Binnenkijken bij Cissie

Mijn naam is Cissie en samen met mijn man, zoon(16), dochter(15), hondje Boke en drie kippetjes wonen we in het zuiden van het land.

Wat was ik verrast toen Benita mij via Instagram benaderde om mee te doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Ik volg De Wemelaer al een hele tijd, zo leuk om te zien hoe verschillend iedereen zijn of haar interieur heeft.

21 jaar geleden zijn mijn man en vader begonnen aan ons bouwavontuur. Als kind droomde ik al van een huis met houten luiken en dat kwam er dan ook. Mijn vader is metselaar en mijn man is ook super handig. Dagelijks gingen we na ons eigen werk aan de slag om ons huis te bouwen. Het is een hele klus en je moet echt alles bedenken: waar komen de stopcontacten, welke stenen, dakpannen, sanitair en noem maar op. Ook de financiën moet je natuurlijk goed in de gaten houden maar gelukkig hebben we het allemaal gered binnen ons budget. Het was een vermoeiende maar ook een heel leuke tijd die ik meteen weer over zou doen. Gelukkig woonde ik toen nog bij mijn ouders dus dat scheelde wel enorm. Ik hoefde niet te koken en dergelijke. We wonen er met heel veel plezier en genieten ook nog steeds van ons vrije uitzicht. We kijken uit over de kanaaldijk, het is er best rustig en heel mooi. Het grenst aan een losloop-gebied waar ik heerlijk met ons hondje Boke kan wandelen.

Sinds een tijdje heb ik Instagram ontdekt waar ik onder de naam Biebokethoes de mooiste woonpagina’s ontdek en volg. Het werkt best verslavend zoiets. Je ziet zoveel leuke woon- en decoratie ideeën, gewoon te leuk. Onze eigen Boke speelt een soort hoofdrol op mijn Instapagina.

Mijn man vindt de landelijke woonstijl ook heel leuk. Hij heeft ook zelfs een cursus meubeldecoratie gevolgd. Onze tv kast bijvoorbeeld heeft hij gepimpt met een verftechniek. We zitten nog steeds vol met ideeën, zo willen we nog graag een overkapping achter ons huis maken en ook voor de tuin hebben we nog allerlei ideeën liggen om aan de slag te gaan.

Eigenlijk ben ik heel veel bezig om het steeds gezellig te maken in huis, er staat (bijna) altijd wel een bloemetje in huis en in de zomer vind ik het het leuk om iets uit eigen tuin te plukken en daarmee te decoreren. In het winterseizoen vind ik het leuk om bijvoorbeeld vogeltaarten te maken zoals je op de foto ziet. Het vogelhuisje is in de winter ook altijd voorzien van voldoende vogelvoer.

In mijn werk als pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang, wil ik het ook altijd gezellig maken. Je wordt er gewoon heel blij van en ik merk dat de kinderen dit ook leuk vinden.

In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de keuze van materialen voor in huis. Op Instagram zie je dit ook vaak voorbij komen: van die prachtige, stoere badkamers en mooie vloeren. Maar goed, ik ben een tevreden mens en geniet nog steeds van ons huis in het prachtige Limburg. ♡

Woning Kempische stijl

Dubbele deuren hal houten trap

Zwarte lamp met glas

Keuken landelijke stijl

Eier draadmand koffiebus snijplank

Koffiemolen zwart aanrechtblad keuken

Ketel zwart met witte stippen

Landelijk wonen binnenkijken keuken

Bloemstuk met tulpen op eettafel

Roze gebaksbordjes mini-tompouce vorkjes

Schilderijtje vogel op ezel

Klein wit hondje in rieten stoel

Servieskast landelijk keuken

Vaas met tulpen eettafel kippenschilderij

Schilderij met kippen

Wandrek mokken vaas met houten lepels

Woonkamer landelijk warm

Olijfbak kandelaars boeketje

Schilderij foto dorpje

Wit hondje op de bank

Landelijke fauteuil haard krans

Blauwgrijze gecapitonneerde bank landelijk

Boeketje salontafel

Klein wit hondje op de donkergrijze bank

woonkamer landelijk warm

Gezellige woonkamer met open haard

Bronzen beeldje

Witte muur blauwe regen tuinhek

Vogeltaarten op tuintafel

Kan met hortensia's op tuintafel

Vetplantjes in zinken teil

Voortuin buxus landelijke tuin

Ramen met luiken hekwerk tuin

Landelijk wonen kippen

Cissie op Instagram: Bie_Boke_thoes.

7 reacties

 1. Marion schreef:

  Wat een heerlijk licht en gezellig huis en buiten , schattig hondje hebben jullie zeg.
  En de kippen maken t plaatje compleet .
  Groetjes Marion.

 2. Serdina schreef:

  Wat een mooi en een gezellig huis hebben jullie zeg ( wat ik al wist natuurlijk want ik volg je al een tijdje op IG :-) en jullie tuin is ook prachtig !! En dan die lieve diertjes erbij , wat wil een mens nog meer ;-)
  Lekker van genieten hoor !!

  Oja zal ik dat bijna vergeten.. wat een prachtige taarten maak je zeg voor de vogeltjes !!

  Groetjes Serdina.

 3. Kitty Bakkenes schreef:

  Hoi Cissie wat een super leuk en warm huis, ik heb leuke ideeën opgedaan.
  Bedankt
  Kitty

 4. Annelies schreef:

  Wat ziet het er mooi uit
  Erg gezellig
  Mag ik weten van welk merk het kussen is op bank met gecapitonneerde armleuningen?
  Staat zo mooi op die bank ( heb zelf nl dezelfde )
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.