek het mij heel leuk om juist 3 verschillende stijlen binnen de landelijke stijl uit te lichten. Natuurlijk allemaal op mijn eigen manier!

Styling 1: de stoere sobere stijl

Bij deze stijl staat vooral wabi sabi centraal, het gebruik van oude verweerde materialen en less is more!

Grijze open buffetkast stoer landelijk

Ik heb het bewust rustig gehouden…overdaad schaadt! Alles wat je ziet is puur decoratief; al het praktische heb ik weggelaten. Om het toch wat luchtig te houden heb ik enkel een toef van takken aan de paneeldeur gehangen en een magnolia tak toegevoegd.

Open kast woonkamer inrichten

Op deze foto zie je duidelijk het verweerde in de potten en de houten poer. Toch moet je wel altijd uitkijken met deze stijl dat het niet te sober/somber wordt! Om dit te voorkomen gebruik ik niet alleen hout, maar combineer ik het met glas en steen/keramiek.

Buffetkast landelijk inrichten

Om het allemaal stoer te maken voeg ik ook zwart staal toe. Zoals in het stoere lampje en de glazen decoratie boxen.

Styling 2: de Scandinavische stijl

Hier staat juist het praktische centraal maar nog steeds niet te vol.

Open kast woonkamer

Nu mag al het mooie servies gezien worden! Ook bij deze stijl gebruiken ze licht hout en riet. Dus heb ik de picknickmand en het lichte serveerblad erbij gezet. Praktisch en mooi!

Buffetkast open landelijk

Ook wit zie je veel in deze stijl, dus daar passen de witte magazines goed bij. De Scandinaviërs houden ook van groene planten, dit heb ik dit benadrukt met de groenbladerige klimop tak.

Grijze kast open landelijk

In het hoge noorden zijn de temperaturen een heel stuk kouder. Vaak komen vachten dan ook voor in deze stijl. Lekker nonchalant op de grond met een goedgevulde mand met haardhout erbij.

Styling 3: chique landelijke stijl

Bij deze stijl mag het allemaal wat meer zijn. Ook zie je meer kleur en verfijnde vormen.

Grijze open kast landelijk wonen

De kast mag nu goed gevuld zijn. Om het allemaal wat spannend te houden, is het belangrijk om de kast niet alleen te vullen met servies maar ook hout en glas te gebruiken.

Landelijk wonen grijze kast

Hier zie je naast het servies ook duidelijk de goed gevulde voorraad glazen en de chique glazen taart plateau. De plaids met verschillende structuren en kleuren zorgen weer voor wat afwisseling zodat alles niet ‘zo strak’ oogt.

Woonkamer landelijk warm

Bij chique hoort ook een vrouwelijke touch zoals de mooie bos bloemen in de kruik op de grond. Om het groen door te trekken in het geheel heb ik deze kleur herhaald door bloembollen onder de glazen stolp te leggen en kransen taartjes te plaatsen.

Voor warmte en en kleur heb ik een paar mooie kussens op de grond gelegd. Zo vorm je een mooi hoekje om de wijntafel.

Hopelijk hebben jullie genoten van deze 3 stijlen binnen de landelijke stijl, voor welke stijl zou jij gaan?:)
Groetjes Melissa


Style je kast 3x anders van Liz!

Styling 1: brocante

De buffetkast heb ik met krijtverf in een warme grijze tint geschilderd en de bovendeurtjes eruit gelaten, hierdoor is het een fijn styling-object geworden. Op deze foto is de kast in brocante stijl ingericht.

Grijze open landelijke kast

De zwarte kan kocht ik in de kringloopwinkel, het houten ornament is van een oud kastje en het kransje maakte ik zelf.

Vaasje krans ornament in open kast

De stolpvoet met daarop een antieke reiswekker maakte ik zelf en de stolpvoet met de zelfgemaakte bronskleurige vlinders is een oude klos van metaaldraad dat gebruikt is in ons bedrijf

Glazen stolpen buffetkast

De buffetkast staat bij onze eettafel, onderin de kast staat het servies. Ik hou erg van natuurlijke decoratie; er is altijd wel wat moois te vinden bij ons in de polder of op het strand.

Open grijze kast landelijke woonkamer

Styling 2: natuurlijke materialen

Op deze foto is de kast gestyled met vondsten uit de natuur. De kransen en de decoratieballen maakte ik zelf

Ideeën landelijke kast inrichten

Krans op plank in open kast

Styling 3: sobere stijl

Hieronder zie je de kast in een sobere stijl met een mooie verweerde houten poer, een stenen vijzel, een Nepalese vaas, ornamenten en een vaasje dat ik zelf maakte.

Landelijk wonen open grijze kast

Stoer ornament in open landelijke kast

Bedankt dames voor jullie prachtige inspiratie en alle moeite die jullie hebben gedaan!
Melissa op Instagram: Mel_is_home en Liz: Allmadebyliz.

6 reacties

 1. Karina van der Lee schreef:

  Wat een ontzettende leuk rubriek weer!! Erg mooi gestyled door allebei.

 2. Linda schreef:

  Ik zou dan toch voor de stoere sobere stijl gaan, Melissa. En gaaf, Liz met veel van je zelfgemaakte spullen. Allebei top gedaan! ♡

 3. Monique schreef:

  Wat een leuke styling tips weer, beide dames hebben het super gestyled.

 4. sjantal schreef:

  erg mooi,
  van welk merk is de verf?

 5. Petra schreef:

  Zijn deze kasten van teakhout? Kun je hier zo overheen verven met krijtverf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.