Droomhuis in Drenthe

Hi allemaal!

Enige tijd geleden vroeg Benita of ik mee wilde doen aan de binnenkijker. Ik was meteen enthousiast en voelde mij enorm vereerd, bedankt hiervoor! Om te beginnen zal ik mij even voorstellen; mijn naam is Yvonne Beijering, getrouwd met Jans en samen hebben wij 3 zonen Calvin (24), Mylan (21) en Érin (15). We wonen in een klein dorp Buinen, vlakbij Borger waar de hunebed D27 ligt.

Ruim 15 jaar geleden woonden we in een kleine boerderij in hetzelfde dorp. Nadat onze jongste zoon geboren was, hadden we bouwplannen om onze boerderij opnieuw te verbouwen en er een aanbouw bij te realiseren, omdat de woning één slaapkamer te weinig had. Zover is het niet gekomen.

Terwijl wij met de plannen bezig waren, kwam onze huidige woning op ons pad; het ‘droomhuis’ van mijn man. Als jongetje kwam hij namelijk regelmatig langs dit huis en dacht dan altijd bij zichzelf: ‘later als ik groot ben ga ik daar wonen’. We hebben het huis met een gelukje kunnen kopen, want het stond niet eens te koop. Ik had iemand in de tuin gezien die foto’s aan het maken was en dacht dat het een makelaar was. ’s Avonds zei ik tegen mijn man; het “kasteeltje” (zo werd het pand genoemd) komt ook te koop. Een paar dagen later heeft mijn man de stoute schoenen aangetrokken en gewoon aangebeld om te vragen of het huis te koop kwam. Dit was niet het geval, het bleek iemand te zijn van de monumentenzorg, die aan het beoordelen was of het een monumentaal pand was. Toen is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen…

Nadat we het huis gekocht hadden, gingen we vol enthousiasme aan het slopen. Het is een pand uit 1911 en er was al jaren geen onderhoud aan gepleegd. We kwamen vele mooie details tegen, maar helaas ook een hoop oude troep. Een half jaar zijn we aan het slopen geweest en vele containers zijn er naar de stort gebracht. We hadden één ding voor ogen; dat wat goed is laten we zitten en we gaan alles in originele staat terugbrengen…

Na bijna 3 jaar te hebben verbouwd, zat er een nieuw dak op het huis, de kozijnen en ramen vernieuwd, de muren aan de binnenkant geïsoleerd en afgewerkt, was de badkamer gereed, 2 slaapkamers klaar en onze woonkamer zover dat we er konden wonen. Het pand was zeker nog niet af, maar we hadden ons andere huis verhuurd en dus geen keuze…

In de jaren die volgden hebben we het huis beetje bij beetje verder afgewerkt en er een echt “thuis” van gemaakt. Drie jaar geleden hebben we op de plek waar vroeger de koets stond en de knecht zijn keuken had, een slaapkamer en een tweede badkamer gecreëerd. De schoorsteen hebben we laten zitten, deze zie je nog in onze slaapkamer. Twee jaar geleden hebben we onze droomkeuken laten plaatsen en afgelopen tijd hebben we als laatste project een kantoor aan huis gemaakt, want ik werk sinds november thuis.

Zoals je op de foto’s kunt zien hebben we de oude lambrisering met ronde vormen en prachtig houtsnijwerk in de voorkamer intact kunnen laten. Ook in de hal is de imponerende toog in ere hersteld. We hebben alle oude paneeldeuren kunnen behouden en tijdens de bouw hebben we bijzondere details gevonden die we in een grote doos bewaren, omdat deze te beschadigd waren om te laten zitten. Tijdens de bouw hebben we ontdekt wie de timmerman van het pand was, hij had zijn naam en datum in een balk gekerfd.

We zijn nu erg blij met alles wat we voor elkaar hebben gekregen. We hebben heel veel zelf gedaan en deskundigen ingevlogen op het moment dat wij het niet konden. We wonen hier met ontzettend veel plezier en kunnen enorm genieten van onze vrije plek en unieke pand. Ook de tuin is helemaal passend bij de woning en volledig naar onze zin. Wij gaan hier voorlopig nog niet weg!

Bedankt voor het lezen, je kunt mij volgen op Instagram yuffie27.home. Daar post ik regelmatig nieuwe foto’s als ik mijn interieur heb aangepast aan het nieuwe seizoen. Ik wens jullie een fijne dag, Yvonne.

verbouwd monumentaal pand

Monumentaal pad landelijk interieur

Voorgevel monumentaal pand met terras

Voordeur en hal monumentaal pand lambrisering en zwarte plavuizen

Zwarte trap pand monumentenzorg

Klassieke doorgang monumentaal pand

Ornament boven deur draadlamp hal

Toilet wit met donkerbruin landelijk

Bijkeuken wasruimte landelijk ingericht

Zwarte achterdeur lange gang krans binnendeur

Thuiswerkplek vouwgordijn zwarte kast kruik met takken in vensterbank

Binnenkijken woonkamer monumentaal pand landelijke stijl

Landelijke hoekbank houten salontafel gulden wanddecoratie windlicht in olijfbak

Gecapitonneerde landelijke bank met schapenvacht ovale pot met pot in vensterbank

Grijze landelijke bank ronde salontafel vouwgordijn lambrisering woonkamer

Originele houten details woonkamer in monumentaal pand

Landelijke klassieke houten keuken in monumentaal pand

Klassieke keuken met kookeiland vouwgordijn

Houten bank op maat in landelijke keuken

Grote groene krans aan witte binnendeur van landelijke keuken

Houten erkerbank met kussens

Slaapkamer landelijke stijl met haard natuurtinten

Slaapkamer behang met patroon taupe sprei houten bankje achter bed met plaid

Toilet in de badkamer glaswand

Gazon achter monumentale woning

Veranda met hoekbank sidetable grijze terrastegels met waaltjes

Veranda landelijk ingericht

Yvonne op Instagram: Yuffie27.home.


Shop de stijl bij bol.com

Deurmat Welkom Droogloopmat bol.com

Deurmat Welkom Droogloopmat

Steenmal hout decoratie bol

Steenmal Hout

Canvas Schilderijen - Stilleven met bloemen - Schilderij van Eelke Jelles Eelkema - bol

Canvas Schilderijen – Stilleven met bloemen –

Serax Bloempot Ovaal Beton Grijs

Serax Bloempot Ovaal Beton Grijs

9 reacties

 1. Diny Blom schreef:

  Hallo Yvonne
  Wat een prachtig huis, en die ruimte.
  Ben stiekem een beetje jaloers op je
  tuin, en buitenverblijf .
  Geniet van jullie mooie huis. Gr.diny

  • Yvonne Beijering schreef:

   Bedankt voor je lieve woorden! Wij genieten elke dag volop, ondanks het vele werk om alles bij te houden.

 2. Diny Blom schreef:

  Aan Yvonne

 3. Violet schreef:

  Het hele huis is prachtig maar het mooist: de tuin! Heerlijk genieten straks!

 4. Meta schreef:

  Wauw, wat mooie foto,s, vooral de belichting is uitstekend gedaan om de juiste sfeer te voelen.

 5. Geesje schreef:

  Wat hebben jullie er nog een mooier Kasteeltje van gemaakt! Prachtig!!!!!

 6. Gea schreef:

  Prachtig, zowel binnen als buiten!
  Positief bedoeld: hang die jongens in de keuken, gang of waar dan ook, maar niet eh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.