Landelijk brocante interieur

Wat leuk om een uitnodiging te ontvangen van Benita om foto’s van mijn huis voor op de website van De Wemelaer te maken. Enthousiast ben ik natuurlijk aan de slag te gaan gegaan.

Ik ben Sippy en woon samen met mijn man in een tussenwoning in een rij van drie in een rustige buurt in Sneek. We hebben een royale Z-kamer, op de eerste verdieping drie slaapkamers, op de zolderverdieping een grote slaapkamer en een grote overloop. De voor,- en achtertuin zijn niet heel groot maar groot genoeg om lekker van te genieten.

Onze twee kinderen hebben beiden een fijn gezin. Mijn dochter heeft drie jongens, waaronder een babyboy net als mijn zoon. Mijn dochter heeft lange tijd in het buitenland gewoond maar komt in juni voorgoed terug naar Nederland. Zin in, iedereen in de buurt.

Interieurfan
Zoals de meesten van jullie ben ik een echte woonfreak. Dat ben ik al sinds mijn jeugd, in mijn slaapkamer was ik altijd al bezig met spullen, kleuren op de muur en hip behang. Ik had echt styliste moeten worden, misschien komt het er nog eens van. Maar nu werk ik met veel plezier op de administratie van een SBO school.

Seizoensdecoratie
Mijn huiskamer verandert regelmatig en zeker met de seizoenen mee. Styling-items heb ik genoeg want ik ben een echte verzamelaar: dol op servies, glaswerk, vazen, bloemen, blauwwit aardewerk en servies, roze Engels servies, schelpen, vissenitems, antieke spuitwater flessen en ga zo maar door. Het meeste komt gewoon van de kringloop of rommelmarkt. Zelf sta ik ook af en toe op een fair of markt om alles te verkopen waar ik “klaar” mee ben.

Woonstijl
Ik hou van  verschillende woonstijlen zoals; sober, stoer, een beetje brocante, wit, oosters, Ibiza, beachy, een tikje brocante enz, keuzes maken dus! Het is dan ook een mix geworden van diverse stijlen. Ook komt er met regelmaat een ander kleurtje op de muur. Ik laat de kleuren van een bekend kalkverf-merk altijd mengen bij een goedkope verfhandelaar.

Verder ben ik creatief bezig in mijn eentje maar ook samen met 3 vriendinnen, waarbij er door één van ons elke 4 weken een crea wordt georganiseerd.


Welkom in ons huis!

Je komt binnen in onze kleine hal. Daar hangt mijn verzameling blauwe borden en op het plankje de KLM huisjes. Ik ben helemaal weg van alles wat blauw met wit is, ben ik in de kringloop en kom ik zoiets tegen, dan kan ik dat niet weerstaan.

Delfstblauwe borden kroonluchter landelijk klassiek hal

Vanuit de hal kom je uiteraard in onze woonkamer. De open keuken, samen met de achterkamer, noemen wij voor het gemak onze woonkeuken. Deze tafel heb ik gekocht op Marktplaats en zelf een kleurtje gegeven. Ik heb zes van deze mooie gecapitonneerde stoelen maar voor het ruimtelijke effect staan er vier.

Woonkamer landelijk klassiek met blauwgrijze kast en stoelen kroonluchter

Landelijke grijze kast ornament op voet Franse vaas met oren groene toef aan spiegel

Donkergrijze dichte landelijke kast olijfbak Franse vaas met oren krans van takken ornament op voet groene toef

Op de eerste verdieping hebben we drie slaapkamers waarvan dit de masterbedroom is. Een fijne en lichte kamer op het zuiden. De meidenkast heb ik roze geschilderd. Op de plank boven het bed een verzameling flesjes en bloementekeningen van Rédouté. Een beetje brocante mag!

Slaapkamer landelijk brocante roze meidenkast

Roze meidenkast muurcirkel roze oude spuitflessen roze antieke pot met deksel

Dit is onze logeerkamer, hier slapen de kleinkinderen als ze bij ons zijn. Op de muur een mooie kleur blauw. Ik ben helemaal idolaat van schelpen in alles wat met water en vissen te maken heeft, dat zie je terug in deze slaapkamer. De grote grenen vissen heb ik zelf gemaakt van pallethout. In de zomer staan de vissen, vazen en potten met schelpen in de huiskamer.

Logeerkamer kussen Amerikaanse vlag buffetkast potten met schelpen op bankje vissen van grenenhout

Glazen stolpen met schelpen zeester schelpenkrans op voet

Houten vissen houten bankje brocante potten met schelpen

Dit is mijn werkkamer, oftewel meestal rommelkamer, want alles wat ik even kwijt moet wordt hier gedropt.

