Ibiza stadstuin van Claudia

Hallo, ik ben Claudia en trouwe volgers van De Wemelaer kennen mij al. Ik heb hier namelijk al eens aan de binnenkijker mogen meedoen met ons vorige huis op de Mooiste plek van Bemmel.Nu woon ik alweer 2 jaar in Nijmegen op de mooiste plek van Nijmegen.

Eerder konden jullie hier ook al mijn kersthuis bewonderen en nu is mijn Nijmeegse zomerse stadstuin aan de beurt. Ik hou van een sobere, naturelle Ibiza-stijl dat wil zeggen: geen kleur in de basis.

Gerenoveerd jaren ’50 huis

Wij wonen in een jaren ’50 huis dat we totaal gerenoveerd hebben, wat ook echt nodig was om het huis weer van deze tijd te maken zonder de stijldetails aan te tasten. De basis van zowel het huis als de tuin waren dik in orde maar moest weer naar deze tijd toe getrokken worden. We zijn dan ook pas de tweede bewoners.

Stadstuin in Ibiza stijl

Met het indelingsprincipe van de tuin hebben we niets gedaan. Wel hebben we 2 grote coniferen verwijderd en veel nietszeggende groene struiken. Hierdoor ontstond er meer lucht waardoor het originele ontwerp van de tuin weer tot zijn recht kwam. Achterin de tuin staat een hele grote laurierstruik inmiddels uitgegroeid tot boom, daar werd ik meteen verliefd op bij de koop van het huis en daar wilden we wat mee. Dat gedeelte in de tuin was groot en donker door de laurier en de 2 grote coniferen. Door de coniferen weg te halen ontstond er licht. We hebben er fijn beige/witgrijs grind in gelegd waardoor je echt dat Ibiza gevoel krijgt en onder de laurier een steigerhouten bank geplaatst. Met de naturel en linnen kussens hebben we er een heerlijk plekje gecreëerd.

Ibiza boom

Onder de hazelaar achterin de tuin ontstond een plek waar we 3 pallets (die over waren van de verbouwing) op elkaar gestapeld hebben. Met een paar fijne pallet kussens en een schapenvachttje erop, hebben we daar nu een heerlijk plekje: het is mijn absolute favoriet in de ochtend voor mijn kopje koffie. In de tuin staat ook een Viburnum Tinus, een groenblijvende heester. Bij ons is hij uitgegroeid tot een meerstammige boom, ik zeg altijd: mijn Ibiza boom, want dat gevoel roept hij mij op. We hebben ook daar een heerlijk zitje staan en van ‘s ochtends vroeg tot laat in middag hebben we daar zon.

Chill plek tuin

Als absolute eye-catcher hebben we bovendien een enorme walnotenboom waar we een Cocoon hangstoel in hebben hangen, daar gooi ik altijd wat kussens in en dat is echt een heerlijke chill plek voor onze kids: even lekker me-time voor ze.

Op het terras dat grenst aan de schuifpui hebben we een tafel van een oude deur uit het huis gemaakt. Lekker geïmproviseerd en een gratis oplossing om heerlijk met elkaar de dag te kunnen afsluiten in de tuin, met bijvoorbeeld een lekker diner.

Tuinverlichting

Voor de avond heb ik 2 lichtsnoeren in de tuin hangen, dat geeft meteen zoveel sfeer. We willen nog graag een mooi lichtsysteem van Philips maar aangezien dat erg prijzig is sparen we lekker door en tot die tijd maken we het gezellig met deze lichtsnoeren. Verder houd ik het simpel, met een paar lekkere kussens kun je al een fijne sfeer neerzetten in onze uit de kluiten gewassen stadstuin.

Stadstuin met groen vlaggetjes van stof Ibizatuin

Pallet bank met pallet kussens terras van grind rond bijzettafeltje bloempot met lavendel houten snijplank met glazen en houten schaal hoge zwarte bloembak ommuurde tuin

Ibizatuin tafeldekken ideeën blauwe borden rotan placemats

Teak tuinstoelen met kussens linnen tafelkleed tuintafel blauwe tajine zeegras placemats

Molensteen met water ommuurde stadstuin met bomen en groen

Terras van wit grind Ibizatuin loungebank van pallets schapenvacht tuinkussens

Claudia Mooiste Plek van Nijmegen op palletbank met schapenvacht

Palletbank ommuurde stadstuin schapenvacht tuinkussens palletkussens

IKEA kunststof tuinstoel Skarpo bijzettafel grijs wind grind takken krans met windlicht grote tuinvaas ommuurde tuin

Steigerhouten tuinbank met linnen tuinkussens border met wit grind terras

Steigerhouten tuinbank met palletkussens verlichting bomen terras van wit grind stadstuin

Cocoon hangstoel tuinverlichting trampoline IKEA tuinstoelen op terras wit grind

Cocoon hangstoel in boom crème met kussens en schapenvacht

Schapenvacht op palletbank op terras van wit grind in ommuurde stadstuin

Palletkussens gestreept onder boom tuinverlichting gloeilampen

Pallet kussen grijs gestreept rotan tas met tekst Espadrilles met sleehak water met fruit

Kussens onder boom in stadstuin water met fruit rotan tas met roze tekst tijdschrift en zonnebril

Teak tuinstoelen met armleuning gieter Lungo groen stapel betontegels pot met plant boom op stam tuin met muur

Claudia op Instagram: Mooiste plek van Nijmegen.


Shop de stijl bij bol.com:

Pole to Pole Bali Parasol - 184 cm - Wit

Pole to Pole Bali Parasol – 184 cm – Wit

Riviera maison W Water Bottle

Riviera maison W Water Bottle

Ibiza kussen met tekst

Kussen met Kussenvulling Ibiza White

Bodi katoenen tuin hangstoel zand

Bodi katoenen tuin hangstoel zand


Nog meer tips voor je tuin en veranda: Stylen op De Wemelaer deel 2 de veranda 3x anders.

4 reacties

  1. Mattie van Genegen schreef:

    Een prachtige tuinkijker, net zo mooi als bij je binnen!

  2. Karin schreef:

    lekkere buiten-happy-place (net zo mooi als bij jou binnen!)

  3. Geeske Slofstra schreef:

    Wat een gezellige tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.