Binnenkijken bij Lida en Ton

Normaalgesproken blijf ik voor de binnenkijkers binnen de eigen Groningse provinciegrenzen maar in dit geval was 2,5 uur reizen absoluut de moeite waard! Ik ben erg blij dat ik deze woning aan jullie mag laten zien! Kijk mee in het prachtige huis van Ton en Lida.

IMGP4000.JPG

IMGP4002.jpg

IMGP4007.JPG

IMGP4008.JPG

IMGP4010.JPG

Met hoeveel mensen wonen jullie in je huis?
Wij wonen met z’n vieren in ons stulpje, Ton mijn echtgenoot en onze 2 zonen Job en Sem (al zit Job doordeweeks wel op kamers in Groningen maar in de weekenden is hij maar al te graag thuis :) en ik. En sinds 1,5 jaar hebben we er een gezinslid bij… Nelson onze teckel.

IMGP4012.jpg

IMGP4016.jpg

IMGP4018.jpg

IMGP4020.JPG

Hoe lang wonen jullie er al?
Na jarenlang op Funda te hebben rondgekeken werden we in 2010 verliefd op dit huisje! En we waren helemaal in de wolken toen we het konden kopen. We wonen er nu alweer 5  jaar en we hebben er een heerlijk plekje van gemaakt!

IMGP4040.JPG

 IMGP4027.JPG

IMGP4034.JPG

IMGP4036.JPG

IMGP4039.JPG

IMGP4042.JPG

IMGP4043.jpg

IMGP4047.JPG

IMGP4048.JPG

IMGP4052.JPG

IMGP4051.JPG

IMGP4055.JPG

Hoe zou je je stijl omschrijven en verander je vaak?
Onze woonstijl in huis is een mix van stoere, doorleefde en natuurlijke materialen. Oud en nieuw of spullen waar een verhaal achter zit. Het geeft zo een sfeer van rust en eenvoud. Ik gebruik veel materialen uit de natuur zoals takken, kransen en daarnaast natuurlijke materialen zoals wol, linnen, hout en kalkverf. De sfeer van kalkverf geeft een mooi poeder, fluweelachtig effect en verandert gedurende de dag, afhankelijk van de lichtinval. Met de meubels kan ik helaas niet veel schuiven, die staan eigenlijk het beste zo maar met accessoires daarentegen kan ik lekker los gaan!! Ik ben een echte doener, je hoeft geen dure meubels te kopen;  je kan met een pot verf of beits al zoveel doen! Heerlijk om in een kringloopwinkel of op de rommelmarkt iets te vinden voor een leuk prijsje en ja, zo maak ik mijn huis toch weer persoonlijk!

Lida Klever woonkamer.jpg

Wat is je favoriete woonwinkel in de omgeving?
Mijn favoriete winkel in de omgeving is ‘t Kroontje in Ijsselstein maar het merendeel van mijn favoriete winkels zit helaas niet dichtbij, daar moet je altijd weer voor in de auto stappen. Dat zijn  o.a. Seizoen en Stijl, Woonland in Maurik, de Potstal en de Wilgengaarde en zo zijn er nog veel meer! Ik shop ook regelmatig bij webwinkels zoals Landelijk en Sober Wonen en Huize Vizzini.

Lida Klever bijkeuken en toilet.jpg

Wat is je meest favoriete plek in jullie huis en waarom?
De favoriete ruimte in huis is onze keuken, dat is echt het hart van ons huis! We zijn eigenlijk wel bourgondiërs en houden van koken, bakken en lekker eten met ons gezin en vrienden. Er worden verjaardagen gevierd, huiswerk gemaakt en televisie gekeken, kortom: wij zitten er graag. In de keuken hebben we een grote eiken tafel staan die ik pas geleden nog donkerder heb gemaakt met beits en een paar lagen ‘mat en sterk’ van Esatto; niet alleen mooi maar ook nog praktisch!

IMGP4086.jpg

IMGP4087.JPG

IMGP4088.JPG

IMGP4090.JPG

IMGP4093.JPG

IMGP4095.JPG

Ben je ook met deze stijl begonnen? 
Haha, of ik ook met deze stijl ben begonnen.. Nee, er zijn al meerdere stijlen gepasseerd! Zoals o.a. de Engelse stijl, brocante stijl en Riviera Maison. Maar een rode draad in alle stijlen is toch dat ik altijd de meubels zelf opknap met verf of beits. Zodat het toch weer past in de desbetreffende stijl. Wat ik vooral belangrijk vind is dat het gezellig en persoonlijk is. Maar bij deze stoere en sobere stijl heb ik een idee dat het een blijver is…!?

IMGP4096.jpg

IMGP4097.JPG

IMGP4109.jpg

IMGP4112.JPG

IMGP4115.JPG

Lida Klever keuken.jpg

Waar doe je zelf je meeste inspiratie op?
Mijn inspiratie vind ik vooral in tijdschriften, op Pinterest en Instagram maar tegenwoordig ook vooral op woonblogs. Leuk om tips, adviezen en ideeën op te doen via social media.  Ook heb ik al wat ‘open huis dagen’ en een blogdag bezocht. Daar heb ik leuke dames ontmoet met allemaal dezelfde passie, ja dan is een dag zo om en raken we niet uitgepraat!

