Binnenkijken bij Rita

Een grote verrassing een paar dagen geleden: plotseling een berichtje van Benita of ik mijn verhaal en foto’s met jullie wil delen? Ja natuurlijk! Tegelijkertijd ook heel spannend, want zelf zie je vaak niet meer wat andere mensen wel zien.

Ik stel me eerst maar even aan jullie voor, ik ben Rita. Samen met mijn man, onze 2 zonen van 12 en 9 en onze 2 Mechelse herders wonen we in Gelderland. Net op het randje van een mooi buitengebied en op fietsafstand van Zwolle.

13 jaar geleden kochten we deze woning, het was het huis van mijn ouders. Voor hen een grote verrassing, omdat ze niet wisten dat wij er wel interesse in hadden.

De eerste verbouwing ging niet helemaal volgens plan, ik was hoogzwanger van onze oudste zoon en we moesten hard aan het werk om alles redelijk op tijd klaar te krijgen. Alle plannen en wensen die ik al eens had geroepen, kon ik nu eindelijk gaan uitvoeren. Veel ramen, een licht huis! Een keuken met kookgelegenheid richting de kamer. Een eiland werd het niet, er kwam een brug om op te koken. Een badkamer ensuite, zo fijn uit je bed in bad of andersom. Openslaande tuindeuren! Een must als je slaapkamer aan de achtertuin grenst. Ook de tuin werd al snel onder handen genomen door mijn man. Met uitzondering van het straatwerk komt het ontwerp en de aanleg uit zijn eigen koker.

Ongeveer 6 jaar geleden moest er een nieuwe schuur komen. Ik wilde nog zo graag een overkapping en zag zoveel mooie exemplaren op het internet voorbijkomen. Een mooi nieuw project! Het bedrijf die de schuur gezet heeft, vond dat ook en er werden professionele foto’s en een YouTube filmpje van gemaakt voor social media.

Deze schuur is wel het begin geweest van weer een nieuw plan.

Ons huis is in de jaren ’70 gebouwd, het grootste gedeelte door mijn eigen vader. In die tijd waren deze bungalows hartstikke hip, maar ze waren niet gebouwd voor slaapkamers boven; een heel laag dak. Nou, met inmiddels 2 kinderen moest er toch wel weer iets veranderen. Wat zou het mooi zijn als we ons dak in dezelfde stijl konden bouwen als de schuur. Al snel een aannemer gevonden die dat wel wilde doen. Nu kunnen onze kinderen heerlijk boven slapen, spelen en studeren. Ook onze woonkamer heeft inmiddels al een andere inrichting. We hebben dit jaar de kleuren van bruintinten naar grijstinten veranderd en ook meer wit op de muren.  En voor de ramen witte, linnen vouwgordijnen. De grijze kleur op de muur is van Farrow and Ball, Pavilion Grey. De grote kast en oude spiegel van mijn oma, hebben we donkergrijs geverfd met krijtverf in de kleur Storm.

Superblij met het resultaat: een stoer, landelijk en licht huis.

Als je een ouder huis hebt heb je altijd wel plannen en wensen. We zijn nog niet klaar, want de volgende droom is om boven een badkamer voor de jongens te maken. Niet te groot, maar wel met alles erop en eraan. En om nog even verder te dromen; ik wil zo graag het huis wit schilderen en die buitenkeuken.. die moet er ook echt nog komen.

Benita, dankjewel dat je me gevonden hebt!

Lavendel langs oprit met tuinhek

Voordeur landelijke woning

Toilet landelijk

Landelijke keuken met werkblad

Kruiden in conservenblik met tekst

Keukenkast voor magnetron

Zwarte buffetkast landelijk

Krans van takken landelijke spiegel

Grote loungebank woonkamer landelijk

Groene plant op krukje woonkamer landelijk

Groene plant landelijk interieur

Houten vogeltje vensterbank

Overloop landelijk licht

Houten werkblad jongenskamer

Dekbed met sterren

Badkamer landelijk klassiek

Badkamer landelijk klassiek

Tuindeuren naar buiten landelijke tuin

Zwart tuinhuis met overkapping buxus in pot

Zwart tuinhuis met overkapping

Lungo gieter wit siergras

Hortensia's landelijk tuin zwart wit

Witte IKEA kuipstoelen tuin

Tuinhuis zwart zwart wit tuin landelijk

Witte lampion zwart wit tuin

Overkapping buitenkleed loungeset zwart wit tuin

Skarpö tuinstoel wit IKEA

Buitenposter met tekst

Landelijke lange groene tuin

Mechelse herders blond en donkerbruin

Huis met zwarte gevelbekleding

Rita op Instagram: Rita.vdw.

4 reacties

 1. Serdina schreef:

  Jullie hebben er iets moois van gemaakt en jullie schuur en tuin is ook echt prachtig .
  Lekker van genieten en succes met verdere verbouwingen.

  Groetjes Serdina .

  • Jantina ten Hove. schreef:

   Prachtig Rita complimenten ,volg je al op insta maar geweldig zowel binnen als buiten .Wij wonen niet zo ver van elkaar af ,lieve groetjes Jantina.

 2. Violet schreef:

  Ik vind jullie huis prachtig,vooral ook de tuin! En lekker je eigen smaak, niet al te sober maar van alles wat.
  Kortom: een huis voor mij!

 3. astrid schreef:

  prachtig heel erg mooi de stijl de kleur alles is in combinatie heel erg mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.