Landelijk rijtjeshuis in het mooie Twente

Ik voel me heel erg vereerd dat ik gevraagd ben voor een binnenkijker bij ons thuis! Daar hoefde ik geen twee keer over na te denken. Ik zie altijd prachtige accounts en interieurs voorbij komen en had nooit gedacht om daar tussen te komen staan. Vergeleken met al die mooie interieurs lijkt dat van ons een beetje gewoontjes.

Eerst zal ik mezelf even voorstellen: ik ben Debora, 37 jaar en ik woon samen met mijn vriend en zoon van 12 jaar samen in een rijtjeshuis in Tubbergen. We zijn een samengesteld gezin en we wonen sinds 2 jaar samen in dit kleine maar fijne huis.

Landelijke woonstijl

De landelijke woonstijl heb ik altijd al prachtig gevonden. Toen ik nog alleen was met mijn zoontje en niet veel te besteden had, pimpte ik zelf oude meubels door ze kaal te schuren en te bewerken met beits en verf. Oude lampen van de kringloop bewerkte ik met tegellijm en de kappen verfde ik met muurverf. Ik bladerde de woonbladen door op zoek naar ideeën en probeerde dat dan zelf te maken. Het was allemaal een beetje bij elkaar geraapt en gekregen, maar het was wel heel erg gezellig en knus. Mijn zoontje zegt nog vaak dat hij het oude kleine huisje best wel mist.

Sinds we samenwonen in dit huis creëren we stukje bij beetje de stoere landelijke stijl die wij zo mooi vinden. Gelukkig houdt mijn vriend ook van de landelijke woonstijl en zijn we het altijd eens over de keuze van de meubels. Hij vindt alleen nu wel dat het vol genoeg staat. Als ik weer iets moois zie vraagt hij: “Waar moet dat nu weer komen te staan?” Ik ben van mening dat er voor mooie dingen altijd nog wel een goed plekje te vinden is. Het enige waar we niet met elkaar op één lijn liggen is de vloer. Mijn vriend houdt van vloerbedekking, want dat is zo lekker zacht en warm aan de voeten. Ik ben niet zo’n fan van vloerbedekking en zou graag een houten vloer of een PVC vloer willen, dus daarin is nog werk aan de winkel.

Woonkamer

De huiskamer is één grote vierkante ruimte met het zicht op de achtertuin. Om een afscheiding te maken en een knusse sfeer te creëren, hebben we ervoor gekozen om de bank de woonkamer in te laten komen. De bank hebben we twee jaar geleden nieuw gekocht en is onze favoriete plek. Het is een hang- of plofbank en niet altijd geschikt voor bezoek. Dan schuiven we de stoelen van de eettafel erbij voor een goede en hoge zit. Ik heb bewust de vensterbank, op één lamp na, vrij gehouden zodat we vanaf de bank goed zicht hebben op de tuin.

Ik ben gek op schapenvachten, wollen dekens, oud hout en heb iets met schotse ruiten. Ik draag vaak sjaals van ‘John Bardale’ met een schotse ruit en in huis moet er ook iets van terug te zien zijn. Het kussentje op de bank heb ik gekocht bij ‘John Bardale’ in Ootmarsum.

De kast is van de babykamer van mijn zoontje en was eerst wit. Deze heb ik zelf zwart geschilderd met krijtverf van Amazona in de kleur Duiker zwart. Daarna heb ik de kast afgewerkt met vernis. Zo heb ik de schouw ook behandeld. De schouw heb ik al 15 jaar en heeft al heel wat kleuren gehad: teak, wit, grijs en nu dan zwart. Ik blijf de schouw gezellig en mooi vinden. Het mooie ornament op de schouw komt van ‘Met Landelijk Label’. De salontafel is van mijn opa geweest en die hebben we laten zandstralen en beitsen. De televisiemeubel hebben we laten maken bij ‘Huisje Sfeer’ in Geesteren Gelderland.

Thuiswerkplek

Sinds twee weken heb ik een eigen werkplek, ik volg namelijk een tweejarige HBO-opleiding waar veel studietijd in zit. Eerder zat ik vaak aan de eettafel, want boven zitten vind ik niet gezellig. Maar als we gingen eten dan moest ik eerst alles opruimen om vervolgens alles weer terug te leggen als ik weer aan de slag ging voor school. Ik zocht eerst naar een oud bureautje, maar bedacht me dat een tafel praktischer is. Ten eerste heb ik zo meer ruimte voor de laptop, boeken enzovoort. En een tafel kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden zoals een keer bijschuiven tijdens een verjaardag. De gave oude markttafel uit India hebben we gekocht bij ‘Het Oude Gebint’ in Alteveer. Nu even netjes opgeruimd, maar normaal is het mijn eigen rommelige hoekje.

Ronde eethoek

We hebben niet super veel ruimte voor een grote eettafel. Daarom hebben we gekozen voor een ronde tafel, deze hebben we gekocht bij ‘Met Landelijk Label’ in Borne. Een ronde tafel neemt niet veel ruimte in beslag maar we kunnen er met zes mensen aan zitten. Daarnaast is een ronde tafel gewoon gezellig. Het kalkdoek heb ik gekocht bij ‘Hoe Leuk’ in Manderveen, daar staan veel leuke dingen en ga ik geregeld even snuffelen. We hebben altijd vier stoelen om de tafel staan, maar voor de foto heb ik er één even aan de kant gezet, zo is de mooie bolpoot goed te zien.

