Landelijk brocante wonen

Stiekem maakte mijn hart wel een sprongetje toen Benita mij benaderde om mee te doen aan de binnenkijker op De Wemelaer! Al die mooie binnenkijkers die daar voorbij komen en dan hier zelf ook tussen te mogen staan!

Deze keer neem ik jullie mee naar Zuid Denemarken waar ik Debby, 43 jaar met mijn man en 3 tieners woon in een boerderijwoning uit 1934.

Boerderij in Denemarken

Debby van Deenshuis

Brocante
Zolang ik mij kan herinneren heb ik een grote voorliefde voor oude spullen, als kind rommelde ik het liefst al op zolder op zoek naar verborgen ’schatten’. Mijn oma had nog zo’n klerenkast waarachter zich nóg een luik bevond naar een zoldertje, waar een oude wandelwagen stond. Niemand begreep wat ik toch met dat oude ding moest, waardoor hij later is weggegooid. Zonde!

Als kind maar ook later droomde ik zelfs van oude spullen op een zolder en het gekke is deze droom is tot 2x toe uitgekomen. In Nederland woonden we op een oude woonboerderij. Toen we daar kwamen had de tijd serieus stil gestaan en kon ik me uren en uren vermaken tussen alle geweldige spulletjes van kasten, stoelen, kleding, sieraden, serviesgoed, foto’s en documenten vanaf 1860 ..

Oude zwart wit foto paard handgeschreven brief oud zakhorloge paas bloemstuk

Veel van deze spullen heb ik mee genomen naar onze huidige woning in Denemarken. In 2020 hebben we onze woning verbouwd, waardoor er een grote leefkeuken ontstond.

Bloemstuk Pasen koffieservies leren eetkamerstoelen grijze keuken Melkmeisje muur

De stijl die ik heb probreren te creëren, is landelijk brocante met een scandinavisch accent. Vooral het laatste komt terug in de plafonds, kozijnen en deuren. Mijn doel is wel een beetje dat mijn stijl persoonlijk is, mensen mogen best zeggen: ‘dat is Debby-stijl’.

Instagram
Tijdens deze verbouwing begon ik met mijn Instagram account Deenshuis, in eerste instantie om onze keukenverbouwing te delen en inspiratie op te doen. Inmiddels hoop ik zelf ook een inspiratiebron voor anderen te mogen zijn. Zo probeer ik zoveel mogelijk te decoreren en stylen met de spullen die ik heb. Bijvoorbeeld met de oude werkbank die vanuit Nederland is mee verhuisd. Hij stond altijd in de schuur bij mijn ouders en later bij ons. Toen ik zei dat hij naar de keuken ging verhuizen hebben ze me daarvoor wel voor gek verklaard maar inmiddels is het een pronkstuk in de keuken geworden.

Oude houten werkbank tekstbord met tekst plant in draadmand zwart wit foto's muur oude weegschaal

Landelijke keuken
De keuken zelf is gekocht in Nederland omdat je deze stijl hier niet ziet en wij erg graag de landelijke stijl terug wilden zien in onze keuken. Dat maakte dat ik de rest van mijn inrichting en kleur allemaal in mijn hoofd heb bedacht. Want ik had geen kleursample van de keuken meegenomen ter vergelijking. Zo heb ik een van de grootste blikvangers, ’Het melkmeisje’ puur op mijn gevoel besteld, idem met de verf voor op de muren. Uiteindelijk was het de perfecte match! Voor de lampen ben ik helemaal naar Noord Jutland gereden, waar ik industriële oude stallampen vond.

Paastak met paashaasje leren eetkamerstoelen industriële hanglamp boven eettafel

De woonkamer hebben we geverfd en er werd een nieuwe vloer ingelegd. De tafel die erin staat is gemaakt door mijn vader. Deze heeft hij gemaakt van oude balken uit de stal bij ons thuis, waar ik geboren ben. Dierbaar erfgoed!

Behang met bloemen buffetkast droogboeket eettafel rotan hanglamp

Oude naaimachine hangkastje muur decoratieladder plant blikken trommels

Oud tafeltje op terras zinken bloempotten zinken gieter draadmand oud raampje muurcirkel buiten

Buffetkast greywash behang met bloemen

Eettafel van oude planken paasstukje koffiepot leren eetkamerstoelen

Grijze bank groene muur boomstamlamp poes planken boven de bank witte buffetkast

En toen kwam er afgelopen jaar de mogelijkheid om de buurman erbij te kopen. Een woning waar ik verliefd op was met een autenthieke Deense binnenplaats. En gebouwen uit 1680. En dat maakte dat mijn droom voor de 2e keer waar gebeurde. Want ook hier een walhalla aan spullen uit vroegere tijden.

Zo hebben de oude naaimachine en oude jute zakken ook een decoratieve plek in de keuken gekregen. Samen met een aantal loppefunde/kringloop-gelukjes stylde ik het tot een gezellig hoekje.

Oude bruine koffer dadeltak oude doeken

Oud houten bakje droogbloemen oude looplamp jute zak

Oude naaimachine juten zakken paas groenstukje in kop met schotel oude koffiekan

Fotobehang Melkmeisje in landelijke grijze keuken

Servies met bloemen op dienblad in buffetkast

Houten snijplanken vaasje van glas met droogbloemen

In de stallen vond ik oude stalramen, deze gietijzeren ramen gebruik ik nu als decoratie in onze tuin en bij de vakantiewoning, wat we van het andere pand hebben gemaakt. Het tafeltje vond ik hier in een stal. Prachtig, die verweerde look, samen met het gietijzer, waarvan het meeste ook stalvondsten uit onze boerderij in Nederland en hier in Denemarken zijn.

Lampetstel met droogbloemen oude ladder met decoratie muurcirkel meisje met de Parel

Ik mag graag creatief bezig zijn met styling zowel in huis en buiten in de tuin en probeer daarbij zo praktisch mogelijk te denken. Door zoveel mogelijk in en om de woning en buiten in de natuur te zoeken kan ik van iets, iets leuks maken. Daarnaast heb je in Denemarken op diverse plekken schuurverkoop. Je herkent zo’n schuurverkoop aan de bordjes ”Lopper de hopper” Met een beetje geluk vind je daar echt leuke spulletjes voor weinig geld. Daarnaast heb ik een grote voorliefde voor oud bloemetjes servies en oude theepotten, deze vind je door de gehele woning wel terug. Of ik gebruik ze bij een homemade high-tea met vriendinnen of dochter.

greywash kastje muurcirkel met tekst oude bloempotten rieten man in kas

Leuk dat jullie bij mij binnen wilden kijken! Ben je benieuwd naar meer of mijn leven in Denemarken, neem dan een kijkje op Deenshuis.

Liefs Debby.

Debby op Instagram: Deenshuis.

 


Ontdek de mooiste interieurboeken bij bol.com:

Country Brocante Style Where English Country Meets French Vintage

Country Brocante Style Where English Country Meets

Vintage Home Stylish Ideas and over 50 Projects from Furniture to Decorating

Vintage Home Stylish Ideas and over 50 Projects

Shed Style Decorating Cabins, Huts, Pods, Sheds & Other Garden Rooms

Shed Style Decorating Cabins, Huts, Pods, Sheds & Other Garden Rooms

Wonen In Stijl In Amsterdam

Wonen In Stijl In Amsterdam

2 reacties

  1. Agnes schreef:

    In één woord: Superleuk!!

  2. Geesje schreef:

    Wat een geweldige binnenkijker! Echt een thuiskomengevoel heerst bij jou Debby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.