Photo diary: de woonweek van Lia van I found my home

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Lia van de blog I found my home. Kijk mee naar de week van Lia!

Afgelopen week kreeg ik van Benita de vraag of ik mee wilde werken aan de rubriek photodiaries. Ik denk dat de meeste het wel kennen. Maar laat ik me even voorstellen: ik ben Lia en ben met mijn blog ‘I found my home’ alweer 7  jaar wekelijks actief bezig. Wonen en fotografie zijn een grote passie van mij en ik volg dan ook veel mooie sites op internet. Verder ben ik moeder van 3 grote zonen die het huis uit zijn, waardoor we weer het hele huis voor ons zelf hebben en die ik samen met Jan nu weer helemaal opnieuw aan het klaarmaken ben. Zo zijn we nu o.a met de douche, slaapkamers, overloop en het trapgat bezig.

Zondag
Vanmorgen was ik al vroeg op omdat ik weg ging met een groep dames van de fotocursus. Gisteren hadden we onze slaapkamer wat uitgeruimd zodat Jan daar het raam- en deurkozijn en de deur kon schuren. De plinten waren daar nog steeds wit en die werden ook meteen meegenomen. Alles werd schoongemaakt en toen ook al in de grondverf gezet. Vanmorgen kon hij in alle rust alles aflakken. Ook de kast op de slaapkamer kreeg meteen een ander kleurtje. Vanmiddag kon ik het natuurlijk niet laten om alles op de plaats te zetten.

169.JPG

178.JPG

Maandag
Op een doordeweekse dag gaat de wekker om kwart over 6 of half 7 af, dat ligt er een beetje aan of Jan iemand moet ophalen. Terwijl Jan zich aankleed en wast, wat nu natuurlijk allemaal een beetje omslachtig is als je geen vaste douche hebt, ga ik alvast aan het ontbijt beginnen. Ik maak het brood klaar wat hij meeneemt en zet een grote pot thee. Daarna gaan we samen aan tafel om te ontbijten en we zijn dan vaak meteen aan de praat. Vanmorgen namen we even door wat de planning van vandaag zou zijn.

Zodra Jan weg is heb ik het beddengoed eraf gehaald om in de wasmachine te doen en ga ik de dagelijkse routine dingen doen, zoals afwasmachine legen, kattenbak legen en kattenharen zuigen. Joep en Yoris (onze katten) hadden vandaag een hele slechte start van de dag, want ze waren aan het grommen en Yoris kroop op zijn buik door de kamer, dus ik observeer ze een beetje. Dat is een keer eerder gebeurd en waarom ze dat doen is me een raadsel. Ondertussen neem ik een heerlijke kop koffie en ga me aankleden. Vandaag komt Daan niet, dus ik ga even naar mijn zus. ‘s Middags boodschappen doen voor het avondeten en de was opruimen. Toen Jan thuis kwam zijn we voor oude wagondelen wezen kijken waar we later een meubel voor de douche van gaan maken. Bij thuiskomst ga ik eten klaarmaken en Jan is de trap aan het afplakken om de eerste laag kalkverf op te zetten. Beetje bij beetje komen we verder..

Lia maandag.jpg

image3.JPG

Dinsdag
De dag begon net als gisteren, alleen met het verschil dat vandaag mijn kleine grote vriend Daan kwam. Het zag er erg bewolkt uit en dus zijn we maar vroeg naar de winkel gelopen. Eenmaal thuis hebben we gezellig koffie en een sapje gedronken, met natuurlijk een koekje. Vorige week bij het opruimen van de zolder heb ik een grote bak met duplo tevoorschijn gehaald en schoongemaakt. Dat is weer iets heel nieuws voor hem en we hebben samen aan de salontafel gespeeld. Toen Daan tussen de middag naar bed ging, heb ik het water van de bloemen die ik vorige week op mijn verjaardag kreeg ververst en nog wat gerommeld in huis.