Werkkamer knutselkamer landelijk brocante

Op zolder hebben we nog een mooie grote kamer en overloop. De kamer had ik een beetje Oosters gestyled maar is intussen overgenomen door mijn echtgenoot die er een grote tv heeft neergezet zodat hij af en toe voetbal kan kijken of Formule 1.

De achtertuin. Deze ligt op het noorden, in de zomer is er echter veel zon. Ik ben dol op hortensia’s, daar staat de tuin dan ook vol mee. In de herfst maak ik altijd kransen en soms kan ik zoveel maken dat ik er een paar verkoop aan de liefhebbers.

Kleibank lichtgroen witte buitenmuur brocante tuindecoratie groene glazen flessen

Witte brocante plank buitenmuur groene glazen flessen

Als tuinset heb ik een gewone grenen tafel met Lloyd Loom stoelen van de kringloop die ik een kleurtje heb gegeven. We hebben een kleine overkapping en ook daar staan nieuwe Lloyd Loom stoelen, ook weer van de kringloop. Deze krijgen ook nog een mooi kleurtje.

Lichtblauwe rotan Lloyd stoelen grenen tafel buiten brocante tuin terras

Dit is de voorkant van ons huis, die ligt lekker op het zuiden. Hier hebben we een picknickset staan, gemaakt van Douglas hout. Dit is de plek waar we met name in het voorjaar zitten, als het achter in de tuin het nog niet zo zonnig is. Heel gezellig want iedereen loopt langs en maakt een praatje (en nee we zitten niet met een kratje bier in de voortuin :)

Picknickbank leilindes voortuin

Mijn grote trots, de twee leilindes. Op de foto nog niet in blad, maar intussen wel natuurlijk.

Landelijke voortuin dakkapel op dak

De voorkamer (mooi ouderwets woord) is onze hangplek. Dar staat de lekkere bank die we al lang hebben, maar ik ben nog altijd dol op de klassieke vorm. De kussens wisselen vaak, die maak ik zelf (heel soms sta ik mezelf toe een kussenhoes te kopen). Ook de grenen kast is een blijvertje, die hebben we al zolang we samen zijn. Inmiddels staat de tv erin zodat hij niet meer in het zicht staat, hoe fijn is dat.

Woonkamer landelijk brocante bank met wieltjes plank achter de bank salontafel Queen Ann pootjes vacht over roze fauteuil

Queen Ann tafeltje landelijke kast kruk met kussens roze vaas brocante sidetable voor het raam

Landelijke ronde eettafel gewei muur Meisje met de Parel kruik met bereklauw Queen Ann bijzettafel

Delfts blauwe vazen op grenen kast

De keuken gaat al een poosje mee, daar zijn we gewoon nog altijd heel blij mee. Als ik het nu over zou moeten doen dan zou ik voor een lichte kleur aanrechtblad kiezen in plaats van het zwarte hardsteen blad, want het is een beetje een donkere hoek. We hebben vinyl met een Marokkaanse print over de zwarte vloertegels gelegd, dat maakt het geheel al wat lichter.

Landelijke keuken wit met zwart stenen aanrechtblad keuken planken met decoratie

Open keuken planken Franse kruiken zilveren thermoskan dienblad tin

Lichte landelijke keuken met zwart aanrechtblad dienblad met kopjes glazen stolp oude bakvormen schouw

De bijkeuken was eerst altijd een rommelhok en hebben we intussen omgetoverd tot een ruimte die bij de keuken hoort. De planken op de muur wil ik ook nog eens in de gang en badkamer plaatsen.

Bijkeuken landelijk brocante aanrecht met gordijn grote krans houten snijplanken

Bijkeuken brocante decoratie Franse kruiken eiermandje houten snijplank draadmand met uien

Ik hoop dat jullie met plezier een kijkje in mijn huis hebben genomen. En wil je meer zien? Of weten wat er intussen alweer is veranderd? Kijk dan even op mijn Instagram account: Homebysip.


Shop de stijl bij bol.com

Borden met Vis (3 stuks) | Heinen Delfts Blauw

Borden met Vis (3 stuks) | Heinen Delfts Blauw

Wandcirkel - Muurcirkel Binnen - Het melkmeisje - Schilderij van Johannes Vermeer

Wandcirkel – Muurcirkel Binnen – Het melkmeisje –

VTwonen donkerblauw 400 ml XL mok

VTwonen donkerblauw 400 ml XL mok

 

Rivièra Maison Sea Shell sierkussen - Off-white - 40 x 40 cm

Rivièra Maison Sea Shell sierkussen – Off-white –

2 reacties

  1. Kitty.bakkenes schreef:

    Hartstikke leuk en mooi ingericht, leuk met de brocante touche.
    Ik heb er van genoten.

  2. Boukje schreef:

    Leuk, hoe je met onder andere kringloopspullen, een eigen interieur kan maken, Chapeau!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.