Wat ontzettend leuk om mee te doen aan de binnenkijker op De Wemelaer, dankjewel Benita!

Ik zal mij eerst even voorstellen: ik ben Esther en woon met mijn man Dave en onze Golden Retriever, 2 katten, 4 dwerggeitjes en 2 ezels in het zuidelijkste puntje van Nederland; het Heuvelland.

Begin 2017 hebben wij een oude, vervallen boerderij met stallen en een woonhuis gekocht. Het liefst wilden we de oude koeienschuur verbouwen om in te gaan wonen maar daar was te weinig tijd voor. We hebben toen besloten het woonhuis grondig te renoveren en te verbouwen. Omdat er verder geen badkamer of keuken in zat, konden we alles zelf indelen. We hebben wel een paar weken gepuzzeld waar alles zou moeten komen. Ik vond het best lastig om zoveel zelf te moeten beslissen, maar we zijn erg blij met het eindresultaat.

We hebben een landelijke, beetje stoere stijl met heel veel oud hout, dat is echt een passie van mij.  We wilden altijd graag met hout bouwen, daarom is de aanbouw van hout gemaakt. In de aanbouw hebben we beneden de woonkamer en boven onze slaapkamer met een groot balkon. Het is een heel licht huis geworden, met vanuit alle ruimtes zicht op de tuin of de weilanden om ons heen: een heerlijke plek om te wonen.

Het volgende project is de oude koeienschuur: die willen we verbouwen tot B&B maar eerst even rust nu en gewoon genieten! Ik wens jullie veel kijkplezier in ons huis!


Woonboerderij Limburg

Boerderijtuin landelijk wonen

Boerderij houten aanbouw

Dat we in het heuvelland wonen merk je al op het terras, deze ligt hoger dan de tuin. Voor de veiligheid hebben we er een hekwerk omheen gezet, dit maakt het terras meteen ook iets gezelliger.

Boerderij koeien in de wei

Tuinset kunststof stoelen landelijke stijl

Tuinset landelijk terras

De gang heeft nieuwe deuren en een nieuwe vloer gekregen. De oude Terrazzo vloer hebben we niet kunnen behouden, die is helaas tijdens de bouw kapot gegaan.

Hal natuurtinten landelijk

Houten bankje hal groene toef vaas kandelaar

Bijkeuken landelijk ingericht

Via de gang kom je in de keuken. We hebben gekozen voor een landelijke keuken in een taupe tint. Naast de keuken ligt de eetkamer, daar hebben we door een vakman een schuifdeur laten maken. Hij heeft van twee deuren één grote deur gemaakt die in de muur wegschuift.

Keuken woonboerderij taupe landelijk

Grote keuken woonboerderij taupe

Wandrek keuken landelijke stijl

Eethoek rieten stoelen Hoffz lampen grijze kast

Landelijke eetkamer boerderij

Olijfbak hop kruik eettafel

In het tussengangetje bevindt zich het toilet. Mijn man heeft hier een grote kast met schuifdeuren gemaakt voor alle jassen en schoenen.

Hal schuifdeuren boerderij

Hal boerderij landelijke stijl

Via een klein trapje kom je in de woonkamer. We hebben hier een kachel die regelmatig brandt. Ik vind dat zo gezellig en kan daar echt van genieten.

Olijfbak met windlicht en hangkandelaar

Houten sidetable eetbank rozenbottel takken krans vacht

Olijfbak kruik met rozenbotteltak

Donkergrijze kast kruik kandelaar toef landelijk

Kruik met toef houten kandelaar

Houtkachel stoel met vachtje ladder landelijk

Ik vond het lastig om te beslissen waar de badkamer moest komen. Het moest een ruime maar vooral gezellige badkamer worden. Door grote betontegels en warme kleuren te gebruiken, is dat volgens mij wel gelukt. We hebben hier een vrijstaand bad geplaatst en een inloopdouche gemaakt.

Badkamer boerderij landelijke stijl

Badkamer gordijnen ovaal bad boerderij landelijk

Ovaal bad landelijke badkamer boerderij

Natuurlijk mag een foto van onze dieren niet ontbreken, zij maken het wonen hier ook zo leuk! Leuk dat je even bij me binnen hebt gekeken.

Koeien in de wei naast boerderij

Geitje in de wei

Geitjes boomstam houten hek

Ezels in de wei

Groetjes Esther.

Esther op Instagram: Esther_Farmhouse.