Lida Klever bijkeuken en toilet1.jpg

Heb je nog grote wensen op interieurgebied?
Mijn grootste wens op interieurgebied was jarenlang een oud sfeervol huis opknappen in onze eigen stijl, deze wens is inmiddels in vervulling gegaan! Nu zijn het dus vooral wensen van kalkverf en accessoires in de sobere stijl.  Al hoop ik over een paar de badkamer nog eens grondig aan te pakken. Voor nu heb ik de tegels behandeld met grijze vloerverf, dit past weer beter in onze stijl en voor weinig geld: een prachtige sfeer!

IMGP4154.jpg

IMGP4168.JPG

IMGP4183.JPG

IMGP4166.JPG

IMGP4156.JPG

IMGP4157.jpg

IMGP4160.jpg

IMGP4188.JPG

IMGP4172.JPG

IMGP4174.JPG

IMGP4176.JPG

IMGP4178.JPG

IMGP4182.JPG

IMGP4192.JPG

IMGP4117.JPG

IMGP4121.JPG

IMGP4123.JPG

IMGP4127.JPG

IMGP4128.JPG

IMGP4131.JPG

IMGP4133.JPG

IMGP4136.JPG

IMGP4139.JPG

Bedankt dat we bij jullie binnen mochten kijken Lida en Ton!

IMGP4142.JPG

IMGP4143.JPG

IMGP4147.JPG

Zo leuk als jij het nu vond om bij Lida en Ton binnen te kijken, zo leuk vinden anderen dat ook om bij jou te doen! :) Inspireer een ander met jouw eigen huis en geef je ook op via het contactformulier op de website of stuur een berichtje via de Facebookpagina! Tot snel!

IMGP4148.JPG

15 reacties

 1. Janny schreef:

  Wauw, wat een heerlijk huis is dat toch. Ik kende het natuurlijk wel een beetje vanwege Lida’s blog, maar zo achter elkaar mooie sfeerfoto’s zien, is helemaal leuk.
  Complimenten aan Lida en Ton, voor de heerlijke sfeer in en om huis!
  Liefs,
  Janny

 2. Diane schreef:

  Heb hun huis in ‘t echt gezien vanbinnen en vanbuiten.
  Het is echt SUPER mooi, een plaatje!

  Mogen jullie trots op zijn Lida en Ton :)

 3. Janny schreef:

  Nu vergis ik me, geloof ik. Zal de leeftijd zijn :-)
  Heeft Lida wel een blog…?
  Ik herken haar van bloggersdag bij Esatto, maar wellicht verwissel ik haar nu met een iemand anders die wel een blog heeft.
  Hoe dan ook..nogmaals: een enorm leuk huis!
  Janny

  • Lida klever schreef:

   Hoi Janny,

   Dank je Janny…Klopt hoor ik heb geen eigen blog en we hebben elkaar inderdaad bij Essato gesproken.
   Dus niets met je leeftijd hoor :))

   Groetjes Lida

 4. alie kappen schreef:

  hoi lida en ton prachtig huis hebben jullie mag ik vragen welke kalkverf jullie hebben gebruikt en vsan welk merk gr alie

  • Lida klever schreef:

   Hoi Alie,

   Wij hebben in de keuken Sculptura gebruikt en in de woonkamer Gritti…beide van Carte Colori.

   Groetjes Lida

 5. Home & Lifestyle schreef:

  Een schitterend huis, Lida!! Daar mogen jullie trots op zijn. Ik heb genoten van de reportage, het matcht allemaal prachtig met elkaar. Ik kan mij heel goed voorstellen dat jullie hier met heel veel plezier wonen.

  Liefs, Ingrid

 6. Mirjam schreef:

  Wat een heerlijk huis Lida, wat een bron van inspiratie. Ik vind alle ruimten heel mooi aangepakt en ook jullie tuin is super leuk…
  Ik kan me zo goed voorstellen dat dit een uitgekomen droom is…
  Liefs,
  Mirjam

 7. Garcyasplace schreef:

  Vond het zo leuk het nog eens te bekijken , je woont echt heel mooi , mijn complimenten .

  Groetjes
  Christel

 8. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Hai Lida, wat geweldig leuk. Na een paar dagen in mijn 2e huisje ben ik even thuis om te werken en dan kan ik weer even op de laptop. Zalig dat er dan weer wat leuks op staat bij de bloggers etc… Ohhh wat is je huis toch leuk en ik maar gedudl hebben hier thuis, nog een paar weekjes voor we aan de slag gaan. Hoop zo dat ik dan ook helemaal die juiste sfeer krijg.
  Groetjes Coby

  • Lida klever schreef:

   Hoi Coby,
   Dank je leukte horen, komt vast goed met je huis…geniet eerst maar van een heerlijke zomervakantie :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.