Appartement ingericht in landelijke stijl

Hallo allemaal,

Wat leuk om jullie mijn huurappartement te mogen laten zien. Ik vind het zelf altijd erg leuk om bij andere mensen binnen te kijken om ideeën voor mijn eigen appartement op te doen. Omdat het een huurappartement is kan ik helaas niet al mijn wensen daadwerkelijk uitvoeren maar met kleine veranderingen en aanpassingen zonder grote gevolgen, is het toch wel een erg fijne plek geworden waar ik inmiddels alweer 1,5 jaar woon.

Eerst zal ik me even voorstellen: ik ben Sophie, 26 jaar oud en woon nu 1,5 jaar in dit huurappartement van 58 m2. Alleen een huis betalen is op dit moment jammergenoeg bijna onmogelijk en daarom ben ik ook erg blij met deze kans die op mijn pad kwam.

Ik ben al erg lang bezig met interieur en veranderingen, al toen ik nog thuis woonde werd mijn slaapkamer regelmatig omgegooid om weer andere leuke hoekjes te kunnen maken. Nu ik dan toch eindelijk mijn eigen plekje heb gaat me dit een stuk beter af en zijn er meer kamers om gezellig te maken.

Hopelijk kan ik zo meer mensen inspireren om met kleine ruimtes, zonder grote aanpassingen toch een fijn thuis te creëren.

Liefs,
Sophie.


Gele voordeur met landelijke krans windlicht

Dit is de voordeur om mijn appartement binnen te komen. Helaas zijn alle deuren van het complex deze knallende gele kleur dus is dit niet aan te passen. Ik heb daarom deze krans aan de deur gehangen en doordat er een klein balkonnetje is aan de voorkant bij de voordeur kan daar een leuke lantaarn of plant staan.

Ossenoog spiegel smalle hal

Als je de deur binnenstapt kom je in de hal. Vanuit de hal kun je de slaapkamer, wc en badkamer in. Het is een erg smalle hal dus een kastje kan hier niet staan. Mijn schoonbroer heeft hier boven de verwarming een rest plankje steigerhout bevestigd zodat ik er toch een gezellig hoekje kon maken met de leuke Nepaleense potjes die ik bij koeienhuiddecoraties kocht. Het bankje in de hal kocht ik bij Landelijk At Home hier in Oirschot, deze stond al erg lang op mijn verlanglijstje en nu had ik er eindelijk een leuke plek voor gevonden. De woondeken die over het bankje hangt is van wonen.kadootjes.en.meer.

Ossenoog spiegel kapstok smalle hal

Hoek kapstok spijkerjasje tas van ribstof

Gele voordeur krans van takken hoek kapstok van hout

De kapstok zit in het hoekje verstopt. Omdat de hal erg smal is vond ik het lastig te bepalen waar ik het beste de kapstok kon plaatsen. Na wat afwegingen leek het me goed om de kapstok in de hoek naast de meterkast te plaatsen. Een hoek kapstok kom je niet zo snel tegen daarom vroeg ik ook hierbij weer mijn schoonbroer of hij deze voor me kon maken. Na wat tekeningen maken is dit het eindresultaat. Nog steeds erg blij mee!

Kapstok boven het bed sprei taupe

In de slaapkamer heb ik eigenlijk weinig gedaan. De leuke kapstok boven het bed mocht ik op een weggeefhoek ophalen, andere haakjes en loogbeits waarna de kapstok helemaal tot zijn recht kwam. De lampjes heb ik met mijn moeder bij de kringloop gevonden, ze waren nog knalgeel dus hadden wel een verflaagje nodig. Nu zijn ze in een mooie grijze kleur en klemmen ze op de rand van mijn bed. Het steigerhouten bed had ik nog van toen ik thuis woonde en kon zo over gehuisd worden.

Planken van hout in het toilet

In het toilet konden er helaas ook weinig aanpassingen gedaan worden. Het was erg wit en kaal, ook hier zijn weer rest stukken steigerhout bevestigd op 2 verschillende hoogtes die voor meer warmte zorgen in de toiletruimte.

Zonnebloemen in glazen windlicht in olijfbak van hout

Smalle side table kuifspiegel hoge balusterlamp leemkruik

Tv kast van hout kruik met takken linnen doek

Houten regaal schijfjeslamp sidetable

De ronde eettafel kocht ik ook op Marktplaats. Deze is uit te schuiven naar een ovale tafel zodat er meer mensen omheen kunnen zitten.

Dichte oude kast grote landelijke kruik met takken

Ronde eettafel kruik in houten schaal krans aan de muur schijfjeslamp

Vanuit de hal kom je in de woonkamer/keuken. Het zitgedeelte is niet groot dus een grote loungebank zat er niet in. Het tv-meubel komt van Marktplaats en is geheel opgeknapt. De kapstok maakte mijn vader een aantal jaar geleden voor mij en hier ben ik nog steeds erg blij mee.

Kuifspiegel glazen stolpen grijs kastje

Vensterbank krukje

Houten trog landelijke potjes dadeltak grijze vacht

Mijn appartement is op 1 hoog en heeft grote ramen en deuren. Helaas is er geen balkon aanwezig maar kunnen de deuren helemaal open waar een Frans balkon is. Ziva heeft hier toch wel haar favoriete plekje gevonden om lekker van de zon te genieten en buiten alles bij te kunnen houden

Landelijke potjes suikerpot houten plank op pootjes ronde snijplank

Houten snijplanken nisje keuken

De keuken is zoals hij is. De frontjes en het blad kan ik helaas niet veranderen maar door ook hier weer gebruik te maken van rest stukken steigerhout is de keuken meer naar mijn wens. De onpraktische bovenkast hangt op een erg onlogische plek. Door op 2 hoogtes links langs het kastje plankjes te maken word de kleine ruimte toch nuttig gebruikt om mijn planken neer te zetten. Over het gasfornuis wat niet meer de mooiste charme heeft, heeft mijn vader na het maken van een ontwerp/tekening een mooie ombouw gemaakt zodat het fornuis niet contant in het zicht is.

Planken keuken houten accessoires landelijke stijl

Dit was de binnenkijker van mijn huurappartement.
Liefs, Sophie.

Sophie op Instagram: landelijk.sober.wonen.

4 reacties

 1. Petra schreef:

  Wauw ziet er heel mooi uit zo kan je zien dat je een kleinere ruimte ook landelijk kunt inrichten

 2. Marloes schreef:

  Heel erg mooi!

 3. Hanneke schreef:

  Wat enorm gezellig en mooi gedaan zeg. Mijn complimenten.

 4. Diana Van Wensveen schreef:

  Wat gezellig en zo leuk om ‘gewone normale ‘ woningen te zien die met veel eigen creativiteit ingericht zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.