bloemen.jpg

Later heb ik een broodje klaargemaakt en op de bank opgegeten terwijl ik naar een aflevering van The Blacklist van maandagavond keek.  Omdat hij nog lekker sliep heb ik ook nog wat foto’s uitgezocht die ik zondag gemaakt heb tijdens de praktijkles van de fotocursus. Toen Daan wakker werd kwam de stukadoor om de wanden van de douche te schuren en te lakken. En ik kan je zeggen dat ik er zo blij mee ben….

muur.jpg

Het ziet er echt super mooi uit en ik kon het niet laten om er even een krukje neer te zetten. Vanavond doen we even niets, want Jan is niet helemaal fit en dus kijken we vanavond of Trijntje door de halve finale heen komt.

krukje.jpg

Woensdag
Vanmorgen begon de dag net als de afgelopen dagen maar toen Jan weg ging regende het en ben ik even lekker terug in bed gestapt om boven naar het journaal te kijken. De poezen gingen gezellig met me mee en we hebben zo gelegen tot een uurtje of acht. Toen ben ik begonnen met de dagelijkse dingen en heb ik de was nog even gestreken. Ik had om 10 uur een afspraak bij Minke Scherrenburg uit de Klomp om naar stoffen te kijken voor de bank, stoelen en gordijnen. Ik vind het nog een hele klus om voor bijna alle meubels nieuwe stof uit te zoeken. Ik heb ook maar meteen de kalkverf voor de benedenverdieping besteld want je gaat richting de zomer en dan wil ik het maar graag klaar hebben staan.

kado met post.jpg

Na het eten moest ik iets doen wat ik echt niet leuk vind en dat is naar de tandarts. Ook al was het maar voor controle, ik vind het verschrikkelijk. Vanmiddag kwam er nog iemand op de koffie en heb ik de administratie nog gedaan. Jan heeft de trap inmiddels ook in de grondverf gezet, ik moet er nog even aan wennen want het is vele malen donkerder maar het begint er steeds meer op te lijken.

trap in de grondverf.jpg

Donderdag
Vanmorgen toen ik beneden kwam waren de heren weer van slag en liepen ze elkaar echt uit te dagen. Het lijkt wel of Yoris het niet meer eens is om de ondergeschikte te zijn van Joep. Tussen het heen en weer roepen van de heren heb ik het brood klaargemaakt enz. Daarna heb ik boven voor de zoveelste keer van alles opgeruimd en ons bed opgeschud en de was uitgezocht. Om kwart over 8 ben ik gaan werken, waarna ik om half 12 meteen doorgereden ben om een zak MP te halen. MP is een soort stuuk wat Jan gebruikt om het plafond op de kastenkamer te stuken. Ja ja…, op die kamer liggen gipsplaten, en we wilden alles in dezelfde stijl doen dus ook de plafonds.

030.JPG

Eenmaal thuis een boterham eten en een boodschappenlijstje maken, die ik daarna meteen ga halen. Ik heb een hekel aan boodschappen doen en probeer zoveel mogelijk mee te nemen. Maar je moet altijd wel weer een keer terug voor de verse spullen. Toen was het koffietijd en bekeek ik de mail, blogger en facebook. Ik zag een mail dat de koffie die ochtend afgegeven was bij de Texaco, dus die ben ik meteen gaan halen voor ik het vergeet, want hij was alweer bijna op. Beneden heb ik toen alles extra goed gezogen en daarna buiten wat geveegd, want als je aan het klussen bent, is het al snel overal een zooitje. Onder het afdak word er soms wat gezaagd en opgeslagen. En het was echt lekker om daar even in de stoel met de nieuwe schapenvachten te gaan zitten. Ik had al vachtjes, maar die waren slap en lagen meer op de grond dan in de stoel en met mijn verjaardag kreeg ik een paar nieuwe.

buitentafeltje.jpg

stoel met vacht.jpg

Jan heeft vanavond dus het plafond van de kastenkamer gestuukt, en onze middelste zoon heeft de stopcontacten en de vloerverwarming aangesloten. Zelf ben ik nog portretfoto’s gaan maken voor mijn cursus en bij thuiskomst wederom de boel opgeruimd en daarna de foto’s uitgezocht waarvan ik de mooiste besteld heb om af te laten drukken. Inmiddels was het 23.15 uur en haak ik af, want morgen gaat de wekker weer… truste!!!

