Sfeervolle accessoires om een landelijke keuken gezellig te maken

De keuken: de plek waar alles en iedereen samen komt; om te koken, te eten en te praten. Extra fijn als deze ruimte dan ook goed aansluit bij de stijl van de rest van je huis. Een landelijke keuken herken je aan een warme sfeer met een vleugje nostalgie.

Keuken decoratie

Een keuken ingericht in een landelijke stijl is gezellig en doet warm aan, vooral door de decoratie en het gebruik van natuurlijke materialen zoals linnen en hout. Het aanrecht is natuurlijk vooral bedoeld als werkplek en om te koken, maar als je keuken groot genoeg is maken accessoires op het aanrecht de keuken extra sfeervol.

Kortom; een landelijke keuken gezellig inrichten doe je in een paar simpele stappen, in dit artikel lees je hoe!

Knoflookmandje linnen doek

Houten snijplanken mogen in een landelijke keuken juist gezien worden! Verstop ze dus niet in een la maar zet ze in het zicht in een groepje bij elkaar.

Landelijke houten snijplanken decoratie

In plaats van levensmiddelen in de (meestal kleurrijke :) verpakking te bewaren kun je ze in mooie glazen potten doen en in groepjes op een plank aan de muur of in een open kast zetten.

Koffiebonen in glazen weckpotten keuken

Haal fruit en bijvoorbeeld tomaten uit de verpakking en leg ze op een landelijke schaal op het aanrecht.

Witte schaal met fruit

Om een landelijke sfeer te creëren vervang je alle uitbundig gekleurde keukentextiel door linnen thee- en handdoeken. In een keuken met open planken kun je de schone exemplaren in mooie rieten opbergmanden bewaren.

Brood blijft langer vers in een broodmand en is ook nog prachtig om te zien!

Rivièra Maison Rustic Rattan Broodtrommel - Rattan bol.com

Kruiden bewaar je binnen handbereik en in stijl in een leuk houten landelijk kruidenrek!

Kruidenrek staand landelijk bol.com

Goede verlichting in de keuken is natuurlijk erg belangrijk tijdens het bereiden van gerechten maar het oog wil ook wat, een balusterlamp in een hoekje op het aanrecht of op een open keuken plank, zorgt ‘s avonds voor extra gezelligheid en sfeer.

Zoals je ziet is het echt niet moeilijk om je keuken in een landelijke stijl te decoreren. Soms hoef je niets aan te schaffen en zijn de dingen die je al in je keukenkastjes hebt staan al mooi van zichzelf, zoals stenen schalen of houten kommen. Met een bos verse bloemen of een paar mooie takken in een grote vaas op de eettafel en iets leuks aan de muur, zoals een krijtbord waarop je de boodschappen schrijft of een grote klok, is je landelijke keuken al helemaal af!

 

Dit artikel bevat affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.