Veranda stylen

Een gezellige ingerichte overkapping in de tuin, wie droomt er niet van? Met nog een paar mooie zomerse dagen voor de boeg vind je in dit artikel tips en ideeën om het ook buiten extra sfeervol te maken!

Verlichting veranda

Sfeervolle verlichting voor tijdens de avonduren mag natuurlijk niet ontbreken. Je kunt hierbij denken aan een hanglamp boven je loungeset maar ook met een lichtsnoer langs de wand creëer je sfeervol licht onder de veranda.

Verlichting veranda droogboeketjes en gloeilampen

Veranda inrichten

In een kleine veranda volstaat waarschijnlijk een loungeset, in een groter exemplaar kan naast een loungebank een barset ook heel gezellig zijn! Op de bank leg je een paar vrolijke tuinkussens en natuurlijk een plaid binnen handbereik voor de frissere avonden. Een mooi buitenkleed beschermt je voeten tegen kou en fleurt je veranda op.

Veranda inrichten zeegras mand hangstoel rond buitenkleed glazen fles met gipskruid

Wanddecoratie onder de overkapping

Bij wanddecoratie voor onder de overkapping kun je denken aan een verzameling van manden van zeegras, tuinposters met inspirerende teksten, buitenschilderijen, spiegels of oude luiken waar je lichtjes of een mooie krans aan hangt.

Buitenkeuken

Een veranda met een buitenkeuken is natuurlijk helemaal je van het! Lekker koken en samen eten in de buitenlucht. Een buitenkeuken is een flinke investering en neemt meestal veel ruimte in beslag, het is daarom belangrijk om er goed over na te denken. De materialen van een buitenkeuken moeten ook goed tegen temperatuurschommelingen en vocht kunnen.

Tuinverlichting buiten eten

Tuinhaard

Tot in de late uurtjes samen rond het vuur doorbrengen. Een tuinhaard, vrijstaande houtkachel, vuurschaal of een gashaard op wieltjes, of een inbouw (doorkijk) gashaard, de mogelijkheden zijn eindeloos! Ook buiten is het belangrijk om op een veilige en verantwoorde manier te stoken.

Vuurschaal houten vlonder

Kast onder de veranda

Met een kast onder de overkapping bespaar je jezelf heel wat tochtjes naar de keuken in het huis. In de kast kun je serviesgoed, bestek en glaswerk bewaren. Bij de kringloop kun je je eigen unieke buiten-servies voor een spotprijsje bij elkaar verzamelen!

Meer inspiratie voor het inrichten van je veranda: Stylen op De Wemelaer deel 2: de veranda 3x anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.