Wat leuk Benita, dat jij mij uitnodigde om mee te doen aan de binnenkijker. Mijn man en ik, Ingrid, wonen samen in ons jaren ’50 huis. Onze kinderen zijn het huis al uit.

Het was vooral de plek die ons aantrok om hier te wonen. Aan de rand van een vestingstad, met uitzicht op de wallen. In een mooie omgeving, waar we langs de haven en de oude stadskern, heerlijk met de hond kunnen wandelen.

Het huis is niet groot en was erg gedateerd dus er moest eerst gesloopt en verbouwd worden. Van een klein kamertje werd zelfs een badkamer gemaakt. Ook de tuin werd leeggemaakt en helemaal opnieuw ingericht. Maar ik had er zin in! Van kleins af aan ben ik al bezig met het veranderen van het interieur. Ik heb een grote liefde voor bloemschikken en kransen en groendecoraties maken, met alle seizoenen mee. Ook heb ik een zwak voor Franse brocante vazen en potten, die staan door heel het huis verspreid. Omdat we familie in Frankrijk hebben waar ik veel kom, weet ik ook aardig de weg waar ik mijn hart op kan halen bij Franse brocanteurs. Omdat ik altijd wel wat vind, kan ik het natuurlijk niet allemaal in huis kwijt. Gelukkig hebben we een tuinhuis waar ik ook mijn potten en andere spullen kan neerzetten. Daar kan ik ook knutselen en heb ik het ook gezellig gemaakt.

Onze kamer heeft een L-vorm met een open verbinding naar de keuken. De open haard staat centraal in onze kamer, waardoor we optimaal van de gezellige warmte kunnen genieten. Ons huis heeft boven en beneden dezelfde kleur op de muren en dezelfde kleur (vouw)gordijnen. Zo heeft het hele huis dezelfde stijl en eenheid.

Kijk maar lekker mee in ons huis.

Bedankt Benita dat ik mee mocht doen!

 

Kom binnen in ons huis.

Tafeltje spiegel laarzen hal landelijk

In de kamer staat ons belangrijkste meubelstuk: de eet- en leestafel uit de vroeg 19e eeuw. Comfort en veel licht maken het aangenaam, schilderijen van de oude meesters en de vele kandelaars maken het sfeervol.

Eettafel met zwarte poten voorjaarstuk kandelaars

Zuil pot met dadeltak

Eettafel dienblad met kandelaars

Grijze kast Franse manden meisje met de Parel

canvas De Nachtwacht boven eethoek

Deze aanbouw heeft veel sfeer door de balken en de vele accessoires. Er is veel werkruimte, juist of ondanks de vele potten en pannen (voornamelijk uit Frankrijk) heerst hier een ontspannen landelijke sfeer.

Keulse potten aanrecht

Franse keulse pot kandelaar snijplank

Landelijke lichte keuken

Bruine keulse pot vijzel kandelaar

Witte keuken zwart aanrechtblad

Doordat wij veel ramen in de huiskamer hebben was het moeilijk om de meubels neer te zetten.

Woonkamer landelijk warm

Landelijk wonen binnenkijken

Boeket in vaas op houten krukje

Bruine Airedale terriër leest interieur boek

Woonkamer landelijk warm

Gezellige woonkamer landelijk

Zwarte kast kandelaar landelijk sober

Kandelaar woonblad paasstuk

Slaapkamer kast stolp mand mand

Nachtkastje vaas met takken kussens

Slaapkamer landelijk warm

Ladenkast slaapkamer glazen box stoel

Badkamer landelijke accessoires

Badkamer accessoires landelijke stijl

Toilet landelijk inrichten

Ons voormalig tuinhuis hebben wij omgetoverd tot mijn women cave. Een gezellige knutselruimte, omringd door brocante spullen. Daarnaast is het een heerlijke ontspanningsruimte.

Rotan stoelen tuinhuis

Aanrecht tuinhuis Keulse potten

Werkruimte tuinhuis landelijk

Tuinhuis landelijk interieur

Ingrid op Instagram: .