Hi wat leuk dat je er bent, kom verder!

Hoi! Ik zal me eerst even voorstellen: ik ben Cora en getrouwd met Leo. Samen hebben we 4 kinderen gekregen en inmiddels zijn we ook opa en oma van 2 lieve kleinkinderen. We wonen hier inmiddels alweer bijna 30 jaar. We waren echt nog piép toen we dit huis kochten, Leo 19 en ik 18 en eigenlijk waren we helemaal nog niet op zoek naar een huis. Maar Leo had altijd gezegd dat hij graag een dijkhuis wilde en toentertijd hoorden we via mijn vader dat er een dijkhuis in de verkoop zou komen. Van die persoon mochten wij als eerste kijkers komen kijken. Tja, zo’n kans krijg je niet zomaar weer. Dus zijn we gaan kijken en hebben het huis gekocht. Een grote verbouwing volgde. Alleen de buitenmuren zijn blijven staan en de rest van het huis is vernieuwd. We troffen het dat m’n schoonvader (die timmerman was) in die tijd net met de VUT ging, anders hadden we hier denk ik niet gewoond.

Soms moet ik wel lachen als ik foto’s uit de oude doos tegenkom van alle stijlen (nou ja, stijlen) die we hebben gehad. Zo zijn we ooit begonnen met oudroze, grijs en wit. Zelfs de balken waren oudroze, zie je het voor je? :-) Maar goed, inmiddels zijn die kleuren verdwenen uit ons huis. Ik kan echt genieten van ons interieur zoals het er nu uitziet.

Maar goed, genoeg gekletst, kom verder.

Kapstok hal landelijk sober wonen

Binnenkijken sober wonen

Woonkamer sober wonen

Linnen gordijnen sober interieur

Houten olijfbak beeld lepel

Olijfbak houten lepel kruik landelijk

Eethoek landelijk wonen kalkverf muur

Houten kruk plaid poer kruiklamp landelijk

Stenen ram landelijke keuken

Tegelvloer keuken landelijke stijl

houten kapstok sober wonen

Sobere landelijke keuken

Koffiemolen snijplanken aanrecht landelijk

Achter onze woonkamer hebben we nog een tuinkamer. Dit was de voormalige slaapkamer van onze twee jongste kinderen die allebei zijn overleden aan een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. We vonden het erg moeilijk om een nieuwe bestemming aan deze ruimte te geven. Het was dan ook erg bijzonder dat ik door een actie op Instagram, 2 uur styling-en interieuradvies heb gewonnen. Samen met de interieur styliste is de ruimte geworden zoals hij nu is.

Tuinkamer landelijk ingericht

Grijze kast krijtverf landelijk wonen

Paspop met kamelen bellen

vensterbank landelijk decoreren

Eetkamertafel decoratie landelijk

Houten bankje ornament dame balusterlamp

Sober wonen decoratie

De badkamer hebben we 2 jaar geleden aangepakt en we zijn nog elke dag blij met het resultaat.

Waskom wastafel landelijk

Inloopdouche stortdouche landelijk

Houten kruk badkamer decoratie

Afgelopen voorjaar hebben we de tuin op z’n kop gezet. Tsjonge, wat een klus. We wilden de tuin wat meer onderhoudsvriendelijk inrichten.

Landelijke tuin inspiratie

Kapschuur overkapping landelijk

Overkapping landelijk inrichten

Cora Krijgsman

Veranda met tuinschuur landelijk

Leuk dat jullie er waren! En Benita, bedankt dat ik mee mocht doen aan de binnenkijker. Leuk dat je uitgerekend op m’n verjaardag vroeg of ik mee wilde doen.

Cora op Instagram: Huisje375.