Binnenkijken bij Eva

9.12.2019: ik krijg een berichtje op Instagram van Benita. Of ik mee wil doen aan de binnenkijker, I said YES! Ik was zo verrast en vereerd tegelijkertijd. Zo gezegd, zo gedaan, heb ik deze ervaring nu op papier kunnen zetten. Benita: bedankt voor je uitnodiging!

Allereerst zal ik mezelf even kort voorstellen. Mijn naam is Eva (30) en ik ben woonachtig in de provincie Noord-Holland. Ik woon samen met mijn kat Moos, die zo nu en dan de hoofdrol op zich neemt op de foto’s. Ik woon dus op een woonboot en merkte vrij snel dat er weinig wooninspiratie was op social media met betrekking tot woonboten. Zodoende ben ik eigenlijk mijn Instapagina begonnen.

Hoe ik op een woonboot belandde
Mijn opa en oma woonden vroeger op een woonboot, dus het was geen onbekend terrein voor mij. Als ik daar was, dan was het net alsof ik op vakantie was. Het sfeertje beviel mij eigenlijk wel! Ik had alleen nooit het idee zelf op een woonboot te gaan wonen. Maar soms lopen dingen in het leven anders dan je had gedacht en komen er dingen op je pad die je zelf niet had kunnen bedenken. Dit was er eentje van. Onwijs blij en dankbaar dat ik deze woonboot heb kunnen kopen en er nu zo lekker kan wonen.

Bootje van Eev
Mijn woonboot is zo’n 65m2, maar oogt groter. Dit komt omdat een woonboot niet zo breed is als een huis maar voornamelijk lang is. Ik heb twee slaapkamers; 1 gedeeltelijk onder het waterniveau en eentje op de bovenverdieping. Daarbij heb ik een lekkere tuin over de gehele lengte van de boot, wat het onwijs fijn maakt! Ik kan nu al niet wachten op de zomer, dat ik een loungeset kan neerzetten en de barbecue kan aansteken. Nog even geduld..!

Verbouwing en stijl
Toen ik deze woonboot kocht was alles voornamelijk rood en grijs. Dit zijn niet echt mijn kleuren, dus ging ik al snel bedenken hoe ik dit zo snel mogelijk kon omtoveren tot mijn thuis. Ik was er al snel uit dat de rode keuken matzwart moest worden. Niet iedereen was het met mij eens, maar ik wist het zeker: dit wordt prachtig! Daarbij scheelde het mij ook een geheel nieuwe keuken aanschaffen, wat ook wel prettig was. Alle muren heb ik wit gelaten om de rust en ruimte te behouden en alle kozijnen zijn matzwart.

Er is één muur in de woonkamer waar ik iets mee wilde. Het moest gedurfd zijn, een eyecatcher. Al snel was ik er uit: een goud behangetje gaat het helemaal afmaken! Om eerlijk te zijn moest ik er erg aan wennen toen het er net op zat, maar nu vind ik het helemaal passen bij de rest van het interieur. Ook hou ik van grote woonaccessoires, zo hou ik mijn kleine woonruimtes toch ruimtelijk.

Mijn stijl vind ik lastig te omschrijven. Ik vraag mijn vrienden en familie altijd wat ze hier voelen en het interieur krijgt vaak de stempel: warm-chic. Ik sluit me daarbij aan denk ik. Ik hou van warme kleuren zoals bruin, champagnegoud en mat zwart. Ook hout, metaal, velvetstoffen en planten mogen niet ontbreken. Deze elementen ga je allemaal terug zien op mijn foto’s.

Mijn huis (in dit geval: bootje) moet een plek zijn waar ik graag ben, maar ook waar anderen graag komen. Waar ik kan ontspannen en mij dus ècht thuis voel.

Tot slot
Ik hoop je te kunnen inspireren, net zoals ik zelf door vele accounts word geïnspireerd. Elke dag opnieuw!
Liefs, E.

Velours stoel tijgerprint kussen zwarte keuken

Badkamer woonboot

Rituals geurstokjes badkamer

Slaapkamer woonboot neutrals

Posters slaapkamer woonboot

Bladeren in een natuurboek

Planten woonkamer

Goudkleurig klok zonder cijfers

Planten woonkamer

Doorkijkje woonkamer woonboot

Food makes me happy bord Riviera Maison

Plant op plank kaarslicht

Zwarte boxen muur met tekst

Wandbox met bloemenvaasjes

Waxinelichthouder aap goud

Tafel boomstamblad eetkamer woonboot

Vetplanten in armeluiszilver

Ring kampvoet velours kap

Zwarte kozijnen woonkamer woonboot

Woonkamer zwarte kozijnen woonboot

Stijlvol wonen woonkamer woonboot

Stijlvol wonen woonkamer woonboot

Eva op Instagram: Bootje_van_eev

15 reacties

 1. CM schreef:

  Wow, echt super super mooi. Ik heb die klok ook hangen en wij hebben ook zwarte kozijnen en deuren. Prachtig interieur en heel bijzonder een woonboot

 2. De Brauwer - Van GEYT schreef:

  Prachtig warme kleuren echt mooi gezellig waarschijnlijk heel fijn om te vertoeven/wonen. groetjes fam. De Brauwer Oosteeklo

 3. Tiny schreef:

  Mooi interieur heb je! Heel stijlvol!

 4. Violet schreef:

  Prachtig gedaan Eva! Top!

 5. Shirley schreef:

  Super leuk Eef!
  Prachtig plekje, je bent een topper!

 6. Ada Bioch schreef:

  Heel gaaf , kei jaloers

 7. Mira schreef:

  Heel mooi!

  Ik ben heel benieuwd waar de gouden plantenpotten op de zwarte poten vandaan komen. Die zoek ik!

 8. arinda schreef:

  Waar heb je die mooie plantenbakken van goud op de standaard vandaan? Heel mooi allemaal

 9. Djura schreef:

  Dat zou ik ook graag willen weten? Waar de plantenbakken op standaard met goude pot vandaan komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.