Landelijk sober wonen | binnenkijken bij Rick en Mike

Blij verrast waren wij toen we opeens een berichtje gekregen van Benita met de vraag of wij mee wilden doen aan de binnenkijker. Heel enthousiast hebben we meteen besloten hier aan mee te doen. Wetende dat er nog vertrekken in ons huis zijn die nog aangepakt moeten worden, maar ik denk dat dit voor de meesten wel herkenbaar is: tenslotte moet je altijd wat te wensen overhouden.

Maar eerst zullen wij ons even voorstellen. Wij zijn Rick & Mike, 26 en 24 jaar. Samen met onze Friese Stabij Jack wonen wij sinds vorig jaar oktober in Emmen. Hiervoor woonden wij in een huurwoning waar de landelijke interieur stijl ook al doorgetrokken werd. Nu we ons eigen koophuis hebben, kunnen we het nog meer naar onze smaak maken. Het grootste project dat nog voor dit jaar op de planning staat, is het huis van buiten schilderen in lichtere kleuren. Voor de rest zijn we voor nu tevreden. Wij wensen jullie veel plezier met het binnenkijken in ons huis.

Benita, heel erg bedankt dat je ons benaderd hebt om een sfeerimpressie van ons huis te mogen laten zien.

Rick & Mike.


Vooraanzicht van ons huis, de tuin hebben we vorig jaar zomer volledig aangepakt, de tuin is nu makkelijk te onderhouden, grasmaaien en klaar is kees:)

2 onder 2 kap woning landelijke voortuin gazon

Via de voordeur komen we binnen in de gang, deze is erg klein en dus moeilijk te fotograferen, we nemen jullie daarom meteen mee naar het toilet.

Groene voordeur olijfboompje in rieten mand windlicht krans

Het toilet hebben we meteen aangepakt omdat we vonden dat de ruimte erg gedateerd was. Ook dit is nu helemaal naar onze smaak.

Zwart hangend toilet landelijk

Landelijke sidetable stoel Dirkje balusterlamp glazen windlicht

Dit is onze L-vormige woonkamer die qua opstelling al veel verschillende indelingen gekend heeft, vooral ik (Rick) ben graag bezig met het interieur. Het komt dan ook zelden voor dat iets langere tijd op dezelfde plek staat, het is naast mijn werk in de zorg een grote hobby van mij.

Stalen deuren landelijk sober interieur Hoffz lamp

Grote klok Hoffz schijfjeslamp ronde eettafel windlicht zwarte jaloezieën

Olijfbak met kandelaars Nepalese pot houten onderzetters

Grote hoekbank landelijke woonkamer

Tv meubel landelijk stoel Dirkje kruik op zuil oude rijstbak

Oranje bruine kussens bijzettafel glazen windlicht koffie op plankje

landelijke sidetable decoratie tulpen kwast kandelaar

Decoratie ladder met hangkandelaar en krans

Grote leemkruik met houten kandelaar op vensterbank

Grote balusters met vogelnest krans en windlicht

We zijn aangekomen in onze keuken. Ook deze heeft een grote make-over gehad. Toen we ons huis kochten was de keuken wit met een gestippeld granieten aanrechtblad, niet echt onze smaak. Omdat de keuken nog wel in goede staat is, hebben we de keuken zwart geverfd en het aanrechtblad en de achterwand gewrapt. Hierdoor heeft de keuken een hele andere uitstraling gekregen en kan op deze manier nog prima een tijd mee.

Zwarte landelijke keuken broodmand rotan hoge vloerkandelaar houten regaal

Een kleine sfeerimpressie van onze slaapkamer. Kijk nou met wat voor een prachtig uitzicht wij iedere morgen wakker mogen worden!

Fotobehang Schotse Hooglander slaapkamer vloerkandelaar

En tot slot zijn we aangekomen in onze tuinkamer die we afgelopen zomer ook een update gegeven hebben. Zo hebben we er nieuwe terrastegels ingelegd en glazen schuifdeuren laten plaatsen. Sinds kort hebben we er ook een kachel in, zodat we hier ook in het najaar en winter heerlijk kunnen vertoeven.

Rotan landelijke tuinset houten kapstok met kruiken terras

Dienblad tuintafel kruik met klosjes en windlicht

Rick op Instagram: Landelijkwonenopnmr1.


Shoppen in de stijl van Rick en Mike via bol.com:

Baluster lampenvoet hout

Hangkandelaar ijzer landelijk


Vloerkandelaar landelijk


Houten stompkaars kandelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.