Vrijdag
Vanmorgen toen ik opstond was ik al, of moet ik zeggen nog steeds, moe. Na het eten moest ik mezelf echt toespreken om op te staan en de dingen te doen die ik gedaan wil hebben voordat ik het huis uitga. Voordat ik ga werken eerst maar even een pilletje innemen en gaan…. als ik eenmaal op gang ben dan gaat het vaak wel goed. Om half 12 snel naar huis want ze zouden de jaloezie voor de logeerkamer komen brengen. Ik ben eerst maar even gaan zitten met een boterham en zat te bedenken wat ik  zou doen, wat zou ik van het to-do lijstje af zou kunnen vinken. En toen ik even op Facebook keek wist ik het, want Alie had de buxus geknipt en dat moest hier ook nodig gebeuren. Ik denk dat ik jullie niet hoef te vertellen wat ik aan het doen was om half 1. Maar toen ik om half 2 naar de kapper ging waren ze er nog niet met de jaloezie. Toen ik later in mijn de mail keek stond er opeens dat de bezorgdatum 30-12-2099 was. Nou, ik denk dat het dan niet meer nodig is haha!!! Maar goed, toch maar even bellen en de beste man snapte het ook niet. Ik denk zei hij, dat er wat fout gegaan is. Maar daar was ik zelf ook al achter en nu dus wachten tot volgende week dinsdag. Voor het geval jullie je afvragen van jaloezie??? Ja, ik heb een houten jaloezie besteld omdat ik gewoon niet weet wat je met een groot raam moet doen.

013.JPG

Daarna maar weer naar buiten en verder met de buxus en de beuken. Alles aan de binnenkant van mijn tuin was klaar en opgeruimd om 17 uur. Toen snel naar de winkel en aan het eten beginnen, terwijl Jan de douche ging afkitten. Pfff, eigenlijk had ik geen puf meer, maar ja de volgende dag werd er regen verwacht en ik moet nog dit en dat…. Dus toch maar weer naar buiten en de rest doen, totdat mijn buurjongetje mij zag en andere plannen met mij had. Zoals voetballen en praten…och ja, waarom ook niet. Uiteindelijk was ik om kwart over 10 klaar en ging ik nog even heerlijk douchen in de schuur. En intussen stond mijn wijn al klaar, toen nog even lekker zitten.

034 (4).JPG

Nu is de dag om en heb ik helemaal geen foto’s genomen. Daarom maar even wat sfeerfoto’s van ons huis bij deze dag gevoegd.

hout en ijzer (2).JPG

Zaterdag
Vanmorgen ben ik toch maar even langer blijven liggen maar echt lang ging ook weer niet want bij de buren zijn ze een nieuwe stoep aan het leggen. We beginnen de dag maar met een lekkere yoghurt met verse aardbeien en een kop thee. Daarna maar snel naar de zaak met oude bouwmaterialen om de planken voor het meubel op te halen.
Bij thuiskomst eerst koffie…. En daarna ging Jan naar boven en ben ik beneden aan het opruimen gegaan. Ik wil het dit weekend toch nog wel een beetje gezellig maken. De bloemen die ik van mijn kleinzoon kreeg zijn bijna uitgebloeid maar degene die nog goed zijn vond ik toch zonde om weg te gooien. Of is het meer omdat ik ze van Daan heb gehad.., hoe dan ook ik had nog een heel klein ijzeren vaasje wat wel leuk is voor een paar bloemetjes en die staat nu leuk in de keuken.

vaasje bloemen.JPG

Intussen werd onze jongste zoon wakker die na een feestje hier is blijven slapen en hebben we samen nog een bakkie gedaan. Zo gezellig dat hij er weer was. Vanmiddag heb ik in de achtertuin nog twee vakken met buxus geknipt en weer opgeruimd.  En wat foto’s gemaakt van de voortuin, want het was gisteren veel te laat om nog foto’s te maken. En het was allemaal wel wat zwaar maar ben toch wel heel blij met het resultaat en blij dat de nieuwe beukenhaag tussen de buren het dit jaar goed doet.