Landelijke stoere keuken

Vorig jaar is deze keuken van Bruynzeel erin gekomen. Ik mocht de keuken zelf uitzoeken, mijn vriend vertrouwde op mijn keuze en we zijn er heel erg blij mee. De keus was ook snel gemaakt, gelukkig weet ik altijd precies wat ik wil. De houten frontjes en het donkere blad maken de keuken stoer. De koffiebar hebben we er zelf in gemaakt en zorgt voor een gezellige zitplek tijdens het koken. Als we een verjaardag hebben maken we er een lopend buffet van. Op de plank boven de bar staat een stuk steen met een afbeelding erin gekerfd, deze vond ik in de kringloopwinkel van mijn tante en oom ‘De Struintuin’ in Voorst. Waar het vandaan komt weet ik niet, daarom vind ik hem ook zo leuk. Ik ben niet iemand die kan genieten van uren in de keuken staan, maar ben van de makkelijke maar wel gezonde maaltijden. Het smaakt ook altijd wel goed, zeggen ze.

Slaapkamer

Wij hebben een grote slaapkamer. Het bed stond eerst tegen de muur, maar in de dakkapel komt het bed beter tot zijn recht. Het houten bankje heb ik van een vriendin gekregen en stond eerst op de plek waar de markttafel in de woonkamer nu staat. Na de vraag van mijn vriend waar dat bankje nu weer moest komen te staan, had ik gelijk als antwoord dat achter het bed nog ruimte zat is. En zo heeft het bankje een goede bestemming in huis gekregen.

Voor- en achtertuin

Toen we in dit huis kwamen wonen hebben we gelijk de achtertuin aangepakt. De schutting die erin zat was heel lelijk en kapot, dus kwam er een zwarte schutting in. We hebben een nieuw zonnescherm opgehangen, dit is wel een must als je een tuin op het zuiden hebt. En ’s avonds heel erg gezellig om eronder te zitten. Een jaar later hebben we de voortuin aangepakt, zo strak en onderhoudsvrij mogelijk. We hebben allebei geen groene vingers!

Terras achtertuin met zonwering en landelijke tuinset

Voortuin rijtjeswoning grind antraciet staltegels houten bankje krans voordeur

Hortensia's wit langs zwarte schutting in tuin van rijtjeswoning

Ijzeren raampje decoratie groene toef kleine balusterlamp ornament met led waxinegrijs

Houten werktafel linnen wanddoek met schaap olijfbak Nepalese pot met takken houten kruk met vachtje

Schijfjeslamp vloerlamp linnen wanddoek met schaap houten werktafel kruk met vachtje olijfbak met landelijke vaas met takken bureaulamp landelijk

Ronde eethoek landelijk grote landelijke kruik met takken wanddoek houten decoratieladder tapijt landelijk interieur

Woonkamer landelijk gezellig grijs tapijt hoekbank landelijk houten salontafel kruik op zuil met takken

Dichte houten kast antraciet kruiklamp in de vensterbank kruik op zuil landelijke hoekbank houten krukje met led kaars

Transparante gordijnen taupe balusterlamp kruik met takken op zuil landelijke hoekbank glazen windlicht salontafel

Voorzethaard landelijk fauteuil met hocker met vachtje plaid geblokt Wonen Landelijke Stijl magazine stalraam oud houten luik vloerlamp landelijk
Hoekkeuken landelijke stijl spotjes plafond koffiehoekje gruttersbak aanrecht

Woonkamer landelijk ingericht hoekbank houten salontafel kruiklamp vensterbank tv meubel zuil met kruik

Glazen windlichten in olijfbak met groene takken kruik op zuil hoge vloerkandelaar

Landelijke hoekkeuken transparante gordijnen taupe houten gruttersbak landelijke ovale bloempot vensterbank keuken

Slaapkamer landelijk ingericht ovale pot met mos houten bankje achter het bed houten balusterlamp op nachtkastje

Ornament landelijk bureaulampje houten kaarsenhouder

Debora op Instagram: ds_style_wonen.


Shop de stijl bij bol.com:

PTMD Linde Plaid - 150 x 200 x 2 cm - Fluweel - Bruin

PTMD Linde Plaid – bruin fluweel

2x Taupe LED kaars / stompkaars 10 cm - Luxe kaarsen op batterijen met bewegende vlam

2x Taupe LED kaars / stompkaars 10 cm

Riviera Maison Nachtkastje - The Hoxton Nachtkastje

Riviera Maison Nachtkastje – The Hoxton

Kruik - aardewerk - bloempot - landelijk - H22,8cm

Kruik – aardewerk – landelijk

11 reacties

 1. Marion schreef:

  wat een prachtig harmonieus geheel , erg mooi !!!!

 2. Maud schreef:

  Lieve Debora, je hebt het prachtig voor elkaar! Heerlijk rustig en mooi op elkaar afgestemd!

 3. Catharina schreef:

  Wat een prachtig huis heb je er van gemaakt!
  Smaakvol en warm!

 4. Ellen schreef:

  Complimenten.
  Een prachtig geheel en een leuk stukje…

 5. Attie schreef:

  Ziet er geweldig uit en erg sfeervol, mooi om te zien

 6. Astrid Smit schreef:

  Met recht: klasse! Supertrots op je, lieve nicht.

 7. Samuel schreef:

  Daar woon ik
  I like it alot!

 8. Adrie schreef:

  Wat een gezellig huis. Prachtig

 9. Monique schreef:

  Prachtig , gezellig en rustig interieur! Proficiat !

 10. Len van Meeteren schreef:

  Wow, wat ziet dat er supermooi, gezellig en warm uit. Daarom mijn oprechte complimenten! Er gaat niets boven een echt ‘thuis’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.