Binnenkijken bij Josh en Richard

Binnenkijken in het huis van Josh en Richard, ingericht met een unieke mix van kunst, kleur en inspirerende objecten!

IMGP5272.JPG

IMGP5304.JPG

IMGP5281.jpg

Wie wonen hier?
In dit huis wonen 2 mannen: Josh en Richard en onze 3 Ragdoll katten:  Jip, Saartje en Estaban.

IMGP5371.JPG

IMGP5394.jpg

Hoe lang wonen jullie er al?
We wonen hier al 23 jaar. We zijn 34 jaar geleden begonnen in Emmen, in een kleine huur hoekwoning in een gezellige buurt. Na 8 jaar hebben we ons eerste huis gekocht in de Rietlanden in Emmen. Ons eerste volwassen huis, een 3-onder een kap. Een leuk huis maar wel een wat traditionele bouw. Na 5 jaar hebben we het huis waar we nu wonen met kapsalon gekocht. Het was een oud huis, dat heel vroeger (1880) als school, gevangenis, klompenmakerij en schilderszaak dienst deed. Later is het een woonhuis /kruidenierszaak geworden en nog later een woonhuis /kapsalon. Toen we er zo’n 10 jaar woonden kregen we verbouwplannen. Ik heb toen een tekening gemaakt van wat we wilden en geloof het of niet, maar binnen 3 weken hadden we goedkeuring van de gemeente. We hebben de woning voor 80% afgebroken en opnieuw laten herbouwen. Nog 10 jaar later heb ik de schuur volledig zelf gestript en er een woonkamer van gemaakt. Een ontzettend grote klus! Samen met Richard heb ik een plan gemaakt hoe we het precies wilden en in al mijn vrije uurtjes gespit, gemetseld, geverfd en noem maar op… tot een fijne leefruimte die rust uitstraalt en waar we geweldig in kunnen ontspannen.

IMGP5351.JPG

Hoe zou je je stijl omschrijven en verander je vaak?
Onze stijl is van alles en nog wat en ja we veranderen vaak. Iedere keer als een van ons het op de heupen heeft, wordt er weer veranderd.

IMGP5353.JPG

IMGP5354.JPG

IMGP5356.JPG

Josh eetkamer.jpg

Wat vinden je huisgenoten van je veranderdrang?
Altijd goed, we houden van een keer weer iets anders.

IMGP5373.JPG

IMGP5375.JPG

IMGP5391.JPG

Ben je ook met deze stijl begonnen?
Nee, in 34 jaar tijd verandert de mode en je verandert zelf ook mee. Soms pik je bepaalde modetrends op en soms maak en vind je zelf iets leuks. Zelf houden we erg van ons eigen ding doen. Dus niet zo zeer wat de bladen voorschrijven maar alles zo maken en bij elkaar laten passen, op een dusdanige manier dat wij ons er zelf goed en prettig bij voelen.

Josh woonkamer.jpg

Wat is je favoriete woonwinkel in de omgeving?
Geen enkele. We zien wel waar we wat kopen.

IMGP5313.jpg

Heb je nog grote wensen op interieurgebied?
Ja, een nieuwe keuken. Ik ben momenteel een nieuwe aan het ontwerpen. Ik vind het erg belangrijk dat de keuken aansluit op hoe ik in de keuken werk, dat wil zeggen; het moet passen bij mijn manier van koken.

IMGP5347.jpg

Wat is je meest favoriete plek in jullie huis en waarom?
We hebben eigenlijk meerdere favoriete plekken in huis. Het ligt er net aan wat je aan het doen bent en met wie. Onze eetkamer is heel fijn om samen met vrienden te kletsen, te eten, lekker te borrelen en noem maar op. De woonkamer is heerlijk om ook met vrienden of gewoon samen lekker tv te kijken en muziek te luisteren (we hebben in onze woonkamer een vide waar alle muziek, oude lp’s etc opgeborgen zijn,  daar ligt een groot matras met heel veel kussens waar je heerlijk oude muziek kan beluisteren) maar ook in de woonkamer met de haard aan is het gezellig borrelen en relaxen.

IMGP5325.JPG

Wat is de beste stylingtip die je kunt geven?
Kijk om je heen, lees de woonbladen. Wees creatief. Van oude spullen kun je met een beetje creativiteit weer mooie dingen maken. En doe een ander niet na maar ontwikkel je eigen stijl en smaak.

Josh badkamer.jpg

Stel, iemand is helemaal wég van jouw stijl van wonen, waar begin je dan mee om het ook zo te krijgen?
Er was iemand die was zó weg van onze woonstijl dat we degene hebben geholpen om op zoek te gaan naar een stijl die bij hem/haar paste maar niet door onze woonstijl over te nemen. Zoek naar kleuren die je leuk vindt en vind je eigen smaak. Onze stijl past misschien wel helemaal niet in jouw huis of bij jouw gezin. Een stijl ontwikkelen is een proces wat niet zonder slag of stoot gaat. Een interieur kun je ook niet in één keer kopen, daar is tijd voor nodig.

IMGP5338.JPG

IMGP5341.JPG

IMGP5339.jpg

Waar doe je zelf je meeste inspiratie op?
Overal om mij heen. Verander je hele woonkamer eens, durf vooral te doen! Mijn prachtige zus die het niet breed heeft, verzint op die manier de mooiste dingen. Ze wilde de kamer bijvoorbeeld opnieuw behangen maar had geen geld. Toen heeft ze bij de behangzaak in de opruimhoek verschillende soorten zwart-wit behang gekocht en is het baan voor baan gaan plakken. Iedere baan had een ander patroon. Je weet niet wat je ziet, het resultaat is prachtig geworden! Het behangen van de hele woonkamer  heeft haar op deze manier nog geen 10 euro gekost. Dus wees creatief en durf!

IMGP5297.JPG

IMGP5286.JPG

Word je nog blij van je huis en tuin?
Oh ja! We hebben een heel fijn huis met geweldige mogelijkheden, waar wij en onze katten het erg naar onze zin hebben.

IMGP5289.JPG

IMGP5291.JPG

Als je een wens kon doen, hoe zou je interieur er dan uit zien? Net zo of totaal anders?
Ik denk net zoiets als we nu wonen. Maar over 10 jaar kan dat totaal weer anders zijn.

IMGP5294.JPG

IMGP5301.JPG

Josh en Richard, heel erg bedankt voor jullie medewerking en gastvrijheid!

IMGP5279.jpg

Wil je ook meedoen aan de binnenkijker en een ander inspireren met jouw interieur? Stuur dan voor meer informatie een mailtje via het contactformulier op de website of laat een berichtje achter via de Facebookpagina. Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.