Takkenbol op tuinvaas.JPG

Beukenhaag.JPG

De loodgieter kwam aan het eind van de middag nog de kraan installeren en heel even dacht Jan dat er iets niet goed zat… Maar pfff, gelukkig was alles oke. Samen hebben we toen nog de hoogte bepaald van het meubel waar de wasbak op komt te staan en is Jan begonnen om het te maken. Ik ben toen de keuken ingedoken om verse bolognesesaus te maken voor de spaghetti. En tussendoor heb ik even naar tv gekeken. Het was intussen alweer half 8 voordat we gingen eten en toen nog even boven kijken hoever Jan met het meubel was. En dan sta je weer even te kijken, en voordat je het in de gaten hebt ben je weer een uur verder.
Toen hebben we samen de buitenboel nog opgeruimd, want Jan had daar staan zagen. En om half 10 ging ik de douche in, om daarna heerlijk te gaan zitten. En morgen en overmorgen doet deze dame helemaal niets, want mijn lijf en handen vinden al dat werk maar niets… Willen jullie de douche uiteindelijk zien? Er is inmiddels vast al een post over verschenen op mijn eigen blog.

Douchekraan.JPG

9 reacties

 1. Home & Lifestyle schreef:

  Je hebt er een heel verhaal van gemaakt Lia, maar heerlijk om te lezen hoor. Wat zullen jullie trots zijn op de badkamer, het is er zo mooi geworden! Daar kun je weer een hele tijd mee vooruit. Ik hoop dat je lijf inmiddels een beetje bekomen is van alle inspanningen, maar je hebt wel eer van het vele werk…dat zeker!

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

 2. Inge schreef:

  Leuk om te lezen…met prachtige foto’s…
  Wat hebben jullie een berg werk verzet zeg…maar het resultaat mag er zijn.
  Zie ik nu ook een glimp van je nieuwe tafel…

  Groetjes,
  Inge, my choice

 3. Ida schreef:

  Wat leuk om te lezen wat je in een week hebt gedaan , en dat is best veel . Een dagje oppassen is dubbel zo leuk !
  Liefs Ida

 4. Irma Holterman schreef:

  Hoi Lia,
  Wat maak je toch mooie foto’s van je interieur, die er zeker mag zijn:-)).
  Mijn blik valt op je mooie eettafel laat ik daar nou net opzoek naar zijn. Mag ik misschien weten waar je deze vandaan hebt?
  Fijn weekend,
  Groet Irma

  • Lia schreef:

   Het onderstel hebben we laten lassen door een collega van mijn zoon. En het blad is gemaakt van oude wagondelen die Frank Pouwer verkoopt.
   Dus ik kan niet zeggen waar je hem kunt kopen.

   Groetjes lia

   Ps, bedankt voor je compliment.

 5. Anneke schreef:

  We hebben even een klein weekje vakantie maar ik kon het toch niet laten je verslag te lezen. Voor het eerst zie ik je eettafel wat een juweeltje zeg. Leuk om even een weekje met je op te trekken. Liefs Anneke

 6. Mirjam schreef:

  Wat een super leuk verhaal zo, om te lezen. Ik zie het altijd allemaal helemaal voor me, hoe iemand dan bijvoorbeeld druk kan zijn met duplo en zo’n lief klein mannetje, of met het snoeien van de buxushaagjes…
  En allemaal weer mooie foto’s, dit was weer heel leuk…
  Fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

 7. Roelie schreef:

  Hoi Lia,

  Leuke post, en weer prachtige foto’s. Ik had de foto’s van je badkamer al op je blog gezien. Hij is echt super mooi geworden. Nu kun je weer heerlijk in je eigen badkamer douchen.

  Gezellig weekend, Roelie

 8. Marjonel Marsman schreef:

  Mooie woonweek,en heb het dan ook met heel veel plezier gelezen.

  Groet,Marjonel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.