Kleuren in een landelijk interieur

Wie denkt dat alleen grijstinten in een landelijk interieur passen heeft het mis. ☺️ Kleuren kunnen heel goed samengaan met de landelijke woonstijl. Zolang je opvallende kleuren zoals rood, geel en blauw maar uit de weg gaat en kiest voor neutrale kleuren als zwart, wit, grijs, ecru, beige of bruintinten zoals koffiekleuren, camel en zandtonen. Ook zachte pasteltinten zoals taupe, olijfgroen, grijsblauw, mintgroen en oudroze zorgen voor extra warmte en sfeer in een landelijke inrichting. Met deze zachte kleuren versterk je het landelijke gevoel. Je kunt ook kiezen voor gebroken wit, naturel tinten en vrijwel alle bruine kleuren; van caramel tot donkerbruin.

Kleurstalen stoffen

Kalkverf

Kalkverf is erg populair bij de liefhebbers van landelijk sober wonen. Kalkverf is verf met echt een hele unieke uitstraling en geeft het beste resultaat op een poreuze ondergrond. Het mooie gewolkte effect ontstaat door de kalkverf met een kalkkwast, spons of doek aan te brengen in draaiende bewegingen.

Oranjebruine verf in verfbak met roller en kwast

Krijtverf

Krijtverf zorgt als het ware voor een fluwelen, egale en aaibare muur. Door het hoge gehalte aan krijt ontstaat er met krijtverf een poederachtig effect en komt de kleur prachtig tot zijn recht. Omdat krijtverf gemakkelijk aan te brengen is, is het ook ideaal om je meubels er een metamorfose mee te geven.

Bruin Oranje velours stof

Kleur kiezen

Om de keuze voor een kleur eenvoudiger te maken kun je gebruik maken van kleurtesters die je bij vrijwel iedere bouwmarkt vindt. Breng de verf aan op de muur die je wilt verven of op een stuk papier en plak deze met schilderstape op de muur. Bekijk de kleur als de verf droog is bij daglicht en bij lamplicht.

Kleurenwiel

Kleur toevoegen door middel van accessoires

Als de basis op de wanden goed is, dan kun je op een eenvoudige manier kleur aanbrengen met accessoires zoals kussens, kaarsen, fotolijsten, warme plaids, vrolijke bloemen of door je lampenkappen om te wisselen in de winter en zomer: zomers een lichte, frisse kleur en ‘s winters kies je voor een donkere velours kap voor extra sfeer en gezelligheid.

Plaid leuning houten stoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.